Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp - hunden har forkalkninger. Trenger dekken/sele med håndtak?


Recommended Posts

Hei, har en 12 år gammel schaefer som det mest sannsynlig dessverre begynner å nærme seg slutten for. Hun har mye forkalkninger i rygg fra ribbeina og bakover, og har nå begynt å ikke kjenne bakbeina godt nok til å ha full mobilitet i sakte bevegelser. På tur har hun begynt å slepe på venstre forben og lene seg litt til venstre for å kompensere. Ingen tydelige tegn på smerter men vet man ikke skal stole på hundens signaler her.

- Ser etter en sele/dekken jeg kan bruke med håndtak på korsryggen, slik at jeg kan hjelpe hun der hun sliter mest (opp trapper, rette seg når bena går i kryss etc.)
- Tips til kosttilskudd jeg kan gi hun?

Tar gjerne imot all annen tips og info dere har.

Link to post
Share on other sites

Ruffwear Webmaster er både solid og god, og har håndtak på ryggen.

Jeg regner med du er i kontakt med veterinær, og at hun får spesialfôr med de tilskuddene hun trenger for både ledd og ellers. Hvis hun ikke får smertestillende enda så kan du jo prøve det også.

Men hyggelig å høre om en schæfer som har blitt så gammel!

Link to post
Share on other sites

Kan absolutt anbefale svømming hvis dere har tilgang til hundebasseng, for å bevare muskelmasse. Svømming er også avlastende for leddene, og bygger jevn muskulatur. Ellers kan regelmessig massasje og laserterapi være fint for å få løst opp i vonde muskler og stive ledd.

Link to post
Share on other sites
På 7/28/2021 at 9:50 AM, Iversen skrev:

Tar gjerne imot all annen tips og info dere har.

Hei!

Stedet jeg har funnet mest info knyttet til artrosehunder er https://www.facebook.com/CAMarthritis/ og nettstedet deres - masse webinarer med ulike veterinærspesialister. I tillegg har grunnleggeren av CAM  opprettet en fb-gruppe for eiere av hunder med artrose, som modereres av veterinærer og er en veldig fin gruppe hvor du kan finne erfaringer med ulike medisiner og behandlinger, samt få hjelp til å finne frem til relevant info: https://www.facebook.com/groups/2161091580843717 

Håper du finner gode løsninger for hunden din ❤️

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror både Maren og produksjon har blitt flinkere, rett og slett. Både å lage tv og presentere problemene og løsningene. Hun er jo blant annet veldig tydelig på at noen av problemene kanskje ikke lar seg løse (litt for tydelig, jeg tror og håper hun er mer optimistisk enn hun legger det fram for TV). Det er ting jeg kunne pirket på og kritisert hvis jeg virkelig ville, men jeg synes de fleste løsningene er ganske gode. Og som vanlig mer trening av folk enn dyr.
  • Du sier hunden din er fryktaggressiv. Er den det? Hvor mye tåler han? Jeg er vant til å gå tur med to bråkebøtter. En fryktaggressiv, og en som bare vil sjekke ut/hilse på, eventuelt støtter/beskytter minsten. Etter mye jobbing er minsten forholdsvis trygg, selv om han kan bråke så tåler han et trøkk nå i godt voksen alder. Jeg har to strategier, litt avhengig av situasjon, når vi ikke kan unngå møter/hilsing. 1. slippe fram ridgebacken, som sjelden bråker, men skjermer gårdshunden fra andre hunder. De fleste respekterer det og det blir ihvertfall ikke bråk. En neve godbiter på bakken/motsatt grøft til gårdshunden hvis jeg er trygg på at den andre hunden ikke kommer dit. 2. slipper begge. Men jeg er trygg nok på at det ikke blir noe mer enn kjefting fra dem, og at minsten faktisk tåler det/rister det av seg etterpå. Jeg holder avstand for å ikke trigge noe. Er det trygt nok ift. omgivelser og bilvei slipper jeg bare båndene og går videre, hundene kommer når de er ferdige med diskusjonen. Kan du slippe en eller to av de andre, og la det stå til? Jeg ville jo svart på eposten at det ville være tryggere for dere om folk tok litt hensyn, men spørs hvor mye det hjelper...  
  • Jeg syns ikke Maren har fått så mye "pepper" denne gangen. Kanskje disse hundene er enklere enn de i forrige sesong? Tør de ikke ta de vanskeligste hundene/problemene, men heller velger dem det er håp for? Nå er jo dette et underholdningsprogram så det er kanskje like greit  Ler riktignok av de som på FB gir inntrykk av at de selv er så mye flinkere enn Maren. Det er jo bare å si "nei" til hunden, så blir det slutt på alle problemer. Det gjør i hvert fall de, og det virker alltid 
  • Møter jeg slike folk som absolutt ikke har forståelse for hvor vanskelig passeringer kan være for enkelte hunder, så snur jeg og går vekk fra de. Eller jeg krysser veien og går lengst mulig vekke fra de, eller jeg prøver å unngå å gå der de går/til de tidene de går tur. Jeg syns ikke det er så vanskelig å unngå gitte enkeltpersoner (med hund), verre er det med de du ikke vet at de plutselig slipper hunden opp mot min hund. Overraskelsene er jo vanskeligere å forutse. Avstand er jo det eneste som virker for hunder som ikke liker passeringer
  • Hos Agria er det en del som klausuleres bort dersom hunden ikke er forsikret fra før fylte 4 mnd. I tillegg vil det vel være reservasjon mot enhver sykdom hunden allerede har hatt, samt eventuelle raserelaterte sykdommer. Så det er jo noe du kan se på i vilkårene hos de ulike selskapene. Jeg ville kanskje vurdert å heller sette opp en egen sparekonto til hunden. Har man økonomi til å bare ta utgiftene som de kommer vil det nesten alltid lønne seg i lengden, i hvert fall hvis man har en relativt frisk rase.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...