Jump to content
Hundesonen.no

Valp alene hjemme


Anneli
 Share

Recommended Posts

Valper er forskjellige. Mine whippeter var henholdsvis 8 og 12 mnd. før de kunne være noe særlig alene hjemme. Men når det først løsna, så gikk det fort å øke antall timer. De er dog litt ekstreme synes jeg da. 

Ene schäferen min gikk jeg i fra en time første gang hun var alene hjemme, og hun kunne ikke brydd seg mindre om at jeg gikk i fra henne. Da var hun 12 uker og jeg hadde det ikke travelt med hjemme alene trening. Hun var veldig selvstendig. 

Han yngste jeg har nå, var ca. 10 uker før han var klar for at jeg begynte å gå i fra han i korte perioder, og i ca 4 mnd. alder hadde vi kommet såpass at han kunne være alene etpar timer i mellom jeg gikk på jobb og mannen kom hjem og motsatt (jeg jobber tredelt turnus og han jobbet dag). Han hadde jeg litt tidspress på meg med hjemme alene treningen, så han begynte jeg tidligere og mer målrettet med enn de andre.

Felles for de siste valpene jeg har hatt, er at de får en god tur før jeg lar de være alene, sånn at de er gode og trøtte. Plasserer de der de skal være alene og venter til de finner roen (de første gangene hvert fall) og så går i fra de med videoovervåkning.

Sistemann nå er første valpen jeg har hatt som må venne seg til å være alene hele arbeidsdager i ung alder, så han begynte å være alene fulle dager fra han var ca. 9 mnd.

Edited by Sprettballen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...