Gå til innhold
Hundesonen.no

Angrep på hund får ingen konsekvenser?


Filiokus
 Share

Recommended Posts

Hunden min ble angrepet av en hund som var løs. Min var i bånd. Den andre hunden flydde bare rett på, tror ikke min hund rakk å registrere at det var en annen hund til stede før den andre beit seg fast. Min hund måtte ha veterinærbehandling da den fikk flere bittskader. Angrepet skjedde i tettbygd strøk. Den andre eieren hadde ikke fokus på hva hunden hennes holdt på med og måtte bruke makt for å få hunden sin vekk fra min. Den andre hundeeieren anså ikke angrepet som noen big deal og forsøkte få det til å fremstå som noe jeg og andre hundeeiere bare må akseptere at skjer, dersom vi skal ha hund. Jeg viste til hundeloven, men for døve ører. Jeg anmeldte saken, men den ble henlagt grunnet bevisets stilling (som forventet, dessverre). Den andre hundeeieren løy om hendelsesforløpet til politiet, forholdt seg ikke sannferdig mht. faktisk hendelsesforløp. Jeg sitter igjen med kostnader for behandling hos dyrlege (har ikke sjekka om forsikringa dekker dette, men hunden min har forsikring).

Jeg lurer på om noen har vært borti tilsvarende, og hvordan dere har forholdt dere videre til saken? Har dere forsøkt å inndrive pengene for veterinærbehandling privat, fra den andre eieren? Har dere bare droppet saken, når den ble henlagt? Og hvordan forholde seg videre til den andre eieren, som jeg dessverre kommer til å møte på flere ganger med hunden min. Vi må jo gå omveger når vi ser de, i fare for at det samme skal skje på nytt. Slik jeg opplever dette blir man jo nærmest rettsløs som hundeeier dersom man er så uheldig å komme borti feil folk med hund. Hvis man ikke har video eller bildebevis så kan den andre eieren bare lyve seg vekk fra ansvaret. Full forståelse for at man må ha bevis for at noen skal kunne ansvarliggjøres for lovbrudd. Men..slike hendelser gjør meg betenkt mht. det å ha hund, siden mange hunder gjerne flyr på andre hvis de får sjansen. Man skulle tro at hundeeiere har respekt for andre hundeeiere og hundene deres og klare sympatisere nok til å i det minste gjøre opp for seg, men dengang ei.

 

*hjertesukk*

 

  • Sad 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, maysofie skrev:

Hvordan har den andre eieren stilt seg til å betale for veterinærkostnader? 

Hun nekter for å betale noe som helst. Det er dessverre en umoden person så null sjanse for å nå frem i dialog. Jeg fikk et tips om at forsikringsselskapet kunne drive inn pengene, ved å henvise til hundeloven.  Usikker på om dette er mulig. Men når den andre eieren ikke ønsker dialog og bare later som om ingenting galt har skjedd så betaler hun nok neppe om hun får krav i posten. 

Føler at jeg og bikkja mi er fritt vilt og hvem som helst kan slippe kjøteren sin på hunden min, og komme unna uten å ta ansvar, verken på et mellommenneskelig plan eller økonomisk. Det blir vel litt sånn man føler etter slike hendelser. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig irriterende når dette skjer. Det finnes dessverre mange hundeeiere som ikke tar ansvar for hundene sine. Dess mer hundene går løs på en annen hund, dess mer lærer de seg at dette også er en måte å løse usikkerhet, aggresjon o.l. på.

På nettet sier alltid folk at du må anmelde slike saker. Og det kan jo være greit, sånn at når det har skjedd mange ganger nok, så kanskje får de en respons fra politiet? Men ellers så blir vel alle slike saker henlagt. "Slåsskamp mellom to hunder" bruker ikke de mye tid på 

Jeg har personlig opplevd noe lignende en gang. Min unge tispe ble angrepet av en voksen schæfer-hannhund. Den hunden gikk mye løs fordi den var så lydig. Men så snart den så en annen hund gikk den til angrep, og beit/skadet mange hunder. Selv tipser med løpetid tok den... Eieren lot den gå løs, fordi disse angrepene aldri fikk noen negativ konsekvens for han. Men jeg møtte opp med regningen fra veterinæren, og sa til han at jeg forventer at du betaler meg tilbake hva dette kostet meg. Det var ikke en så dyr regning, men jeg tror jeg var den første som krevde dette av han. Etter det gikk hunden litt mer i bånd. I hvert fall gjennom borettslaget.

I ettertid gikk jeg aldri på tur der den schæferen ble luftet. Tullete hundeeiere har ofte også faste steder de går på tur. Det beste er å holde seg vekke fra de

Endret av Rufs
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...