Gå til innhold
Hundesonen.no

Fadia

Medlemmer
  • Innholdsteller

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Fadia's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Godt tips det med radioen ? takk!
  2. Vi skal pusse opp kjøkken og bytte gulv i hele 1. etasje og har ikke mulighet for hundepass når dette skal skje. Labbisen vår på 2 år må derfor være hjemme mens håndverkerne er her. Han er ikke særlig vaktsom, men har tendens til å bjeffe ei lita stund (fordi han vil hilse) når han hører det er folk på besøk og han er i alene i et rom. Han gir seg etter 5 min ish. Er det innafor at han kan være på soverommet vårt i 2. etasje på dagtid mens håndverkerne pusser opp i 1-2 ukers tid? (Vi er på jobb fra 9-15).
  3. Tusen takk for gode tips! Vi har en ridehall rett i nærheten, så det skal vi prøve på ? Heldigvis kommer han ved innkalling, men en sjelden gang ønsker han å belønne seg selv ved å ignorere oss og dra bort til andre å hilse. Det er som du sier, vi skal helst unngå dette og da må han ha langline så han ikke har muligheten. Vi får jobbe masse med innkalling fremover ?
  4. Takk for tips. Har til nå kun brukt langline, men ser hvor mye mer han trives løs og slipper at langlina hekter seg fast i røtter og steiner. Vi får fortsette å jobbe på ?
  5. Takk for svar. Han er superflink med langline og kommer når han blir innkalt da, men stoler ikke helt på han løs rundt andre enda ? Jeg jobber iherdig med saken, men han er ekstremt hormonell og med døve ører så er det en kjempeutfordring. Vil ikke risikere at han løper bort til andre folk/dyr. Tenkte å jobbe masse med innkalling og kontakt dersom han hadde hatt et trygt sted å være løs. De har ingen hundepark i Moss. Hundeparkene i Fredrikstad/Sarpsborg er sikkert fine for mange, men min blir så ekstremt gira dersom de andre er der for å leke og tidspunktene når få er der blir litt ugunstig mtp kjøring/jobb osv. ?
  6. Hei. Jeg har dårlig samvittighet for at hunden min ikke får utfolde seg fritt/løs nok og er veldig interessert i å låne stor inngjerdet tomt/trygt jorde der han kan være løs (eventuelt mot betaling). Han er unghund og innkallingen er ikke 100% enda og vi jobber veldig med saken. Søker dette da han har lett for å bli veldig glad for å se fremmede mennesker/hunder. Vil derfor skjerme andre, samtidig som han får være løs og lukte/utforske i sitt eget tempo. Vil gjerne høre andres erfaringer/tips til hva de gjør når ikke innkallingen sitter helt og hunden må være løs. Drar noen i skogen der ingen ferdes? Setter stor pris på om noen vet om/eier slike steder i gamle Østfold/Mosseområde? Send gjerne en PM
  7. Vi har en hannhund på omtrent 17 mnd og i sin «beste» alder. Han er en lykkepille uten like og er glad i omtrent alt og alle. Idag dro vi til veterinæren for en sjekk. I det vi kom inn døra så ble han heeelt hyper, vilter, pep og ville hilse på alt som bevegde seg. Vi hadde han selvsagt i bånd, men med 30 kg så var det ikke enkelt å holde styr på en gærn unghund. Vi satt oss et stykke unna andre hunder og prøvde med godbiter, men ingenting fungerte. Plutselig ser jeg en hund som stirrer på han og da begynner han å bjeffe (litt sånn usikker prega). Reagerer deres hunder på at andre hunder/mennesker stirrer på de? Han har reagert en gang da en mann sto og stirra han rett i øynene og det likte han ikke (boffa litt). Hormonene bobler i kroppen hans og han har null impulskontroll (har blitt betydelig verre i det siste), og det sliter ut hunden, meg og samboer. Vi har trent på ro, men føler ikke det går fremover. En dag går rotrening kjempebra og han klarer å slappe av rundt andre hunder, andre dager er det klin umulig til tross for at andre hunder er langt unna. Ellers er han samarbeidsvillig hos veterinæren og har ingen frykt knyttet til å bli tatt på/sjekka. Ble en liten avhandling, men trenger å høre andres erfaringer knyttet til unghunder, spesielt labradorhanner og impulskontroll. (Kanskje litt trøst også?) ?
  8. Fadia

    Glippet båndet

    Tusen takk for svar alle sammen. Litt ‘godt’ å høre at sånt skjer i ny og ne, selv om det er veldig kjipt. ? Heldigvis at det gikk så bra som det gjorde, men man lærer så lenge man lever.
  9. Idag skjedde det noe som ikke skulle skje i det hele tatt.. Trenger en utblåsning. Vi skulle ta ut unghunden fra buret i bilen og satte på kobbelet. Jeg bor i et område med en del folk så jeg har alltid hunden i bånd når vi går ut av bilen, men idag klarte jeg å glippe båndet i det han fikk øye på en stafftispe som gikk på tur med eieren sin. Han løp i full fart mot de. Heldigvis klarte eieren å bære opp hunden sin. Selv om jeg vet at min er snill, så er det ikke greit at de blir overfalt av en hoppende glad hormonell labbisgutt. Jeg hadde iallfall ikke likt om det skjedde med oss. Jeg ropte med full hals og han enset meg ikke. Tok heldigvis fort tak i kobbelet hans og dro han inn i huset. Beklagde masse til vedkommende og ble så ekstremt flau. Virker som hun tok det greit, men fyfillern som jeg hadde lyst å gjemme meg under en stein. Fullt klar over at det er min feil, mitt ansvar og dette aldri skulle skje, men herre så lett det er å miste grepet i 1 sekund. Uff.. Nå må jeg bare holde ekstra hardt i det kobbelet hver gang han skal ut av den bilen og trene masse innkalling. Noen som har opplevd lignende? Følte for å få en utblåsning.
  10. Hei. Jeg har en glad labbisgutt som er veldig flink å passere andre hunder og har aldri vist tegn til aggresjon i møte med andre hunder ellers. Men når hunder som er i inngjerdet hage bjeffer virker han redd og begynner å pipe og drar mot de. Han reagerer ikke sånn når andre hunder bjeffer på tur, kun når de er inngjerdet i egen hage. Idag bjeffet han tilbake, noe han ikke har gjort før. Den utagerende hunden bak gjerde bjeffet brått så både jeg og hunden min skvatt til og jeg reagerte med å skape avstand uten å gjøre noe stort. Det var litt trafikkert i det område, så var litt begrenset. Jeg vet ikke om det var riktig reaksjon fra min side. Jeg forsøkte å distrahere han, noe som funket til en viss grad, men så var det på igjen selv om vi gikk lengre og lengre bort fra den andre hunden. Hvordan ville dere gått frem for å trene på at andre hunder som bjeffer gjennom gjerde bryr vi oss ikke om? Problemet er ofte at man ikke kan forutsi før de plutselig er der og bjeffer for full hals.
  11. Skjønner godt hva du mener. Har opplevd noen med flexibånd som bare lar hunden vandre bort i hytt og pine. Veldig irriterende, men har begynt å holde stoooor avstand når jeg ser slike gå forbi. Da går jeg ofte omveier ? Spesielt hvis jeg ser at andre hunder er skeptiske/trenger avstand. Man hadde ikke gjort det samme med personer ‘gå bort til et vilt fremmede så kanskje du får godteri’, så hvorfor gjør det samme med hunder?
  12. Det er helt sant. Takk for tips, men synes det er vanskelig å planlegge sånt, da hundene man møter som er løs er veldig forskjellige. Prøver å få fokuset hans på meg når vi passerer, men han er så glad i andre hunder at han blir distrahert når han ser løse hunder komme mot han. Heldigvis har det ikke skjedd så ofte. Han har heldigvis begynt å passere fint når andre hunder er i bånd, men løse hunder er annen sak. Vi skal prøve så godt vi kan.
  13. Uff. Trist å høre at du opplever slikt. Det er ikke greit at andre synes det er akseptabelt å bare la hunden vandre bort til andre uten samtykke. Jeg har en stor hund og det kunne aldri falle meg inn å la hunden min gå bort til andre fremmede hunder. Håper de fleste du møter er hyggelige og søker avstand når de ser dere komme.
  14. Tror jeg ble så satt ut av svaret jeg fikk at jeg glemte både godbiter og alt mulig. Men vi gikk i annen retning og hunden hennes spurta etter oss og min på 32 kg er ikke så enkel å dra med seg av gårde når han ser en hund komme i 120, så det ble som det ble. Syntes mest synd på hunden hennes som egentlig bare var snill, og har en så uansvarlig eier. Stor fordel å ha 2 hunder der den ene kan dekke for den andre ??
  15. Så kjipt at det er sånn der du bor ?. Dette er ‘heldigvis’ første gangen vi opplever slik holdning, men vi er førstegangseiere og har ingen erfaring med å forholde oss til andre hundeeiere, så jeg ble veldig satt ut. Utelukker ikke at det dessverre er flere useriøse hundeeiere der ute.
×
×
  • Opprett ny...