Jump to content
Hundesonen.no

Urolig tispe med valper


Recommended Posts

Hei. Har ei tispe som fikk valper for 5 dager siden. Liten rase som gikk et kull på 7, men hvor vi i går måtte ta den ene. Tispa er 2. 5 år og det er første kullet. Ho er veldig urolig, ligger lite i valpekasse utenom mat og stell( gjømmer seg lit bort under senger og trapp) , graver en del og piper (virker ikke fornøyd). Ho gjør alt hun skal med valpene og springer til valpekassa og sjekker så fort det kommer en lyd. Ho ble sjekket hos vetrinær i går da vi måtte ta den lille valpen som det var noe galt med og som peip mye (var urolig). Alt ser fint ut i forhold til evt infeksjoner og at det ikke er noe igjen inne i magen til mor. Noen som har gode råd eller hvorfor tispa oppfører seg sånn? 

 

Link to post
Share on other sites

Er det ellers ro rundt valpekassa? 

Så lenge hun gjør det hun skal så tror jeg at jeg kanskje ville sørget for ro rundt kassa, minst mulig påvirkning fra dere som kan stresse eller påvirke på noe sett. Og se om det går seg til? Er det riktig temperatur der osv? 

Jeg er ikke så godt på avel, bare "tenker høyt" 😊

Link to post
Share on other sites

Oppholder dere dere sammen med henne og valpene? Står valpekassa veldig 'eksponert'? 

Noen tisper blir noe overveldet spesielt ved første kull, noen liker ikke å måtte styre alene. Noen foretrekker også å ha valpene sine i en stille og rolig 'hule'.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Takk for svar😀. Valpekassen står i rom der vi er(men vi er bare voksne og stort sett en som er hjemme, så veldig rolig) , vi måtte tåte ho som ikke klarte seg frem til i går (måtte derfor være i nærheten) . Tispa er også litt "uforsiktig" foreløpig og har ikke helt kontroll på hvor alle er når ho legger seg så vi har måtte se etter.. Men det er roligere nå etter at ho lille som var syk ikke lenger er der. Tispa ligger mer i valpekassa nå enn hva hun har gjort, men graver fortsatt noe... 

Tispa er også veldig tynn etter fødselen så vi prøver å foré ho så mye vi kan, noe som har resultert i at vi har måtte ut på natta med ho for å gå på do (flere ganger), tar gjerne i mot råd her også😬

 

 

Edited by T. H
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...