Gå til innhold
Hundesonen.no

Tygg/snacks ?


Stjerneskinn
 Share

Recommended Posts

Før hadde Odin vanligvis tyggebein liggende rundt om. Etter at Kovu ble kastrert og matvrak så sluker han alt, så da går det ikke, og Odin har fått så dårlige tenner (eller har alltid hatt, men blitt verre) at han ikke liker så mye tyggeting lengre uansett. Så da blir det sjelden. En dentastick i blant, og noe mindre og mykere til Odin. Og så har Odin bein av hud i bilburet for å slappe av.

Ville nok gitt oftere om vi hadde hatt bare én hund. Etter hva hunden liker og trenger.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal jeg gi noe så må poenget være at det tar litt tid å spise. Små hudruller og pinglete griseører  forsvinner på et minutt. Dentastix? 5 sekunder. Problemet er at hun gnager så intenst at vi må opp i størrelse for at det ikke bare forsvinner nærmest umiddelbart. Og så er det en del vi har prøvd som jeg etterhvert har blitt skeptisk til (mye produsert i Kina med usikker matsikkerhet) eller direkte redd for. Kjøpte et stort serranognageben til jul, og det var selve benet som skulle til pers, ikke kjøttet - det resulterte i knusktørr betongavføring og nesten forstoppelse enda vi fikk avbrutt tidlig. For ikke å snakke om hva jeg må gjøre for å få henne vekk fra slikt - hun spiser til det er tomt og er det godt og nytt nok kan det ikke byttes i noe som helst - jeg må kle på meg og dra ut og selv da er hun i tvil. Og fortvilet når hun ikke finner det når vi kommer tilbake. Ergo blir det ikke så ofte lenger av sånn skikkelig «tygg». Et par ganger i måneden?

Dekker tyggebehovet med nylonbein. Hun elsker dem. Og så elsker hun fôrkuler (eller godbiter alt etter som) i en sånn liten ball med hull i som hun må rulle rundt for å få dem ut - det kan enkelte ganger ta forbløffende lang tid :D Og Markies passer forbløffende godt inn i hullene på ymse Kong Extreme-leker, det tar også litt tid å få gjort kål på. Noe slikt får hun daglig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gir noe snacks/tyggebein etter hver hovedtur - altså hver dag får de ett. Ikke noe som varer lenge og ikke noe stort. Kan være alt fra dentastix, slike ruller med and/okse/biff etc (unngår kyllingen), sjeldnere griseøre/hale. Ofte har jeg også fryseren med diverse fra jakta som de får, og kalkunhals er populært. Vi varierer mye hva de får :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hver dag etter kveldsturen. Det varierer litt hva det er, grisehaler, okselunge, tørrfisk, hjorteører, lammebein og annet jeg finner på å kjøpe. Selv om du ikke regner med rått, så gjør jeg det, det er jo tyggeting/snacks det også, så hun får også kalkunnakker, bruskbein, andenakker og andre råe ting man får kjøpt i ferdige poser. Hender jeg har fått tak i bein etter slakt også. Selv om du skriver "snacks utenom", så er jo alt regnet med i dagsrasjonen, ellers hadde jeg hatt en smellfeit hund :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Piglet Det kommer jo helt an på mengden man gir. Jeg gir også rått tygg, men det regner jeg som sagt som en del av maten, og det blir gitt som et måltid her, men når jeg gir tørket tygg anser jeg ikke det som mat, selv om jeg muligens minsker andelen fôr litt den dagen det gis.

Noe som ernæringsmessig er helt unødvendig (men ikke nødvendigvis usunt av den grunn), er altså det jeg vil frem til her. ?

_

Selv gir jeg Provit oksemuskel en gang ukentlig, innimellom veksler jeg med Provit svinerull. (Har også god erfaring med tørrfisk fra hundemix.no, men samboeren tåler ikke lukten så har sluttet med det, selv om det for meg var helt overkommelig ift all annen tørrfisk jeg har vært borti. ?)

Endret av Stjerneskinn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 minutter siden, Stjerneskinn skrev:

@Piglet Det kommer jo helt an på mengden man gir. Jeg gir også rått tygg, men det regner jeg som sagt som en del av maten, og det blir gitt som et måltid her, men når jeg gir tørket tygg anser jeg ikke det som mat, selv om jeg muligens minsker andelen fôr litt den dagen det gis.

 

Det kommer jo an på størrelsen på hunden også, for min golden blir det jo en mindre del av totalen enn til en liten hund. Og det jeg gir er jo ernæringsmessig helt unødvendig, hun kan jo bare få maten sin. Jeg gir det for at hun skal få dekket noe av tyggebehovet, på grunn av tenner og fordi det er greit å få noe i magen før sengetid. Og fordi hun er så søt at hun fortjener noe godt :teehe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det varierer veldig, har ikke noe fast system på det. Til voksne hunder gir jeg kanskje to-tre tyggeting i uka i perioder, og så er det andre perioder der de kanskje får to-tre på en måned.

Til valper og unghunder gir jeg tykke hudruller som de har tilgang på hele tiden. Som voksne er de ofte ikke like glad i disse, så da får de diverse ører, haler, oksemuskel og annet jeg finner i butikk. I tillegg får de bein etter slakt og tørrfisk innimellom.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...