Jump to content
Hundesonen.no

Når burde man klippe en valp?


Lansti
 Share

Recommended Posts

Hei!
Jeg er ny hundeeier til ei nydelig Bichon Frise tispe, som nå er 12 uker. hun begynner å bli langhåret og fin, men når burde man egentlig starte å klippe de? Foreløpig er det pelsen rundt øynene og litt inni ørene som er mest utfordrende. Jeg har vurdert å klippe litt rundt øynene, men har rett og slett ikke turt fordi jeg er redd den korte pelsen vil bli mer irriterende for hun. Dyrlegen sa også til oss at vi skulle nappe pelsen inni ørene, og jeg leste et sted at det skulle gjøres med hendene, men jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal få til det? Kan man bruke pinsett eller er det mer smertefullt?

Mange spørsmål på en gang, men setter veldig stor pris på alle svar ?

Hilsen lykkelig, men meget forvirra ny hundeeier!

Link to comment
Share on other sites

Ta gjerne kontakt med oppdretter for veiledning og hjelp, eventuelt kan hen sikkert vise deg litt om du bor i nærheten :)

Pelsstell er så viktig at det burde startes med fra første stund. Om du mener pelsen burde klippes, og da spesielt i ansiktet, så gjør det. Angående ørenapping så anbefaler jeg å ta en titt på YouTube. Man bruker fingertuppene til å nappe hørende ytterst i øregangen, gjerne i kombinasjon med bruk av ørepulver som gjør nappingen enklere. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...