Jump to content
Hundesonen.no

Ond sirkel med hund som har artrose


SeniorRocky
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en rottweiler/Grand danois blanding på 50kg som for 3 uker siden plutselig begynte å halte på høyre framfot. Jeg tok han til dylegen, der røntgen viste tegn til veldig mild artose i høyre skulder. Veterinær mente bildene egentlig så bra ut, siden Rocky er 14år. Ble sendt hjem med smertestillende, og fikk beskjed om å gå korte flate turer. Flere ganger om dagen.

Jeg har nå fulgt dette rådet i 14 dager. Jeg har vært veldig forsiktig, men vi har kommet inn i en ond sirkel der han viser fremgang et par dager etterfulgt av mer halthet. Når han har blitt mer halt har jeg svart med litt mer ro. Fortsatt vært ute flere korte turer. 

Det jeg er veldig redd for er at han kommer til å miste muskelmasse med for mye ro. 

Er det noen av dere som har hatt en hund med lignende problemstilling?

Håper jeg hører fra noen av dere for dette er utrolig frustrerende. 

Snapchat-1363139248.jpg

Link to comment
Share on other sites

Min hund er helt avhengig av tilskuddet hyaluron+ fra norsk dyrehelse, blir kjempehalt uten, selv på smertestillende medisin. Gir i tillegg grønnleppemusling, brukt dette i flere år og han har artrose flere plasser. Kun helt nylig han har startet på smertestillende, og det var egentlig kun for å se om jeg merket noe forskjell på han. Vi har i tillegg tenkt å teste ut librela når det kommer inn igjen, da vet. Anbefalte å prøve dette. 

Så anbefaler virkelig å prøve et slikt tilskudd! Vet om flere som er ekstremt fornøyd med hyaluron+. 

I tillegg så kan det ta noen uker hvis det er inflammasjon rundt leddet til det roer seg ned og "stabiliserer" seg, så ville gitt det litt mer tid og kun gått ut og luftet uten belastning til det er bedre? 

Jeg går kun tur på mykt underlag i skogen, men unntak av helt korte lufteturer.. Hvis hunden ligger mye på gulvet, så anbefaler jeg myke matter som man pusler sammen (f.eks slike treningsmatter fra biltema) som hunden kan ligge på, utgjør stor forskjell for min ?

Mtp. Muskelmasse, så er det viktig å starte litt rolig opp igjen når du begynner å gå tur igjen, og ikke hive deg på de lengste turene dere er vandt med. Nå vet ikke jeg hvordan din hund er, men er lurte å følge hunden sitt tempo på tur, og ikke la den løpe villmann første 15 min av turen, men få varmen i seg ?

Håper disse tipsene kan være til hjelp ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...