Jump to content
Hundesonen.no

Sommer og hund


mikas
 Share

Recommended Posts

Hva er deres beste tips til sommer og hund? Jeg har en 8 mnd gammel jaktgolden, min første hund. Har lurt litt på hva jeg må tenke på om sommeren. 
 

endrer dere rutine på noen måte? Når det gjelder lengde på tur, tidspunkt på dagen dere går tur osv.


Kjøler dere ned hunden på noen måte og hvordan? Spyle med hageslange? ? Hvordan er det med saltvann og hund? Må de spyles etterpå? Må de dusjes med sjampo etter saltvann?  Min elsker å bade så det blir nok ikke vanskelig å få kjølt han ned, men er det noe spesielt man bør tenke på? Varighet de bader mtp om de kan svelge for mye vann? Lurt å ha «basseng» eller lignende i hagen? Hvordan reagerer hunder hvis de skulle komme borti en brannmanet?

Andre ting en bør tenke på? ?

 

takk for svar!

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke badehunder, så den delen kan jeg ikke svare på!

Jeg legger hovedturen opp etter været enten det er vår, sommer, høst eller vinter, men på sommeren er det ekstra viktig. Asfalten kan bli grusomt varm, og lange turer i knallsol midt på dagen er ikke behagelig, selv for min korthårede Afrikanske rase. Ettermiddag/kveld er ypperlig for turer i nabolaget, men dersom du har tilgang til skyggefull skog så er det også deilig i varmen. Og for deg som har badehund så er turer på stranden et godt alternativ. 

Dersom hunden er bundet ute i hagen, så må den ha tilgang på skygge.

 

Link to comment
Share on other sites

Bare ikke ta den med på lange eller krevende turer i 20+ grader steiksol, så har du det viktigste på plass. Hunder svetter ikke over hele kroppen slik mennesket gjør, dermed avkjøler de seg også mindre effektivt. Selv går jeg kun korte lufteturer med mine inntil sola går ned og temperaturen kommer rundt 20 grader, til nøds går vi en lengre, rolig tur om det er veldig varmt på kvelden også. Evt. får de svømme, men ikke alle som liker det her så det skjer sjeldent.

Så lenge de har tilgang på skygge trenger man ikke gjøre noe mer ut av det hjemme. Har man en hund med hjertelidelse eller andre grunner til at de tåler varme dårlig, kan man selvsagt gi dem et basseng men det er nok mer effektivt å tilby dem et kjørlig rom, kjølematte eller lignende.

Å svelge vann er vel ikke så ofte et problem, enkelte hunder drikker til de spyr men da bør man ta seg en sjekk hos veterinæren tenker jeg. Ofte er det sykdom bak slik adferd.

Noen hunder får problemer med eksem, vannhale og lignende når de bader ofte, men har aldri opplevd det på egne hunder så kan ikke si mer enn å nevne det.  Det kan du jo lese litt om.

Jeg spyler mine med vann etter bad i saltvann og gjørme, bruker ikke såpe med mindre de er skitne og/eller fete i pelsen.

Brannmanet er ikke noe særlig for oss å komme borti, så tenker det er best å holde hundene unna dem også.

Link to comment
Share on other sites

Vi har en vannhund som elsker å bade. Svømmer omtrent daglig i saltvann. Vi skyller ikke alltid av etterpå med ferskvann, men jeg synes det blir litt «klissete» om vi ikke gjør det. Det er viktig å tørke med håndkle hvis hunden har mye pels, så den ikke går og er våt hele tiden. Da kan den få vannhale, en veldig smertefull tilstand. 
 

Ellers er det viktig å passe på potene om asfalt/svaberg er veldig varme og sørge for at hunden har tilgang på drikkevann og skygge. Hunder kan også bli solbrent, det finnes «uv-klær» dersom hunden har hud som bli eksponert for sol. 
 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...