Jump to content
Hundesonen.no

Back on track eller ull?


simira
 Share

Recommended Posts

Flere har hatt god erfaring med back on track både til seg selv og hund. Jeg har en genser jeg har brukt et par ganger, men er litt tvilende til effekten. Jeg har en kropp som verker i muskler og ledd, og bruker mye ull. Dere som har positiv effekt av BOT, har dere prøvd ull?

Er det noen som kan si noe om forskjell i effekten på disse? Altså, jeg skjønner at de fungerer på ulik måte, men likevel tenker jeg at effektern er noe av det samme?

Hilsen skal stå ute 6 timer i kaldt regnvær i morra.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri brukt BOT da jeg har vært fornøyd med ull, så kan ikke sammenligne dem. Bruker mye ull sev og brukte det på hunden med vond rygg.

Prinsippet skal jo være det samme, ull øker også hudtemperatur, blodsirkulasjon og holder på varme. Ull mot hud skal visst også stimulerer sansereseptorer, som hjelper mot smerter. Forutsetningen er at man bruker ull av god kvalitet da.

Link to comment
Share on other sites

Ikke helt svar men litt :)  Vi har en gammel skolehest med ødelagt lymfedrenasje i det ene bakbeinet etter en lymfangitt. BOT gjør ingenting for hevelsen hennes men med ullpad + bandasje ser foten nesten ut som de andre... Så superenkel forskning sier at ull varmer bedre :D  

Edited by yurij
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ull har ingen effekt her, unntatt at det er godt å ha på og holder varmen i kaldt vær. Bot derimot hjelper på rygg og nakke, det gjør ikke ull. Dog må jeg ha på bot ganske mye, typ minst en natt i slengen(ifht antall timer i døgnet) og helst da flere timer om dagen flere dager i strekk. Som regel  er det dag to og tre etter jeg har begynt å bruke det igjen etter opphold at det virkelig merkes at det er bedre. Det er nok bedre etter en natt og, men det kommer liksom gradvis og snikende. Men etter 2-3 dager så er det alltid sånn at jeg plutselig blir oppmerksom på at jøss, jeg har jo ikke vondt jo.

Dog synes jeg ikke bot i seg selv er noe varmt, det ekke det jeg har på meg for å holde varmen(dog har jeg bare en sånn ganske tynn langarmet skjorte, mulig de har tykkere og mer isolerende plagg og). Men om jeg har på meg bot når jeg feks går tur og kroppen produserer litt ekstra så kjenner jeg hvordan det stråler tilbake kontra "vanlige" kler hvor kroppstempen stiger, men merker liksom ikke noe annet enn det. Eller om jeg har på om natten så merker jeg det når jeg kommer meg under dyna og får varmet opp der (slik at varmetapet ut av skjorta forsvinner fordi det er kaldt i rommet, da og kjenner jeg effekten og hvordan det stråler tilbake. Så den gjør definitivt noe, men det er jo ikke sølvfolie liksom så med de tynne plaggene så er man avhengig av å isolere så ikke varmetapet bort fra kroppen blir for stort, da mister man nok mye av effekten. 

Hadde til hesten og, beinbelegg/bandasjegreier. Litt tykke plater med borrelås på som ble som en varmebandasje. Hun var ikke skadet eller noe da, kjøpte det kun forebyggende, men noe var det definitivt det påvirket der, for jeg glemte de på for lenge etter 2 dager med tilvenning og den 3 dagen hovnet hun opp noe voldsomt bare etter en 6-8 timer. Ikke noe farlig, hadde ikke vondt eller noe, men fylte skikkelig i bakbena. Det har hun ikke gjort hverken før eller siden, ikke med bandasjer, ikke med liniment og ikke med bot heller når jeg fikk en litt lengre og gradvis tilvenning. 

Har dekken til hundene, men kan egentlig ikke si noe om effekt ettersom det her og brukes forebyggende/for bedre restitusjon. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...