Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei,

Har reservert en siberian husky valp, og skal hente han når han er 8 uker. Det er ca 20 timer å kjøre hver vei, og tror derfor fly er det beste alternativet da det er ca 1,5 time. Hvor stor er en 8 uker gammel husky valp? Vil han kunne være med i kabinen?

Link to post
Share on other sites

Det er vanskelig å si, de varierer vel en del i størrelse. Det enkleste er nok å spørre oppdretter. Jeg mistenker at beinlengden vil gjøre det ukomfortabelt for en huskyvalp i flybur, de kan vel være maks 30 cm.

Link to post
Share on other sites

Det kommer ikke til å gå. Hunden må kunne bevege seg inni bagen, ellers får du ikke fly. En 8 ukers lapphundvalp noen jeg kjente skulle hente ble til deres store forskrekkelse altfor stor for den godkjente bagen de hadde med, så de måtte bytte fly og sende i cargo. Huskyvalpen er enda større. En voksen chihuahua kan ikke stå ordentlig oppreist inni en sånn bag, men de kan i det minste snu seg og flytte seg til et kaldere hjørne om det blir varmt. Tviler sterkt på at huskyvalpen får til å bevege seg i det hele tatt inni der, så du må nok belage deg på cargo eller annen transportmetode. 
 

Legger ved bilder av nøyaktig 8 uker gammel lapphund ifht en A4-folder, en ca 7 mnd gammel 50/50 chihuahua/pomeranian-blanding sittende oppreist i en godkjent Sherpabag og den samme chiblandingen ifht eierens hånd som fullt utvokst 3-åring. Fortsatt mye mindre enn disse huskyvalpene. 
 

 

96FD10E4-0F3F-4B24-809B-9B339A4288EA.png

000597DC-AF61-44F8-A38E-E589A9E2247C.png

DA3E777C-BDAE-46D6-8A71-1AC921073BBD.jpeg

519078B3-5432-40CA-B4EB-31F88728AE00.jpeg

C43B9F7D-176C-40CA-A3C7-A4A81E5DD5B3.jpeg

Edited by Maskot
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Så klart skal alle hunder får brukt hode og kropp. Ser at bruksfolk kan ha hund de bruker til sport (mitt tilfelle igp) og så har de en liten en ved siden av som får være med på treninger men kanskje mer for gøy enn at det er målbevisst trening Kjekt at det er så mange som svarer selv kunne jeg tenke meg Irsk Ulvehund (liten og søt ) eller en Galgo/pensjonert Greyhound.  Mitt inntrykk er at de trenger mosjon men lite hjernetrim eller repetisjoner 😃 
  • Jeg ville dratt til veterinær, å det etter bare noen dager med halthet. Om så bare for å få smertestillende om det ikke var noe annet galt, men nå tyder det jo på at det er noe feil fremdeles iom at han avlaster det så lenge etterpå. 
  • Hei Vi opplever også det samme som deg at denne hunderasen kan passe for oss. Lurer på hvordan gikk det med dere. Ble det Tibbetansk Terrier på dere? Har du tips til seriøs oppdretter som selger de? Takker på forhånd for svar. Hilsen Hilda
  • Jeg begynner med valpekurs - der er det litt avhengig av type kurs, rett og slett. Hvis man er fersk hundeeier synes jeg man bør melde seg på så tidlig som mulig, det er så mange spørsmål som dukker opp de første ukene! Jeg liker Lundqvists type der de har en teoridag (i stedet for en kort teoritime) på forhånd, gjerne FØR man får valpen, og så starter kurs når det passer. Teoridelen deres er strengt tatt et eget, separat kurs, som man må ha før grunnkurs (som er tilrettelagt hhv. unge valper eller hunder som bare trenger grunnlydighet, da delt opp i passende grupper). Noen valpekurs har stort fokus på øvelser, og da kan det være greit å vente til valpen faktisk er i stand til å fokusere litt, men etter min mening bør et godt valpekurs være fokusert på de utfordringene man kan møte med valpen i starten og hva man kan/bør gjøre for å legge et godt grunnlag. Litt som valpeskolen på tv, egentlig. Og ja, jeg mener man kan trygt sosialisere en valp før fullvaksine, så lenge det er kjente hunder som du VET er vaksinerte OG friske.
  • Det er bare en ting å gjøre og det er å ta turen til en veterinær. De vil sikkert heller ikke gjette på hva som plager hunden din (akkurat som vi andre på forumet heller ikke vil/kan gjøre), men de kan sjekke foten hans ordentlig. Så får hunden din forhåpentligvis den hjelpen den trenger.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...