Jump to content
Hundesonen.no

Mellomstor/stor hund turhund


Recommended Posts

Jeg har begynt å "snuse" litt på å skaffe en ny hund. Jeg og samboer er ikke helt enig, men tar gjerne imot andres synspunkter. 😄

Jeg er den som går tur og aktiviserer, samboer er den som gir godbiter og ligger på sofaen med hunden. 

Jeg ser etter en turkamerat, først og fremst.

Aktivitet i hverdagen:

- Hovedtur på minst én time (ofte halvannen til to), gjerne med magebelte og trekksele, i tillegg til lufting og annen aktivitet (litt søk osv).

-Har også ønske om å kunne sykle og gå på ski med en eventuelt ny hund. 

- Joggeturer - er ingen maratonløper, men jogger gjerne rundt tre ganger i uka. 

- Lengre turer i helgene, gjerne med kløv. 

Jeg har vurdert å se etter en omplasseringshund, og har blant annet kommet over en alaska husky som virket lovende. Samboer tenker at dette blir for mye hund. Han ønsker seg staff. Jeg har også tenkt på labrador retriever dersom vi skal ha valp. Det er ikke så viktig om hunden kan gå løs, men ønsker gjerne en hund som kan funke greit med andre hunder. Det er først og fremst derfor jeg er litt skeptisk til staff. 

Noen som har tanker om raser som kan passe oss? 😊 

Link to post
Share on other sites

Husky var min første tanke etter din beskrivelse. Staff krever en del mer mental aktivisering og trening og jobbing hverdagslydighet ikke minst. Etter min mening er staff MYE mer hund enn en husky! Om det er viktig at den går overens med andre hunder bør ikke staff være et alternativ.

Pinscher (mellom) kan også funke, men er også en del mer hund enn husky. Eller kanskje noen av fuglehundrasene som ikke er så fokuserte på jakt, vorsteh eller setter?

Jeg kjenner etterhvert til en håndfull huskyer, og de jeg kjenner best er enkle, omgjengelige hunder som går godt overens med de fleste andre, glade i å gå på tur, kos og mat, og gjør ikke noe mer styr ut av det så lenge de får nok tur. Ut fra det du beskriver så er det første forslag fra min side ihvertfall.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Hvis samboeren viser seg å være vanskelig mtp type hund, er det ikke enklest å bytte til en mer medgjørlig variant? :P

Hvis det er uaktuelt , så tenker jeg at det er flott at du vurderer en omplasseringshund og da særdeles en AH. Det er en overflod av AH’er ute til omplassering som trenger gode hjem. Når AH attpåtil ser ut til å passe dine ønsker mtp. type hund, så tenker jeg at det er et godt valg :) 

 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Takk for svar! Samboer har fått det for seg at huskyer er spinnville hele tida, så det er et nei derfra. Kan ikke overbevise ham om noe annet heller. 

Så da får jeg lete videre, er jo slik at savnet etter hund er størst hos meg. Det er jo ikke til å stikke under en stol. 😅 Skal kikke litt på fuglehunder som du sier, Simira. 

Link to post
Share on other sites

Hvis han er redd for at en husky er spinnvill hele tida (de jeg kjenner slapper stort sett greit av inne!) så skal dere ihvertfall holde dere langt unna staff! Jeg vil påstå at en husky som får nok tur er roligere inne enn mange andre raser, men det er nå så. Det samme gjelder pinscher og noen av fuglehundene som ihvertfall jeg opplever som litt mer "lettstresset" enn en husky.

Hva med å ta en tur på utstilling og se på ulike raser og snakke litt med folk?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi har en snill og grei 1.5 åring, som går pent å bånd, kommer på innkalling og kan mange grunnferdigheter, altså relativt lydig både inne og ute, også med div forstyrrelser. MEN når det dukker opp en katt går rullegardina ned. Hun fryser til is, og blir stående bom stille, før hun reagerer. Hun har også fotografisk hukommelse på steder hun før har sett katt, så da bygger hun seg opp og stresser når vi går forbi feks nabohus, selv om ikke katten er ute. Hun har hatt en erfaring med å jage katt, da ga hun seg ikke før katten hadde gjemt seg bort og vi tok henne fysisk vekk. Er det noen som har erfaring med å trene bort dette på noe vis, vil sladretrening med avstand ha noe for seg feks? Er dette noe som roer seg med alderen? Vi har ikke tilgang til hundevant katt å "trene med", så må ta det på sparket evt på tur.  Er forberedt på at det ikke går, og at vi alltid må være føre var når vi er ute med henne, men hadde vært veldig fint å få ned stressnivået litt 😆 
  • Det blir anbefalt å ikke fòre V&H og tørrfôr i samme måltid fordi det taes opp forskjellig i systemet. Rått er mye tyngre å fordøye. Jeg pleier å gi tørrfôr på morgenen, dagen, og rått på kvelden når vi er ferdig med all aktivitet 😊   Hvor mye valpen trenger varierer veldig fra individ til individ, og kommer an på gener, hvor mye valpen vokser og aktivitetsnivå. Så her må du følge med på holdet på valpen. Du skal lett kjenne ribbein og se tydelig midje, med ikke se noe særlig ribbein eller hofteben osv. Da er den for tynn. 
  • Foringsveiledningen for V&H er vel noe  sånt som 4% av kroppsvekt for valper, så hvis jeg ikke regner helt feil er det 280 gram for din hund. Delt på to, siden du vil fore halvt om halvt = 140 gram. Så halverer du jo bare tørrforet også.
  • Hei =)  Har en labrador hann på 10 uker nå . Han skal da ha 6 dl med tørrfor fordelt utover dagen. Har lyst å fore halvt  om halvt med tørrfor og vom hvordan skal jeg da finne ut hvor mye vom han skal ha i forhold til tørrfor ? Han veier nå 7 kg  noen som kan hjelpe meg å finne ut regnestykket å hvordan man regner det ut?  Har prøvd meg litt frem der jeg har brukt et desilitermål og stappet vom nedi til det måler 3 dl. og målt opp 3 dl tørrfor. vet jo ikke om dette ble riktig   
  • Hvordan gjøres dette? Erfaringer? Hva må jeg passe på?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...