Jump to content
Hundesonen.no

Pass til saluki og basenji


Recommended Posts

Jeg vil reise på ferie i tre uker, antagelig i juni (setter datoer når vi vet mer om hvor hundene skal være - pluss et par andre ting som må på plass). Da trenger jeg noen som kan passe hundene. Det er Rafiki, basenji hannhund som blir to år i juni, og Flipp, saluki hannhund som blir ett år i mars. De trenger ikke nødvendigvis være på samme sted. 

Rafiki er veldig energisk, men ganske ukomplisert. Han har aldri møtt noen han ikke har likt :P Så jeg regner med at han kan gå overens med de fleste andre hunder. 

Flipp er skeptisk til andre hunder, men jeg tror det går seg til når han blir litt kjent. 

Begge trenger en del aktivitet, men de har ikke noe behov for mentaltrening :P

Vi bor i Fredrikstad, og det beste hadde vel vært om de kunne være i nærheten (Østfold, Vestfold, Oslo o.l). Men jeg kan sikkert levere dem andre steder også, hvis det ikke er veldig langt unna. 

Lager dette innlegget bare for å se om noen kan være interessert :)

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...
23 minutter siden, Cavalierflat skrev:

Det frister helt ekstremt! Er jo en av mine drømmeraser.

men, så er der litt med NÅR i juni :) 

Han er veldig herlig altså :P Snill og god. 

Vi bestiller flybilletter litt etter hvordan det passer med hundepassere vi. Rafiki har pass fra ca 4.-5. juni og tre uker fram. Så vi tenker å kanskje reise rundt 5.-6. da. Men kan sikkert funke litt senere også. 

Edited by Wednesday
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Han skal hit om det ikke krasjer med valp. :innocent: Fineste flippfloppen har allerede testa sofaen og senga mi, og godkjent. Guttaboys får bare oppføre seg. 

Men seriøst, han er en enkel sjel - han er saluki liksom. Han krever å få bevege seg og myke liggeplasser. 

 

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg kjenner til problemet med hunder som gjør ugang for oppmerksomhet. Min erfaring er at det beste er å bryte uvanen ved å fjerne tilgang en periode, f.eks. med kompostgrinder, eller fjerne møblene i noen uker. Dersom det er umulig så ville jeg sett om jeg fikk til å kjøpe rør på biltema og lage midlertidige beskyttere til bord- og stolben. Har aldri prøvd det selv, men tenker det er verdt et forsøk hvis ingenting annet fungerer. En meget midlertidig løsning (som jeg bruker på graving i sofaen) er å spraye eddik så snart hunden begynner med tullet sitt. Da henter jeg sprayflasken med eddik og sprayer området uten å gi hunden oppmerksomhet. Men eddik forsvinner raskt, så det er en løsning som kun fungerer i øyeblikket.
  • Kule videoer! Takk! Hvis man tenker seg at det sitter en Julius K9 sele på tredemøllehunden, så vil den ligge utenpå bevegelig musklatur/ledd uten å hindre bevegelse. Jeg vet at brystseler er populært på korte, kraftige bullehunder som har trøbbel med å få seler som passer. Når man må velge selen som passer minst dårlig i stedet for en god sele, så blir vanligvis ikke resultatet så bra. Når det er sagt; turseler SKAL hindre fri bevegelse ved uønsket trekking. Når mine hunder trekker så er det jeg som hindrer fri bevegelse (med vilje), og da er det viktig at den holder igjen uten å skade. Da er problemstillingen om selen holder seg såpass på plass at den ikke legger press på halsen, og det er avhengig av hund/sele kombinasjon. Jeg ser ikke problemet med brystseler som passer, men for meg personlig er de best som gå-løs sele. Da vil jeg ha en sele hundene kan komme seg ut av dersom uhellet er ute og de kommer bort fra meg. Vil ikke at de skal bli sittende fast i noe, og brystseler er de enkleste å rygge ut av.   
  • Burde vel være mulig å finne noe på Etsy etc, service dog vester, seler og tilbehør er jo et relativt stort marked i statene. Ellers hadde jeg nok bare sydd på en borrelås bit på en webmaster eller hurtta weekend warrior/active selene eller lignende, både feel active og nonstop har vel slike. Om rent plass til borrelåsmerker er det du er ute etter. 
  • Pingeling: De har vært skikkelig fy fy i mange år nå. Men, så går de der da, eierene som synes de er fy fy med y seler og hunder som holder på stryke med av pustenesvær pga de drar sånn. Er ikke det spor bedre da. Hunder som drar i bånd er det jo kun trekksele som duger🙂
  • Når man ser hvordan hunder beveger seg, ser man at reimene på brystseler ligger tvers over skulderen og skulderleddet. Det skjer ganske mye bevegelse der som vil bli hindret straks selen blir stram, og det er også min erfaring at den gjør på muskuløse hunder. På hunder med smalt bryst og lite utstikkende muskulatur (hiterrier) var det ingen synlig forskjell på bevegelse, men jeg kommer aldri til å bruke det igjen fordi jeg tviler på at det er noe bra å ha en reim der. Har man en hund som går med slakt bånd for det meste og selen er tilpasset slik at den er romslig nok til at skulderen kan bevege seg fritt, har det jo mindre betydning selvfølgelig.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...