Jump to content
Hundesonen.no

Hunden vil ikke gå i veiene rundt der vi bor, men går fint andre steder


Millie
 Share

Recommended Posts

Har en 6 år gammel tispe som er grei og snill. Hun begynte i vår med å sette seg ned når vi gikk tur i nærområdet. Jeg forsøkte masse forskjellig: gi henne godbiter, lokke henne, bare overse det og fortsette å gå osv. Det jeg har gjort har ikke virket, for nå stopper hun og setter seg rett ned hver gang vi går tur ut fra huset. Jeg var redd hun var syk eller hadde smerter og tok henne til dyrlegen, men hun fant ingenting.

Det som er rart er at i sommer har vi vært på hytta og hos venner, og begge de stedene gikk hun fint på tur uten noe tull. Hun gjør også det hvis jeg kjører bilen til skogen eller sjøen her vi bor. Det er bare når vi går ut av huset tullet begynner, men det er tungvint for hun setter seg før hun har fått gjort fra seg.

Jeg er villig til å trene henne for å overvinne denne angsten eller låsningen hun har fått, men trenger gode råd. Er det noen som har noen råd å gi meg her?

Link to comment
Share on other sites

Hunden min gjør også det. Hun går til fotballbanen i den ene enden og gressbanen i den andre enden. Får hun ikke lov til å gå der og leke/trene så vil hun heller gå hjem :lol: og vente på å evt. få lov å gjøre noe mer spennende. Tisseturer i nabolaget synes hun rett og slett er kjedelig. Greit for meg, jeg er i grunnen enig. Hun blir med hvis jeg sier at vi skal, men som regel kjører vi avgårde når vi skal på ordentlige turer/på trening. 

Link to comment
Share on other sites

Minien, som er på samme alder som din, kan også godt finne på å snu og ville gå hjem. Men han er terrier, så han har sine egne ideer om hva som er gøy. Hvis han er opplagt kan han gå hvor som helst, er han derimot sliten vil han ikke gå i den koselige parken der han en gang ble angrepet av en løs hund. Turene i nabolaget går vi for hundens skyld,  og vi har ikke noe mål med dem. Derfor spør jeg ham ofte i veikryss: Hvor har du lyst å gå? Og han vet veldig godt hvor han vil gå, og det forandrer seg for hver tur. Syns det er artig at han har sånne preferanser, og kan se på holdningen hans hvor godt han liker å få velge hvor vi skal gå.

Jeg antar at dette ikke er noen hjelp for deg, men det viser i alle fall at det ikke er noe uvanlig problem;)

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Sofie & Aska said:

Tisseturer i nabolaget synes hun rett og slett er kjedelig. Greit for meg, jeg er i grunnen enig. Hun blir med hvis jeg sier at vi skal, men som regel kjører vi avgårde når vi skal på ordentlige turer/på trening. 

Sånn er min også. Og går vi tur for ofte på samme sted blir hun fort lei, så her prøver jeg å variere så mye som mulig. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...