Jump to content
Hundesonen.no

Daddy - Cesar Millan


sssshh
 Share

Recommended Posts

Hei hundefolk! Kjæresten og jeg skal skaffe oss en valp, en corgi pembroke tispe, og jeg har tenkt nøye over hva slags personlighet jeg ønsker tispa skal ha. Jeg har lenge tenkt på at jeg ønsker en hund som har samme energi som Daddy. Jeg vet at det er mange av dere som er i mot serien, men Cesar Millan, hundehviskeren (the dog whisperer), hadde en meget veltrent amerikansk pit bull terrier ved navn Daddy. Selv om mange er i mot hundehviskeren, tror jeg få kan si seg i mot at Daddy var en veloppdragen hund. Mitt spørsmål er, var Daddy en underdanning eller dominant hund? Han var kjent for sin rolige, underdannige energi, men samtidig fikk han andre hunder til å følge etter seg, som en leder. Så underdanning eller dominant?

 

Link to comment
Share on other sites

Han var nok mest sannsynlig en dominant og selvsikker type?

Edit: eller, det er kanskje vanskelig å si akkurat hva han var i utgangspunktet og hva som var trening/påvirkning, men det er nok en trygg, selvsikker hund med moderat/lavt energi og stressnivå dere er ute etter. Ofte naturlig dominante hunder.

Link to comment
Share on other sites

Jeg går ut fra at dette med "underdanig energi" er et uttrykk som ble brukt i serien. Jeg er ikke helt sikker på hva det skulle beskrive. Jeg har heller ikke sett mye av serien, men slik du beskriver hunden så vil jeg si at det er en trygg hund. Det er ikke slik at en hund enten er dominant eller underdanig, begge disse er avhengig av situasjon, selv om det såklart påvirkes av hundens selvtillit og språk.

Uansett så kan jeg garantere deg at du ønsker deg en selvsikker og trygg hund. Personlighet er nok dessverre ikke noe du kan forme så mye hos hunden, utover å se hva som tiltaler deg hos valpene når du skal velge valp, og det har du jo alt gjort. Men du kan legge til rette for å få en trygg hund med godt språk som mestrer sosiale situasjoner, og det tror jeg nok alle ønsker seg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...