Jump to content
Hundesonen.no

Hund, hage og bajs


Recommended Posts

Jeg lurer på hvordan dere 'håndterer' bajsen som blir produsert i hagen? Vi har til nå plukket med bajspose og kastet i søpla (målet er å gjøre det hver gang det skjer, men må innrømme at når jeg står der i morgenkåpe og barbeint nå om vinteren, så blir det 'oversett' og ender med skippertak innimellom) Har dere en egen binge, bøtte, eller annet fiffig opplegg? Det føles unødvendig sløsete ut å plukke med poser hvis det kan unngås liksom... 

Link to post
Share on other sites

Når det sommerhalvår så prøver jeg å være flink å plukke det opp rett etter hunden har vært på do, rett og slett for at jeg vil ikke har det i gressklipperen, eller selv trø i det når jeg skal ut å henge opp klær. Da blir det som sagt pose, og de blir 'lagret' til det er mange nok til å kaste dem i en hvit pose i søpla. 

Når det er is, snø og mørkt stort sett hele døgnet så blir det skippertak. Bajsen er gjerne borte vekk i et snøfokk før vi er kommet oss inn døra, så da tas det med spade i helgene (så jeg kan gjøre det i dagslys, og ikke vase rundt med hodelykt), og kastet i 'ryddet' bak garasjen. Det er her matavfall og blomster som ikke passer seg å kaste i skjøre søppelposer havner. Det er inngjerdet og hunden kommer ikke til, å det vi har av ville dyr er elg, men den går heller løs på bærbuskene. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

🥴 Jeg ble plutselig veldig glad for at jeg har en veldig liten hage.

For hagen min er ikke hundens do! Dvs at er det krise og hunden må på do om natten, så kan han få gå på do der (for jeg gidder ikke kle på meg), men bæsjen forsvinner så snart som jeg får sjansen til å fjerne den. Dvs tidlig om morgen på vei ut på tisseturen. Bæsjen går rett i søpla! Ingen gamle bæsjer skal bli liggende i min hage

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Sommertid så plukker vi opp ganske ofte, da pleier jeg å gå med en liten spade/hagespade og enten vippe de ut av plenen og i beddet eller faktisk bære med bæsjen til pallekarmene og grave den ned der. Gratis gjødsel. 

Vinterstid litt sjeldnere og helst når det er frost, hiver enten i bed eller pallekarmer. Eller samler med en liten spade i en papirsekk og i matavfallet

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Plukker opp med en gang. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes det er mye eklere å plukke opp kald bæsj enn varm. 😂 Man skulle tro det var omvendt! Uansett viktig nå som jeg har robotklipper, og fastfrossen bæsj som etterhvert smelter frem er heller ikke noen ønskesituasjon.

Mine foreldre har kompostbinge de kaster den i ved hjelp av "bæsjespaden."

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
On 2/2/2022 at 4:41 PM, Pingeling said:

Plukker opp med en gang. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes det er mye eklere å plukke opp kald bæsj enn varm. 😂 Man skulle tro det var omvendt! Uansett viktig nå som jeg har robotklipper, og fastfrossen bæsj som etterhvert smelter frem er heller ikke noen ønskesituasjon.

Mine foreldre har kompostbinge de kaster den i ved hjelp av "bæsjespaden."

Enig, kald/gammel bajs er🤢  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
  • Jeg får anbefale Vinternatta til nordlendingene da. Ikke noe stort oppdrett, men hun jobber som dyrepleier hos veterinær og har levert i hvertfall ett kull jeg kan signere på var svært mentalt stødige hunder som samtlige kjøpere var veldig fornøyde med. 
  • Jeg vet ikke om jeg bør svare i denne tråden; mine mål for 2023 er fraværende. Men jeg kan kanskje lage meg noen likevel… Hvis det blir mulig å få tittel i eliteklassen i rally, så kan det gi oss en grunn til å trene og starte flere ganger. Kommer uansett til å trene inn nye øvelser. Skal bli gøy med noe nytt. Ellers så kan jeg kanskje forsette å trene mer på kl 3 i LP. Men vet ikke om det er såpass gøy at jeg kommer til å starte. Siden hunden min kan lage lyd, så vil vi få mye i trekk. Uansett hvor flink og lydig han er 😕 Hovedmålet blir å ha motivasjon for å trene og konkurrere litt i rally. Trives utrolig godt i hundeklubben, og hunden er utrolig herlig å trene 🤩 Kanskje trene mer bruks? Time will show  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...