Jump to content
Hundesonen.no

Hunden "brummer" når vi tar på selen


.Lykke.
 Share

Recommended Posts

Heisann! Har en fantastisk Siberian Husky gutt på 1 år og 3 måneder. Som overskriften tilsier har han ved 3-4 anledninger de tre siste månedene «brummet» lavt da vi har tatt på han selen. 
Det hele startet da vi gikk til innkjøp av Non-Stop sin trekksele. Etter at han begynte å gi tegn til at han ikke syntes at det var noe ålreit har vi prøvd en rekke ting; Vi har prøvd å ta på selen så skånsomt som mulig, slik at han ikke får noe ubehag. Samt å belønne ved ros/godbiter både under og etter vi har tatt på sele. Vi sjekket også på ett årskontrollen at han ikke hadde noen vondter som kunne forårsake atferden. Etter ett års kontrollen ble vi fortalt at det hele trolig stammet fra at han rett og slett ikke syns noe særlig om å ta på selen. 

Nå har det gått flere uker uten noen «uønsket atferd» før vi skal ut av huset. Men i dag «brummet» han igjen, denne gangen da vi skulle ha på en vanlig sporsele, som ikke er noe stram. 

På en måte synes vi at det er det bra(?) at han sier ifra. Da vi fikk han som valp var han veldig usikker og nervøs, og viste ikke noe «kroppsspråk» i form av glede, redsel mm. (Dette har vi virkelig jobbet med, og han har blitt en helt ny hund ifht. da vi fikk han.) Men på en annen måte blir vi bekymret når han viser slik atferd. Vi vil ikke gjøre noe «feil» slik at dette kan videreutvikle seg. 

 

Det jeg lurer på er om dere har noen erfaringer eller tips til hva vi bør gjøre? :)

Link to comment
Share on other sites

Ja :)  Eller kan ikke si at atferden er et resultat av usikkerhet. Men han er ganske tydelig på at han ikke liker å ta på selen. Han er generelt en kar som har mye meninger og "prater" mye i forskjellige settinger. Når det kommer til "brummingen" når vi tar på selen er den helt annerledes enn andre settinger som f.eks høye forventninger. Han løfter også opp leppene såvidt de gangene han "brummer", men ikke slik at hele tanngarden synes. 

Link to comment
Share on other sites

Smør leverpostei eller smøreost på ett fat/skjærebrett, ta dette fram la han slikke litt imens du fortsatt holder i motsatt ende. Si "sitt" tre selen over hode på han, la han slikke, ta av selen når det er litt igjen og la han så slikke ferdig. Gjenta hver gang du gir han mat eller annet godt. 

Gå bort fra han og la han slikke seg ferdig uten å ta fra han godisen. Plukk den opp når han forlater den (med mindre han prøver ete det som godisen var festet på da :P 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...