Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei! Jeg har et spm som jeg håper noen kan hjelpe oss litt med. Vi har nylig fått en valp, han er nå ca 16 uker og vi har vært opptatt med å miljøtrene og sosialisere med faste valpevenner. Han leker veldig fint med de andre hundene, men har de siste gangene begynt å jokke/ri på de. (Selv når leken er rolig). Vi har korrigert han med å si strengt nei og får han bort fra de andre valpene. Når han har roet seg så får han leke igjen, og da skjer det igjen etter at han har lekt en stund. Kan dette være stressrelatert? Dette skjer jo også når han er rolig 🤔Eller er det dominans? Leser mye rart på nettet så man blir litt forvirret. Noe annerledes vi må gjøre? Setter pris på svar😊 

Edited by Valp som rir
Link to post
Share on other sites

Hmm, litt vanskelig å so hva det er når man ikke kan se det…(kan være gira/høy) men vil ikkje se på det som noe problem enda. Om han gjør det ofte så ville jeg heller ha tatt han ut av hele situasjonen. Men det er en dårlig vane å dra med seg videre i livet.

jeg ville ha stoppet å la han leke med andre hunder og heller trene på å holde seg rolig rundt dem, du vil få mye igjen for det når han blir eldre. Samme med miljø også, tren mye avknapp

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Helt typisk stress. Selv om leken er rolig så er han ung enda, og trenger kanskje ikke holde på så lenge. Det kommer også an på hvor ofte dere treffer andre. Kanskje trappe ned litt? Det beste dere kan gjøre er å lære dere å lese hundene og avslutte leken før det skjer. Prøv gjerne også å gå litt båndturer sammen, trene litt og gjøre andre ting enn å la valpene bare leke når dere er sammen. Hvis andre hunder blir ensbetydende med å leke så kan hunden fort få utfordringer med stress rundt dem.

At dette er dominans er nok ganske utdatert. Det KAN være hormonell adferd, men på en 16 uker gammel valp tviler jeg på det.

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Tusen takk for svar! Valpen har faste lekekamerater, ca 2-3 valper og vi treffer de kanskje en gang hver andre uke. Han er noen dager i uken hos en 'onkel' på snart 11 år som ikke er så gira på å leke så han overser valpen vår. Valpen har invitert han til lek flere ganger, men han er helt uinteressert og vil bare være i fred. Han har sagt ifra i form av at han snur seg vekk, bjeffer på han og dytter han forsiktig bort når valpen vår nærmer seg. Aldri har han vært aggressiv. Kan det være en årsak til at han blir litt stressa når de andre valpene først inviterer han til lek? Føler vi muligens overtenker, men vi ønsker kun den beste oppdragelsen for valpen vår. 😅 Heldigvis er han fortsatt valp og vi får bare trene masse på å roe han ned og være trygg blant andre hunder. Dette er en labradorvalp og veldig glad i alt og alle. 

Link to post
Share on other sites

Annenhver uke er nok ikke for mye nei, men de må dere se an hver gang og prøve å ta pauser i leken, og avbryte før det glir over i stressadferd. Det at han veksler hjem i løpet av uken kan også være en kilde til stress, men vanskelig å si uten å se valpen. Jeg tror ikke det har noe med avvisningen av den gamle å gjøre, det har han tvert i mot bare godt av. Men som sagt ville jeg også trent på å være rundt andre hunder uten at det er lek, det er faktisk mye viktigere enn selve leken.

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 time siden, simira skrev:

Annenhver uke er nok ikke for mye nei, men de må dere se an hver gang og prøve å ta pauser i leken, og avbryte før det glir over i stressadferd. Det at han veksler hjem i løpet av uken kan også være en kilde til stress, men vanskelig å si uten å se valpen. Jeg tror ikke det har noe med avvisningen av den gamle å gjøre, det har han tvert i mot bare godt av. Men som sagt ville jeg også trent på å være rundt andre hunder uten at det er lek, det er faktisk mye viktigere enn selve leken.

Godt poeng! Takk for tips. Han er der heldigvis kun et par timer om gangen 2 dager i uken (fordi vi er på jobb) så blir han passet på av et familiemedlem. Mulig vi må trene på ro der også? Han er veldig flink til å fokusere på oss når vi går forbi andre hunder. Idag satt vi oss på en benk i en travel gate og bare trente ro. Han ligger og slapper av når folk og andre hunder går forbi, men er de altfor nære og reagerer ser han på det som en invitasjon til lek, men da bare avleder vi han og han roer seg igjen. Når han er gira og begynner jokkinga så fjerner vi han, men han kjemper imot og vil tilbake å leke. Vi har foreløpig bare 'holdt han fast' ved å legge han på ryggen i fanget og stryke til han roer seg/holde fast ved båndet og får han i sitt-posisjon. Vi sier ingenting mens vi gjør dette også får han flink når han har roet seg. Det er det vi har fått beskjed om, men har du noen andre tips? Skal han få lov å leke når han har roet seg eller skal vi bare avslutte og dra? Heldigvis jokker han aldri hjemme på gjenstander eller på oss og andre familiemedlemmer. Kun på andre valper.. 

Edited by Valp som rir
Link to post
Share on other sites

Jeg ville som sagt prøvd å ta pauser i leken før han begynner å jokke. Jeg foreslår også at dere beveger dere litt mens valpene leker, og ikke står stille på et begrenset område. Det kan være kilde til både stress og konflikter.

Ideelt ville jeg hatt valpene i bånd og gått en liten tur sammen uten at de fikk hilse, og så sluppet de sammen på et trygt område etterhvert, mens dere fortsetter å bevege dere. La de holde på en liten stund, men bryt av før jokkingen starter, og ta inn hundene for en pause der dere enten går litt igjen, trener ro, eller andre ting.

Hvis dere avbryter på grunn av jokking og gir ham en pause, og han er rask til å starte jokkingen igjen, så ville jeg nok ikke latt ham leke mer. Hvis det holder med den pausen går det nok bra. I løpet av et par timer ville jeg nok uansett tatt noen pauser hvis de ikke roer seg selv innimellom. Særlig hvis dette er hunder dere skal omgåes litt så er det en fordel for alle at de ikke må herje absolutt hele tiden!

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror både Maren og produksjon har blitt flinkere, rett og slett. Både å lage tv og presentere problemene og løsningene. Hun er jo blant annet veldig tydelig på at noen av problemene kanskje ikke lar seg løse (litt for tydelig, jeg tror og håper hun er mer optimistisk enn hun legger det fram for TV). Det er ting jeg kunne pirket på og kritisert hvis jeg virkelig ville, men jeg synes de fleste løsningene er ganske gode. Og som vanlig mer trening av folk enn dyr.
  • Du sier hunden din er fryktaggressiv. Er den det? Hvor mye tåler han? Jeg er vant til å gå tur med to bråkebøtter. En fryktaggressiv, og en som bare vil sjekke ut/hilse på, eventuelt støtter/beskytter minsten. Etter mye jobbing er minsten forholdsvis trygg, selv om han kan bråke så tåler han et trøkk nå i godt voksen alder. Jeg har to strategier, litt avhengig av situasjon, når vi ikke kan unngå møter/hilsing. 1. slippe fram ridgebacken, som sjelden bråker, men skjermer gårdshunden fra andre hunder. De fleste respekterer det og det blir ihvertfall ikke bråk. En neve godbiter på bakken/motsatt grøft til gårdshunden hvis jeg er trygg på at den andre hunden ikke kommer dit. 2. slipper begge. Men jeg er trygg nok på at det ikke blir noe mer enn kjefting fra dem, og at minsten faktisk tåler det/rister det av seg etterpå. Jeg holder avstand for å ikke trigge noe. Er det trygt nok ift. omgivelser og bilvei slipper jeg bare båndene og går videre, hundene kommer når de er ferdige med diskusjonen. Kan du slippe en eller to av de andre, og la det stå til? Jeg ville jo svart på eposten at det ville være tryggere for dere om folk tok litt hensyn, men spørs hvor mye det hjelper...  
  • Jeg syns ikke Maren har fått så mye "pepper" denne gangen. Kanskje disse hundene er enklere enn de i forrige sesong? Tør de ikke ta de vanskeligste hundene/problemene, men heller velger dem det er håp for? Nå er jo dette et underholdningsprogram så det er kanskje like greit  Ler riktignok av de som på FB gir inntrykk av at de selv er så mye flinkere enn Maren. Det er jo bare å si "nei" til hunden, så blir det slutt på alle problemer. Det gjør i hvert fall de, og det virker alltid 
  • Møter jeg slike folk som absolutt ikke har forståelse for hvor vanskelig passeringer kan være for enkelte hunder, så snur jeg og går vekk fra de. Eller jeg krysser veien og går lengst mulig vekke fra de, eller jeg prøver å unngå å gå der de går/til de tidene de går tur. Jeg syns ikke det er så vanskelig å unngå gitte enkeltpersoner (med hund), verre er det med de du ikke vet at de plutselig slipper hunden opp mot min hund. Overraskelsene er jo vanskeligere å forutse. Avstand er jo det eneste som virker for hunder som ikke liker passeringer
  • Hos Agria er det en del som klausuleres bort dersom hunden ikke er forsikret fra før fylte 4 mnd. I tillegg vil det vel være reservasjon mot enhver sykdom hunden allerede har hatt, samt eventuelle raserelaterte sykdommer. Så det er jo noe du kan se på i vilkårene hos de ulike selskapene. Jeg ville kanskje vurdert å heller sette opp en egen sparekonto til hunden. Har man økonomi til å bare ta utgiftene som de kommer vil det nesten alltid lønne seg i lengden, i hvert fall hvis man har en relativt frisk rase.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...