Jump to content
Hundesonen.no

Fryktaggresjon / Hund som legger seg ned


Inasks
 Share

Recommended Posts

Hei! 
Jeg har en staffordshire bullterrier / amerikansk bulldog tispe på 5år. 
 

Hun har alltid lagt seg paddeflat i møte med andre hunder og blir liggende, eller kryper bortover hunden som kommer. Når den andre hunden passerer hopper min hund imot, bjeffer og uler mot den andre. Har prøvd å distrahere med godbiter og leker, noen ganger funker det, men i de fleste tilfeller lykkes vi ikke.. 

Om jeg ser det er en hund vi kjenner så sier jeg navnet til hunden, til min. Så fort min skjønner hvem det er så reiser hun seg og hilser pent. Om eier av fremmed hund faktisk tørr og la sin hund hilse på min, reiser min seg å logrer så fort den er nærme nok. 
 

Jeg har nettopp fått en baby og syntes det er grusomt å gå tur med hund og baby. 
Føler skam og flauhet når hendelsen skjer og min hund oppfører seg så galt. Jeg vet min hadde gått til angrep om den kom seg løs, noe hun prøver alt hun kan for og klare.

noen som har råd? Hun er verdens snilleste mot hunder hun kjenner og mennesker. Fremmede hunder oppfører hun seg fryktelig aggressiv mot, som sagt har hun lagt seg flat siden hun var valp.. føler meg rådløs og er lei av å føle alle unngår oss. Hvordan kan jeg hjelpe min bestevenn og hvordan kan dette trenes bort? Om det i det hele tatt er mulig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville kontaktet en trener som kan hjelpe deg, som har erfaring med lignende type hund. Også ville jeg sluttet helt å la henne hilse på hunder i bånd, og trent på passering /lydighet med andre hunder i nærheten, med god avstand. Du må sikkert begynne med veldig god avstand, så kan du redusere avstand etter hvert. Jeg ville unngått å gått tur med henne og babyen, da det helt sikkert gjør det vanskelig å trene og fokusere på hunden, og heller gå med hunden alene. 

Vanskelig å gi mer råd uten å vite mer hvordan hunden er og hva som allerede er gjort. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Min hund var helt lik, og det vi har gjort er helt å slutte med hilsing i bånd. Treffer vi noen vi kjenner, får hun en sitt-kommando og får godbiter når hun er rolig og sitter fint mens vi prater med den andre hundeeieren. Hvis de skal leke, slippes båndet helt og de får et par minutter løse.

Er det ukjente hunder, passer jeg på god nok avstand, til at jeg får kontakt og kan trene effektivt i passeringen (hun retter oppmerksomhet mot meg). Da må jeg kanskje gå på andre siden av veien eller inn en avkjørsel. Dette går bedre og bedre, og nå går de fleste passeringer greit uten at hun legger seg ned og bygger seg opp til frontangrep!! Kommer den andre hunden for tett på, eller det er en smal passering, leder vi henne rett forbi med et lite grep i halsbåndet. Har henne på "riktig side" av oss. Men barnevogn opp i dette hadde nok komplisert en del når hun var på det verste, så hadde nok trent uten til det var såpass greit at begge kan håndteres. 

Og du, ikke bli flau over hunden din selv om den utagerer, dette er et supervanlig problem, og ikke bry deg om hva andre syns! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...