Jump to content
Hundesonen.no

Utstillingsbånd til border collie?


Recommended Posts

Jeg er ikke utstillingsmenneske og har ikke utstillingshund, men da jeg stilte bctispa mi på Dogs4All i fjor brukte hun et helt tynt sølvfarget kjettinghalsbånd (festet kobbelet i begge ringene slik at det ikke strupet) og et tynt sort kobbel. 

9F58E27E-2650-40FA-8730-5349AF7BD310.thumb.jpeg.289503cf647789df9c8a36acf1c9bf34.jpeg

ECBF8B7A-AFB6-412A-B42A-7273C90A5F8E.thumb.jpeg.9fcbc3921d8e2c4be01da4dc7f478679.jpeg

https://www.musti.no/show-dog-halskjede-krom-2-mm?42058

https://www.musti.no/show-dog-show-lead-med-silverfargat-las-svart?60399

Link to post
Share on other sites
 • 8 months later...
 • 2 months later...

Litt off-topic, men siden vi snakker om BC og utstilling (og det andre innlegget jeg fant om dette var fra 08 og arkivert ?)

Er det sånn at BC må ha gjeterhundprøve for å gå (evt kun høyere klasser) på utstilling? Ser ut som raseklubben "Norsk Sau og Geit" (herregud ?) jobber for det i hvert fall?

Har en BC valp på 6 mnd og har lyst til å ta et kurs, ta han med på valpeshow, og så forhåpentligvis ordentlig utstilling etter hvert. Jeg er helt fersk men tror det kan være en morsom aktivitet for oss. Og så har jeg visst en "utstillings-bc" hvor ingen i slekta hans er brukt på sau ?

 

Edit: jeg søkte litt for å se bilder av BCer på utstilling, og det er jo såvidt man ser kobbelet med all den pelsen, haha. Tror man kan gå for ganske vanlig utstillingsbånd, som er litt diskret/passer til hundens farger?

Edited by Opie
Link to post
Share on other sites

Det er såvidt jeg vet ingen formelle føringer på bånd, men det anbefales å bruke et diskret bånd som vises minst mulig og ikke tar oppmerksomhet bort fra utseendet til hunden. Grunnen til at det ofte brukes tynne helstrup er at de synes ganske lite. Nå ville jeg ikke brukt helstrup, men det finnes mange fine og gode såkale halti-bånd eller halvstrup.

Fra utstillingsreglementet til NKK (et av de første treffene på border collie utstilling på google):

" Det kreves at hunden minst 2 forskjellige år har oppnåddminst 90 poeng pågjeterhundprøve før den kan meldes på. "

Utstilling er i utgangspunktet et avlsverktøy, en godkjenning/bedømmelse før hunden skal brukes i avl. Dermed er det kanskje ikke så rart at man stiller krav til bruksraser, samtidig er det vel kun BC som har et krav for å stille. Noen flere raser har krav for å få championat tror jeg. På godt og vondt er utstilling i mye større grad blitt en slags sport/hobby ganske urelatert til avlsarbeid, og jeg tipper det er et tidsspørsmål før kravet til bc forsvinner.

Men valpeshow kan du vel uansett delta på, det er uoffisielt. Og jeg kan vanskelig se for meg at de vil kreve godkjent gjeterprøve fra en valp...

 

Edited by simira
Link to post
Share on other sites

Ja, jeg leste også det, og at et annet sted at det også kun er et krav for BC for å få championat. Og på raseklubben står det bare at de jobber for at det skal bli et krav ?

Men jeg spurte oppdretter som svarte:

De kan kun stilles på NKK internasjonale. Ikke NKK nordiske! Og ikke nasjonale.
Er kun Sverige i hele verden som har krav om gjeterprøve før avl.

Link to post
Share on other sites
På 9/7/2020 at 12:44 PM, Opie skrev:

Ja, jeg leste også det, og at et annet sted at det også kun er et krav for BC for å få championat. Og på raseklubben står det bare at de jobber for at det skal bli et krav ?

Men jeg spurte oppdretter som svarte:

De kan kun stilles på NKK internasjonale. Ikke NKK nordiske! Og ikke nasjonale.
Er kun Sverige i hele verden som har krav om gjeterprøve før avl.

Det er kun NKK sine internasjonale utstillinger man kan stille bc på uten gjeterhundprøve x2 ja. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Noen driver med treningsslipp, der målet ikke nødvendigvis er å skyte noe men å gi hunden erfaring. Det er ikke noe sånt du tenker på? Slik trening har et formål, og blir noe annet enn å bare slippe dem for moro skyld. Å la hunder jage dyr uten noe videre mål og mening enn å høre hunden jage høres sært ut. For ikke å nevne at det vitner om lite respekt for viltet. Dersom du skal ha ansvar for hunden under drevet, må du nok være mer engasjert i hva hunden driver med enn å kun drikke kaffe mens du hører på losen.  Du bør ha hundepeiler på den, og følge med på den, slik at du vet hvor den er til en hver tid (de loser jo ikke hele tiden). Avhengig av hva slags sted du skal slippe selvfølgelig, men en hund kan raskt sette nesa mot traffikerte veier, gårdstun, ut av jakterrenget (der den ikke har lov å jage) eller mot andre ting i terrenget som kan være skadelig. Du må ha en viss oversikt over hva den jager, da den ikke nødvendigvis bare vil jage hare. En løs på drevet halsende hund med boghøyde over 41cm (som gjelder dunker) har ikke lov til å jage rådyr og hjort og hunden kan skade seg om den møter andre former for feil type vilt, så dette er ting du må følge med på. Ser du tegn på at hunden gjør noe den ikke burde, må du få kalt den inn eller ta beina fatt og få avskjært den. Det er selvfølgelig en del som ikke bryr seg om slike ting som jeg nevner her, men jeg mener det er veldig viktig om man ønsker å være en ansvarlig hundeeier og har respekt for lover, regler og viltet.
  • Det er vel en rimelig sjelden rase med få oppdrettere, så jeg tror du er rimelig sent ute om du ønsker deg valp i år. Jeg tipper NJFF er veien å gå, siden det er jakthunder og neppe selges til folk som ikke driver med jakt.
  • På utkikk etter Hamiltonvalp. Kan være både norsk og svensk oppdrett.  Noen som vet om? Har sett litt på hamiltonringen, men blir ikke noe klokere. På forhånd takk:)  
  • Vel, de er ikke like (dvs han er veldig lik broren og ene søstra si) for det er jo blandinger. Så noen har mer lundehundpreg og noen har mer buhundpreg. Men her er min i hvert fall 😊 Han med hvitt i ansiktet er også prosjekthund, sønn av min Banzai (så han har bu/lunde-far og lunde mor. Banzai har buhundmor og lundehundfar). Veldig lik lundehund i personlighet  
  • Hvordan ser disse hundene ut? Jeg fant ingen når jeg googlet blundehund. Min drømmeblanding tror jeg må være gemyttet og "typen" til springer spaniel og størrelsen til dansk svensk gårdshund, og en pels med lengde midt i mellom.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...