Jump to content
Hundesonen.no

Hundepark og godbiter/leker


Rebecca&Kira
 Share

Recommended Posts

Lurte bare på hva folk syntes om at folk hiver leker og godbiter i hundeparker? Jeg vet at i andre land er det forbudt, men at man gjør det her. Vet ikke hva som er normalt, så ville bare høre om meninger om dette :). 

Jeg har en hund som er eiersyk på leker og mat og har enda ikke helt fått trent henne opp i dette (og vet ikke hvordan jeg skal). Hun leker for så vidt bra med hunder så lenge det ikke er andre leker/godbiter involvert, men så fort dette kommer på banen kan hun bli små aggressiv og vil ha ballen og begynne å springe etter hunden med leken. Jeg bare mener at mange hunder reagerer forskjellig på dette og at man fort kan ha en slåsskamp som ikke er nødvendig. Kan godt hende det er jeg som ikke kan ta med hunden min til hundeparken da, men ting hadde gått mye bedre uten. 

Link to comment
Share on other sites

De fleste oppegående hundefolk skjønner at det ikke har noe i en hundepark å gjøre, men folk gjør det likevel. Som igjen er en av flere grunner til at folk holder seg unna slike steder og heller er sammen med hundevenner. Jeg vil ihvertfall anbefale deg å ta med hunden din og gå så fort noen finner fram leker eller godbit. Eventuelt be dem om å droppe det.

Link to comment
Share on other sites

Ja neste gang sier jeg ifra eller drar, tenkte kanskje dette var noe folk normalt gjorde. Jeg har iallfall veldig negative opplevelser av å ha leker og mat rundt hunden min hvor det har blitt en del "slåsskamper" og vil helst unngå dette. Kan godt hende jeg har en "unormal" hund som reagerer så sterkt på dette men trodde det var generell kunnskap at hunder ikke deler på samme måte som mennesker :P spesielt når man er i en park hvor man ikke har kjennskap til hvilke hunder som henger rundt. 

Edited by Rebecca&Kira
Link to comment
Share on other sites

Det kan uansett være lurt å være forsiktig med "sosialisering" i slike parker. Det er mange som latmannslufter hunder som kanskje ikke har noe der å gjøre, og som kan gi hunden din en dårlig opplevelse. Ettersom hunden din er litt forsiktig i utgangspunktet så ville ikke jeg tatt noen sjanser ihvertfall, kanskje heller funnet en klubb eller treningsgruppe å henge med.

Link to comment
Share on other sites

Hundepark er utelukket i utgangspunktet i mine øyne. Jeg orker ikke å utsette hunden min for å måtte forholde seg til tilfeldige hunder av alskens mentalitet som befinner seg i sånne parker. Uansett så er det å be om konflikt å kaste godbiter eller leker i  hundeparker. To ganger var jeg i sånn park med Midas, begge gangene møtte jeg usikre hunder som utagerte. Den ene gangen var den redde og fryktaggressive hunden i bånd mens de andre løp rundt. Selvfølgelig ble det en håpløs situasjon for alle parter, og når jeg sa fra til eier så fikk jeg bare beskjed om at hunden ble trent til å være med andre hunder på denne måten. De erfaringene jeg har gjort meg, og tanken på at alle hunder uavhengig av kjønn, alder, mental tilstand og helse skal kunne leke løs sammen gjør at jeg holder meg langt unna. Å blande denne tikkende bomben med godis og leker i tillegg? Så langt i fra en god idé. 

Jeg lar også hundene mine leke med andre hunder, men da er det hunder de blir godt kjent med, vi går tur sammen og de får leke. Bare det å stå i ro et sted og la hunder leke kan være nok til å bygge opp en konflikt. I hundeparker overlater man faktisk ansvaret for ens egen hund sitt velbefinnende til andre menneskers vurderingsevne i forhold til om hunden deres er i stand til å tolerere og respektere alle andre hunder. Og så stor tiltro har jeg ikke til alle hundeeiere. Finn faste lekekompiser til hunden og gå tur sammen, det er den beste måten å sosialisere på synes jeg. 

Edited by Midas
 • Like 1
 • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Jeg kan godt ha leker og mat med i bildet til mine, men de har ikke ressursforsvar. På generelt grunnlag så tenker jeg jo at man bør ta hensyn om man har en hund som ikke er helt stødig og at det på en måte er greit at folk har med godis og leke, men samtidig så stoler jeg ikke på andre folks evne til å være fornuftig(mange som tar med slikt som selv har hunder som ikke vil dele liksom), så sånn sett så kunne det selvsagt gjerne vært forbudt, bare for å slippe hele problemstillingen. Dog er min preferanse som nevnt over her å bare unngå hele hundepark settingen. Det er så mye rart, og det er så mye bråk å knuffing med eiere som ikke aner hva som bor i hundene de tar med seg dit og hva resultatet kan bli både for dem selv og andre pga det. LIke greit å ikke utsette seg selv for det. I tillegg er jo ofte disse norske hundeparkene veldig små å trange med tidvis mye hunder, det blir en veldig unaturlig og påtrengende setting som øker sannsynligheten for at noe skjer betraktelig. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...