Jump to content
Hundesonen.no

Pass av to basenjijenter 21-25 mars


Recommended Posts

Vi skal til Paris for å levere to valper, og Siden vi først må dra begge to (må være en følger til hver valp) kan vi like gjerne ta med barna og gjøre en ferietur ut av det. 
Vi trenger da pass til våre to jenter! 
Jippi og Jubel er to überkosete og mennesekjære basenjier. Det finnes ikke matforsvar eller andre rariteter, men de kan forsvare kosen sin mot andre hunder  :P (Kos trumfer mat!)
De vi får på besøk (også totalt fremmede) humrer ofte over at de sjelden har vært borti SÅ tillitsfulle og kosegærne jenter!
De har dog noen uhm... særheter. 
De synes bord, sofaer og stoler er naturlige oppholdssteder. 
Om sola skinner igjennom vindet er stedet solstrålen lander deres oppholdssted, uansett hvor det så måtte være (oppå bordet, TV benken, whatever)
De stjeler mat. De er ikke blyge for å stjele selv om de blir sett. Dette inkluderer frukt fra fruktfat (epler, druer, kiwi, you name it) og nøtter (selv ikke de med skall får stå i fred). 
Gjem unna alt etandes! (skuffer er ikke nødvendigvis trygge heller, da de har funnet en egnet skuffe-åpne teknikk)
Oppvaskemaskinen må «klikkes» på plass om det finnes tallerkner som de synes ikke er vasket godt nok og trenger ekstra rengjøring. De åpner selv maskinen og er selv-startende i arbeidet. 

Yterligere opplysninger;
De kan fint være alene hjemme en arbeidsdag. 
De kan ikke bo sammen med fremmede tisper eller katter. 
Hjemmet bør helst være på Hadeland, Oslo, Gardermoen området. 
De eeeelsker barn- så barn kan de gjerne bo sammen med :)

særdeles lite røyting, ingen hundelukt og ingen bjeffing. 

Forøvrig trenger de også pass 20. juli-3. august om noen (andre eller samme) ser de har mulighet til det. 

Legger ved noen bilder av vakringene. 
 

12017427_10153002276652693_4999119832886167635_o.jpg

12112449_10152999822647693_2395491257286268860_n.jpg

12764737_10153219268867693_2414945497460780600_o.jpg

14560062_10153710330637693_2248726621632406730_o.jpg

21414962_10154612889287693_1298836824028360345_o.jpg

Edited by Yodel
Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Raksha skrev:

Syns dere skal sende dem opp hit jeg :aww: 

 

Litt langt unna :P ? Kanskje som reserve-løsning i sommer? 
Men er særdeles usikker på hvordan de takler katter- og de kan ikke slippes i nærheten av kaninene :dog_running::ustol:

Edited by Yodel
 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Just now, Yodel said:

Litt langt unna :P ? Kanskje som reserve-løsning i sommer? 
Men er særdeles usikker på hvordan de takler katter- og de kan ikke slippes i nærheten av kaninene :P

Phøh - liten svipptur jooo...  Og ja, om jeg ikke har valp da så gjerne det :)  Katter er ikke noe problem, vi har trappegrinder og kattene holder seg unna når det er fremmede hunder i hus. De liker nemlig ikke hunder. :aww:  

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Wednesday skrev:

Vi kan ha dem om du ikke syns det blir for langt? Fredrikstad. 

Så snille dere er <3 
Om det ikke dukker opp noen nærmere er det mulig vi tar dere på ordet :)

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...