Jump to content
Hundesonen.no

Trenger tips i forhold til fôring av golden retriever, vom og hundemat


Recommended Posts

Hei!

Har ei tre år gammel golden retriever-tispe som jeg nå har begynt å gi vom og hundemat, iblandet tørrfôret hennes. Tørrfôret jeg gir er Royal Canin slankefor. Bikkja er et skikkelig matvrak, og legger lett på seg.

Jeg har lyst til å gjøre det rette i forhold til å fôre henne riktig, men blir usikker. 

Er det dumt å gi henne vom og hundemat når hun så lett legger på seg? Kan det være bedre å blande halvt med tørrfôr og vom og hundemat til hvert måltid, eller sakte men sikkert gå over til å kun fôre med vom og hundemat? 

 

Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, Hundemor said:

Takk for svar! Er det den digestive-typen du mener da? 

Nei, den anbefaler jeg ikke, mener Active Fullfôr Protein (også omtalt som Proteinrikt fullfôr). Du kan evt tilsette bittelitt kokt/most grønt for fiber om nødvendig (litt å sette seg inn i mtp hva av grønt som er egnet til hund, dog). 

Link to post
Share on other sites
5 minutter siden, Stjerneskinn skrev:

Nei, den anbefaler jeg ikke, mener Active Fullfôr Protein (også omtalt som Proteinrikt fullfôr). Du kan evt tilsette bittelitt kokt/most grønt for fiber om nødvendig (litt å sette seg inn i mtp hva av grønt som er egnet til hund, dog). 

Hvorfor ikke Digestive? Den er kalorifattigere enn Protein, og inneholder fiber som du foreslår å tilsette.

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, phlegm said:

Hvorfor ikke Digestive? Den er kalorifattigere enn Protein, og inneholder fiber som du foreslår å tilsette.

Fordi den inneholder en del karbo hunder ikke har behov for og som heller ikke er gunstig for de i større mengder, ris er heller ikke en ingrediens å anbefale. 

(Ser at 6% ikke er en veldig stor mengde, men fortsatt betydelig mer enn du vil få av å bare tilsette en liten mengde behandlede grønnsaker. For enkelthetsens skyld har Mush egne grønnsaksboller evt.)

Edited by Stjerneskinn
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her funker pølse bra til alt 😄 pølse eller ball med tråd i som vi leker drakamp med. er nok veldig stor forskjell fra hund til hund hva som fungerer. Men jeg pleier å feks droppe frokosten før en treningsøkt på dagen, for å få høyere motivasjon på mat. Men jeg tror det handler mer om helheten på treninga dere har sammen, kvaliteten og relasjon/samarbeid mellom hund og fører, enn akkurat hva slags type belønning man bruker 😊
  • Det er mange gode seler. Selv liker jeg Rogz, Haquihana, Hurtta og Ruffwear, for eksempel. Det viktige med sele til en valp er at den er mest mulig regulerbar, ihvertfall rundt hals og mage. Gjerne på brystet også. Ta med valpen til dyrebutikken, de kan hjelpe deg å finne en sele som sitter ok og som kan reguleres.
  • Ønsker å kjøpe sele til valpen min jeg får om 1 uke. Engelsk Setter. Jeg har NULL peiling på sele og har aldri brukt det, men har lest at det skal være best flere steder og av folk jeg stoler på vet tingene sine.  Men.. hvilken? Merke er bra? Hvilket design er best?  osv osv osv... Kan noen tipse meg om en god sele til valp (engelsk setter) som tåler en del, er bra, som jeg har mulighet til å ha ivertfall noen måneder til hun blir større. Gjerne med link til nøyaktig hvilken du anbefaler så jeg ikke må lete og finner feil. Takk på forhånd
  • Jeg har vurdert fløyte flere ganger, men endt med å droppe det. Det krever at du alltid har den med deg, og at du og eventuelle andre som håndterer hunden bruker den noenlunde likt. Som en tilleggsting kan det såklart funke. Det er ganske individuelt hva som er best belønning for en hund. Min elsker gulrot. Noen er ikke interessert i mat i det hele tatt, men foretrekker leker. Andre er ikke interessert i noen av delene, da har du en utfordring og må bruke fantasien. Det viktigste tenker jeg er at valpen oppdager verdien i å komme inn til deg når du roper, enten du bruker tørrfòr, en kvist, deg selv, eller noe annet som belønning. Vi bruker "hit!" som en "absolutt" innkallingskommando, da SKAL hunden komme helt inn til oss. "Kom /her" blir så fort misbrukt av alle som tror de skal kontrollere hunden, jeg bruker det mest som en "følg med nå skal vi gå videre"-kommando.
  • Er nysgjerrig på hva dere bruker som spesiell belønning! Har tenkt å gi valpen min (som skal hentes i juli) noe ekstra godt når han kommer på innkalling slik at han forhåpentligvis kommer til meg hver gang jeg ønsker 😅 Har også tenkt å kanskje bruke en fløyte til innkalling, eller et spesielt ord som ikke brukes så ofte så det ikke mister "verdi," hva er deres tanker om dette? 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...