Jump to content
Hundesonen.no

Bjeffing hos shetland sheepdog


Recommended Posts

Vår sheltie er mer stille enn vi hadde trodd ut i fra "ryktet". Nå er det en veldig balansert hund i utgangspunktet, som gjør sitt for at lydnivået er lavt. Ingen gneldring uten grunn.

Hun bjeffer typisk hvis det ringer på og fram til hun får hilse på besøket. Hun bjeffer også hvis hun står på terrassen og ser folk gå forbi på veien. Vi bor øde til, så hadde det vært et mer folksomt område hadde vi nok lett plukket det av henne. Bjeffer sjeldent på tur, men kan si ifra om vi går i skogen og plutselig møter folk. Er endel lyd under lek. Hun er stille på treninger og utstillinger. ?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Blaze bjeffer under lek med andre hunder, når det ringer på døra/kommer folk og generelt i situasjoner hvor han girer seg opp. Om de andre hundene bader feks står han på land og bjeffer. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Familiens sheltie bjeffer når det kommer besøk frem til de hilser på henne, under lek, hvis noen går forbi huset og hun er på verandaen, eller når pus gjør noe han ikke har lov til. Hun bjeffer også når hun blir sjalu, eller når vi gjetter riktig på hva hun vil (do, få mat eller vann, eller leke), eller om katten mangler mat eller vann. Enkelte ganger bjeffer hun også på andre hunder når vi er på tur. Det skal sies at min stemor (eieren) ikke er flink til å trene hund og være konsekvent. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
På 8/4/2019 at 12:26 AM, Snickers skrev:

Min bjeffer ved lek og hvis han blir gira. Iblant på andre hunder. Stille ellers. :)

Takk for svar. Ser forresten at du har lapsk vallhund i tillegg til sheltie? Jeg har også en lapsk vallhund, men skal hente hjem min første sheltie om tre uker :)

Link to post
Share on other sites
20 timer siden, Loppa skrev:

Takk for svar. Ser forresten at du har lapsk vallhund i tillegg til sheltie? Jeg har også en lapsk vallhund, men skal hente hjem min første sheltie om tre uker :)

Har en lapsk vallhund også ja (som er enda mer stille). De er utrolig fine med hverandre, du har mye å glede deg til :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Sele som passer noen måneder med valp kommer du nok ikke til å finne, de første månedene er de i enorm vekst.  Jeg bruker kjøpe Dogman sine H-seler, gjerne på Coop Obs, for valper frem til de begynner å bli ferdig utvokst. Har holdt med to forskjellige størrelser til mine BC. De kan stilles i både hals, bryst, øvre og nedre stolpe. Ergo god justeringsmulighet og noe å vokse inn i. De er dog ikke polstret, som noen foretrekker.  Om du er helt ukjent med seler, så slenger jeg meg på anbefaling om å oppsøke kompetent utstyrsbutikk. Der finnes også informasjon fra en rekke produsenter på nett hvordan sele burde tilpasses Når hundene her er voksne og finner ut at å trekke er gøy, så får de nye, ordentlige seler som passer dem godt. Glad i Zero DC Short til tur, samt får de nome-/kombisele som sitter som støpt på dem til ski, spark, sykkel osv. 
  • Jeg har en spaniel, som i likhet med din labrador er laget for å bruke munnen. Han beit også enormt mye som valp, og bruker fortsatt munnen en del. Feks når jeg kommer hjem vil han gjerne «bite» meg i hendene, eller rettere sagt i våres tilfelle: holde noe. Så han har jeg lært å hente leke når jeg kommer hjem, eller besøk kommer😊 Kanskje dere kan prøve det? Alltid ha en leke tilgjengelig, lære hun å plukke de selv i situasjoner hun egentlig vil bite? Og ellers som nevnt, ta kontakt med atferdskonsulent og retrieverklubben!
  • Vi har superinnkalling (dvs hunden snur og kommer, skal ikke ofre en tanke på andre ting enn det) på fløyte. Gir da en liten boks med leverpostei, de du får i multipack. Har også en superinnkalling på stemme, sier «HIT», samme belønning da. Evt leke med draleke etterpå også😊 Jeg roper også både «kom» og navnene deres hvis jeg vil ha oppmerksomheten deres, men superinnkallingen(e) bruker jeg hvis det er absolutt nødvendig at de kommer med en gang. 
  • Leverpostei, ost på tube. kjøttboller. 
  • Her funker pølse bra til alt 😄 pølse eller ball med tråd i som vi leker drakamp med. er nok veldig stor forskjell fra hund til hund hva som fungerer. Men jeg pleier å feks droppe frokosten før en treningsøkt på dagen, for å få høyere motivasjon på mat. Men jeg tror det handler mer om helheten på treninga dere har sammen, kvaliteten og relasjon/samarbeid mellom hund og fører, enn akkurat hva slags type belønning man bruker 😊
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...