Jump to content
Hundesonen.no

Oppkast


Lillymy
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg har en 11 uker gammel Lhasa apso og de siste to dagene har hatt kastet opp gult slim på morgenen når vi er ute - han er ellers veldig frisk og rask og det er ikke noe innhold i oppkastet bare slim og ofte er det rett etter avføring (denne ser også normal ut) så jeg tenker kanskje det er magesyre og at han har tom mage? Tanker? Forer jeg for lite? Har litt angst for om jeg har sultet valpen min

 

Han får 1 dl valpetørrfor (pure natural) gjennom dagen - små og hyppige porsjoner (hver andre time) helt frem til kl 21 - så spiser han innimellom noe kjøtt til frokost i bingen sin etter morgenluften  ( usaltet ren skinke eller kalverullade)- også bruker vi jo en neve sunn godis til trening gjennom dagen også.  Men han er veldig aktiv og sover litt for lite synes jeg på dagen, jeg er bekymret for om han får nok hvile.  

Bare morgen han har kastet opp etter morgenluften igår og idag

noen tanker? 

Edited by Lillymy
Link to comment
Share on other sites

Ok, takk for svar - veldig nyttig.

Jeg øker den dglige  tørrfor dosen hans  til 1,5 dl om dagen da (foringsguiden sier 1-2 dl daglig for opp til 5kg - han er ca 3 kg omtrent, men siden det er endel trening med godis nå har jeg prøvd balansere det litt) og har litt klart han kan få ute på trappa når vi går ut for å lufte han på morgenen.  Kanskje det hjelper?

Han er pigg og leker og er glad og har time for 12 ukers vaksine neste uke hos dyrlegen - så om almenntilstanden hans fortsetter som den er  og han ikke blir slapp, får diare eller kaster opp noe med innhold avventer jeg og ser an til uka og dobbeltsjekker med dyrlegen om det er noe vi bør se på. 
 

 

Link to comment
Share on other sites

Hunder kvitter seg med overskuddssyre i magesekken om de blir gående for lenge uten mat. Her er nok problemet at det blir altfor lenge fra siste måltid kl 21 til morgenen etter. Forsøk å gi noe tørt rett før dere legger dere - det er ikke sikkert det skal så mye til. Min holdt på sånn som valp og unghund og det holdt å gi en Markies når jeg gikk til sengs.

Edited by tillien
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, tillien said:

Hunder kvitter seg med overskuddssyre i magesekken om de blir gående for lenge uten mat. Her er nok problemet at det blir altfor lenge fra siste måltid kl 21 til morgenen etter. Forsøk å gi noe tørt rett før dere legger dere - det er ikke sikkert det skal så mye til. Min holdt på sånn som valp og unghund og det holdt å gi en Markies når jeg gikk til sengs.

Takk for innspill -  det skal jeg prøve - Jeg øker også dosen på maten til 1,5 Dl og gir litt mer hver 2-3 time som han mates nå og drar siste matbit til 21:30/45 han legger seg mellom 23:00 og 23:30 hver dag, og står opp mellom 6:00 og 7:00 hver dag.  

Edited by Lillymy
Link to comment
Share on other sites

Jepp, det gjorde susen med mer mat ila dagen igår til rundt 22:30 - også fikk han et par sånne kong filler kjeks i sengen sin ved leggetid kl 23:30. Vi sov til 8:00 og gikk en rolig luftetur så han fikk gått på do - og 0 gulping idag  - Så det er bra ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...