Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan få hunden min til å ikke reagere på hunder som bjeffer gjennom gjerde?


Fadia
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en glad labbisgutt som er veldig flink å passere andre hunder og har aldri vist tegn til aggresjon i møte med andre hunder ellers. Men når hunder som er i inngjerdet hage bjeffer virker han redd og begynner å pipe og drar mot de. Han reagerer ikke sånn når andre hunder bjeffer på tur, kun når de er inngjerdet i egen hage. Idag bjeffet han tilbake, noe han ikke har gjort før. Den utagerende hunden bak gjerde bjeffet brått så både jeg og hunden min skvatt til og jeg reagerte med å skape avstand uten å gjøre noe stort. Det var litt trafikkert i det område, så var litt begrenset. Jeg vet ikke om det var riktig reaksjon fra min side. Jeg forsøkte å distrahere han, noe som funket til en viss grad, men så var det på igjen selv om vi gikk lengre og lengre bort fra den andre hunden. Hvordan ville dere gått frem for å trene på at andre hunder som bjeffer gjennom gjerde bryr vi oss ikke om? Problemet er ofte at man ikke kan forutsi før de plutselig er der og bjeffer for full hals. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hmm godt spørsmål. Det jeg tror jeg ville ha gjort, ville være å trene på å gå forbi inngjerdete hager uten hunder i. Men da må man så klar vite at det ikke bor noen med hund der, slik at dere ikke plutselig blir skremt. Etter det så ville jeg ha trent på å passere inngjerdet hager med hunder i, men på god avstand hvor hunden min ikke reagerer. Om det betyr på andre siden av gaten, eller mange meter før. Etterhvert som vi passerer uten at hunden min reagerer, så ville jeg ha minsket avstanden gradvis, fremdeles slik at han ikke reagerer. Til slutt vil jeg anta etter mye trening og passering at han ikke vil reagere. Men det kan så klart ta tid.

Man kan også i tillegg til å trene på passeringer prøve kinderegg metoden, hvor du står på god nok avstand hvor han ikke reagerer på hundene, å belønne han hver gang han ser bort på hunden bak gjerdet. Etter hvert vil han assosiere den andre hunden bak gjerdet med at han får godbit hos deg. Så i stedet for å bjeffe tilbake på den andre hunden, så snur han heller oppmerksomheten bort mot deg og venter på noe godt.

Det vanskelige er jo kanskje å få satt opp slike treningssituasjoner. Det beste hadde jo vært om man kjente noen med en hund som ikke reagerer på andre bak gjerde, og så trene på å gå forbi der. Man kan jo få tilbakefall i treningen om man går forbi en inngjerdet hage en dag, og så plutselig kommer en hund og skremmer dere igjen. Men jeg ville nok ha gjort det samme som deg hvis det hadde skjedd, å prøvd å skapt avstand uten å gjøre så veldig stor reaksjon ut av det, og prøve å distrahere med godbiter om jeg har med.

Man kunne kanskje også, om mulig, hvis dere går forbi og plutselig blir skremt hvor hunden reagerer med bjeffing, å få avstand, gå et stykke tilbake eller forbi, roe hunden litt, og så prøve å passere igjen på andre siden av gaten med nok avstand slik at hunden din ikke bjeffer eller blir redd når dere passerer igjen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...