Jump to content
Hundesonen.no

Mellomstor/stor hund turhund


Recommended Posts

Jeg har begynt å "snuse" litt på å skaffe en ny hund. Jeg og samboer er ikke helt enig, men tar gjerne imot andres synspunkter. 😄

Jeg er den som går tur og aktiviserer, samboer er den som gir godbiter og ligger på sofaen med hunden. 

Jeg ser etter en turkamerat, først og fremst.

Aktivitet i hverdagen:

- Hovedtur på minst én time (ofte halvannen til to), gjerne med magebelte og trekksele, i tillegg til lufting og annen aktivitet (litt søk osv).

-Har også ønske om å kunne sykle og gå på ski med en eventuelt ny hund. 

- Joggeturer - er ingen maratonløper, men jogger gjerne rundt tre ganger i uka. 

- Lengre turer i helgene, gjerne med kløv. 

Jeg har vurdert å se etter en omplasseringshund, og har blant annet kommet over en alaska husky som virket lovende. Samboer tenker at dette blir for mye hund. Han ønsker seg staff. Jeg har også tenkt på labrador retriever dersom vi skal ha valp. Det er ikke så viktig om hunden kan gå løs, men ønsker gjerne en hund som kan funke greit med andre hunder. Det er først og fremst derfor jeg er litt skeptisk til staff. 

Noen som har tanker om raser som kan passe oss? 😊 

Link to post
Share on other sites

Husky var min første tanke etter din beskrivelse. Staff krever en del mer mental aktivisering og trening og jobbing hverdagslydighet ikke minst. Etter min mening er staff MYE mer hund enn en husky! Om det er viktig at den går overens med andre hunder bør ikke staff være et alternativ.

Pinscher (mellom) kan også funke, men er også en del mer hund enn husky. Eller kanskje noen av fuglehundrasene som ikke er så fokuserte på jakt, vorsteh eller setter?

Jeg kjenner etterhvert til en håndfull huskyer, og de jeg kjenner best er enkle, omgjengelige hunder som går godt overens med de fleste andre, glade i å gå på tur, kos og mat, og gjør ikke noe mer styr ut av det så lenge de får nok tur. Ut fra det du beskriver så er det første forslag fra min side ihvertfall.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Hvis samboeren viser seg å være vanskelig mtp type hund, er det ikke enklest å bytte til en mer medgjørlig variant? :P

Hvis det er uaktuelt , så tenker jeg at det er flott at du vurderer en omplasseringshund og da særdeles en AH. Det er en overflod av AH’er ute til omplassering som trenger gode hjem. Når AH attpåtil ser ut til å passe dine ønsker mtp. type hund, så tenker jeg at det er et godt valg :) 

 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Takk for svar! Samboer har fått det for seg at huskyer er spinnville hele tida, så det er et nei derfra. Kan ikke overbevise ham om noe annet heller. 

Så da får jeg lete videre, er jo slik at savnet etter hund er størst hos meg. Det er jo ikke til å stikke under en stol. 😅 Skal kikke litt på fuglehunder som du sier, Simira. 

Link to post
Share on other sites

Hvis han er redd for at en husky er spinnvill hele tida (de jeg kjenner slapper stort sett greit av inne!) så skal dere ihvertfall holde dere langt unna staff! Jeg vil påstå at en husky som får nok tur er roligere inne enn mange andre raser, men det er nå så. Det samme gjelder pinscher og noen av fuglehundene som ihvertfall jeg opplever som litt mer "lettstresset" enn en husky.

Hva med å ta en tur på utstilling og se på ulike raser og snakke litt med folk?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk. Da lærte jeg noe nytt. 
  • Det er tatt høyde for at dette er uavhengige hendelser (kjønnet til valp 2 avhenger ikke av hva valp 1 var). I et kull på 3 valper har man følgende mulige utfall, eller rekkefølger kjønnet på hver valp kan komme i: H=hannvalp T = tispe 1. 2. 3. valp H H H  - 1/8 T H H - 1/8 T T H - 1/8 H T H - 1/8 H T T - 1/8 H H T - 1/8 T H T- 1/8 T T T - 1/8 Siden det er 8 mulige utfall, sier man at hvert utfall har oddsen 1/8. For å finne sannsynligheten for at det kommer minst en hannvalp, adderer man bare alle utfallene med minst en hannvalp og får 7/8 (eller 87,5%). Men dette er teoretiske beregninger og faller innunder sannsynlighet og kombinatortikk. Det kan si noe om statistikk (f.eks ved terningkast, tror det heter "store talls lov" hvis jeg husker riktig ), men ikke alltid.  Denne beregningen vil ikke vise tendens til at det totalt som regel vil fødes flere hanndyr enn hunndyr når man ser på helheten i en populasjon (altså når vi snakker om maange individer, store tall). I praksis er det viktig å huske på at det forekommer kull med bare et kjønn hele tiden.
  • Gratulerer 😁 Så nydelig hun er 😍
  • Hei. Har en labbis unghund på snart 9 mnd. Han elsker alt og alle og vil helst leke med hvermannsen. Problemet er at han blir for ivrig og 'kjører ned' andre hunder. Hopper på de, jokker av og til og er helt i hundre. De andre hundene sier ifra på en rolig måte, men virker ikke som han helt hører etter og fortsetter. Ender alltid opp med at jeg må gripe inn og avslutte leken selv om det bare har gått noen minutter. Er det unghundfakter som går seg til med alderen eller gjør vi noe galt? Vi har også pleid å gå tur med de andre hundene uten at de får hilse for å så avslutte med lek, men han fortsetter å være bajas. Når han er i bånd forstår han nå at han ikke skal hilse og har grei(de fleste gangene) impulskontroll rundt andre hunder. Noen som har tips til å trene han å respektere andre hunder når nok er nok? Min drøm er at han kan leke med andre og kose seg. 
  • Det er grunnleggende kombinatorikk. Dette var det første og beste bilde jeg fant:  La JA være hannhund og NEI tispe. Da ser vi at det er 8 mulige rekkefølger på valpene i et kull på tre: HANN - HANN -HANN HANN - HANN -TISPE HANN -TISPE -HANN osv. Det er bare den siste kombinasjonen (bak hode til jenta) TISPE-TISPE-TISPE som ikke gir noen hannvalp. Men dette er den statistiske sannsynligheten. Det er selvsagt mulig at akkurat dette kullet blir et kull med bare tisper. Men sannsynligheten er altså stor for at det blir født minst en hanne.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...