Jump to content
Hundesonen.no

Beste løsning for hund i sedan?


Recommended Posts

Tips til løsning med hund i sedan? Ei vennine skal få seg en golden retriever. Vi undersøker litt på hva veste løsning blir i bilen de få gangene den skal være med i bil. De har en bmw sedan og tenker ikke bytte den ut med det første.

Noen andre som har hatt hund i sedan og hvordan har dere løst det?

Link to post
Share on other sites

Vi hadde det da vi bodde i England. Da hadde vi et plastbur på tvers i baksetet, men til golden kan det fort bli trangt. Hvis det ikke er snakk om veldig ofte så ville jeg heller gått for sele.

Link to post
Share on other sites

Som valp får den sikkert plass i et bur som passer i baksetet, etter hvert som den gror seg til ser jeg for meg at selv det største buret som går inn i baksetet vil bli for trangt. Problemet med bur i baksetet er også at setene heller nedover mot ryggen, kan være vanskelig å stabilisere et bur.

Jeg tenker sele vil være det beste alternativet i en sedan. Man får kjøpt diverse trekk som man kan kle over setet for å beskytte det mot hår og skitt. Noen slike hundetrekk har kant og slipper ikke gjennom vann, veldig kjekt når det regner eller man har vært på tur.

Link to post
Share on other sites

Jeg har golden i et transportbur i baksetet. Men hun er en liten golden (22kg). Samtidig er bilen også relativt liten (Audi A3 - omtrent som en Golf), så om det mer bakseteplass i deres bil, så kan man få et større bur inn i bilen. Merk at avhengig av type bur så vil det kunne lage relativt stygge merker i setene etterhvert som tiden går om man ikke polstret med noe. Jeg er også usikker på hvor sikker denne løsningen egentlig er for både hund og passasjerer i en kraftig kollisjon. 

Alternativet er å kjøpe et baksetetrekk til hund, gjerne et som går opp ryggen til forsidesetene også. Og kombinere det med en bilsele for hund. Jeg er usikker på hvor sikkert dette er for hunden. Men det er sannelig ikke alle bagasjeromsbur som er så sikre for hunden heller (dog sikrere for eier). En hund som ligger i eller mot kjøreretningen (og ikke på tvers), fordi buret er smalt, tror jeg ikke har rare muligheten til å overleve ved en skikkelig kollisjon.

Edited by tillien
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har de sluttet med nystekte vafler i skålene? Jeg har brukt både det og ball. Hunden skal definitivt ha et sug mot fristelser, det er jo sånn vi trener med belønning. Men hvis man trener med sterkere fristelser enn man forventer så er det en forutsetning at hunden mestrer det. Målet er jo at hunden skal oppleve både mestring og mer belønning ved å ignorere de sterkere fristelsene og jobbe på tross (eller grunn) av suget, ikke at det skal bli borte. Om hunden stadig får variabel belønning med å faktisk ta fristelsen så vil det fungere mot sin hensikt. Å trene med lav fristelse kan funke fint helt til den dagen hunden oppdager/lukter at det er noe langt mer fristende i skåla på konkurransen. Og så vil det avhenge av individet, om det er så godt inntrent at fristelsen ikke spiller noen rolle. Noen hunder er på jobb i ringen og bryr seg lite om noe annet. Andre har mer behov for kontroll og utforskning av omgivelsene, og da er fristelser en større utfordring.
  • https://www.nrk.no/nordland/ny-studie_-mops-har-51-ganger-storre-sjanse-for-pusteproblemer-_-dyrebeskyttelsen-reagerer-1.16015682  
  • Når man trener en hund så blir man ofte tipset om at man skal trene det vanskeligere enn ting faktisk er, sånn at når man kommer i konkurranse, så blir øvelsene så enklere enn forventet (for hunden) Jeg ser at noen i min hundeklubb sliter med øvelsen "fristelse", hvor man går i 8-tall rundt skål med godbit og en leke. Så de trener og trener med godbiter som lukter MASSE, og som frister noe enormt. Av og til går det bra, men problemet med at hunden løper bort til matskåler og leker, aldri blir helt borte. Og man trener og trener videre.  Mine hunder elsker både mat og leker, men jeg har heldigvis aldri hatt problemer med denne øvelsen. Og jeg lurer på om det er fordi at mine matskåler som oftest er tomme, eventuelt at det ligger en tørr kjedelig sak der. Og leken er lite fristende. Så mine hunder har aldri i konkurranse lurt på hva som ligger i matskålen (for den bruker jo å være tom), og leker bruker å være kjedelig. I konkurranser har jeg stort sett bare opplevd godbiter som virker veldig lite fristende. Og egentlig det samme med leken. Har f.eks aldri sett en tennisball ligge som fristelse (det er jo mange som belønner med tennisballer) Lager man seg et problem når man utsetter hunden for langt større fristelser enn man bør gjøre? For så lenge problemet (=hundens sug mot fristelser) aldri blir borte, så gjør man vel noe feil. Eller?
  • Takk for gode svar. Jeg skal prøve å bytte for  og kan teste ut ananas   cathrine 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...