Jump to content
Hundesonen.no

Ny hund sammen med den "gamle"


Mabel
 Share

Recommended Posts

Vi fikk vår første hund for noen mnd siden,og ble så betatt at vi umiddelbart ønsket oss en til..idag  hentet vi den lille,og hadde nok vært litt naiv mtp hvor bra det kom til å gå med de to sammen..Den gamle (som for øvrig bare er 6mnd) var ikke akkurat vennligsinnet,og vi måtte skille dem da vi var redd den lille skulle bli skadet!?Så spørsmålet er om noen av dere har erfaringer med dette?..det er to tisper..

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

Mye jobb, det er en grunn til at vi anbefaler 2 år mellom hundene. Du må oppdra begge som valper og gjøre mye separat fra hverandre. Så spørs det om den eldste er en bølle eller leker retferdig. Er den en bølle så kontakt noen som har en god voksen hund som kan være rolle modell og vær litt sammen med dem. Gjør den yngste trygg og selvstendig og hold kontrollen når dem er i sammen

Link to comment
Share on other sites

Hvilken rase er det snakk om?
Kjønn bør ikke ha noe å si i så ung alder. 

Hvordan er den eldste valpen med fremmede hunder generelt? 
Dere har nok skaffet dere en god del jobb med å ha 2 valper samtidig som også har ganske ulike behov i en god del måneder fremover pga aldersforskjellen. 

Link to comment
Share on other sites

At det ikke skulle gå bra å ha to pomeranian hvalper sammen, har jeg vanskelig for å tro. Nå har jeg jo ikke sett situasjonen men er det virkelig så alvorlig som du tror? Det er ikke helt uvanlig at den/de hundene du har hjemme fra før, er litt 'mugne' med det samme en ny hund kommer i hus og det høres oftest verre enn det er.  Ikke stress eller gjør mye ut av situasjonen, jo roligere dere er og jo mer 'normalt' dere oppfører dere, jo raskere roer det som regel :) 

Flyr den 'gamle' på hvalpen selv om hvalpen ikke oppsøker den 'gamle' hunden eller bare hvis den prøver å ta kontakt? Kan du fortelle litt mer om hva som utløser aggresjonen hos den store? 

Jeg vil tro at dette kommer til å gå helt utmerket hvis dere bare håndterer situasjonen riktig og ikke lager for mye styr ut av det :) 

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode innspill !?Vet dere..etter at begge to fikk seg en lur prøvde vi på nytt,og da gikk det veldig fint!De lekte og koste seg..den eldste var faktisk veldig tålmodig og snill med lillemor..så nå håper vi at idyllen fortsetter, men er forberedt på at det blir mye jobb..Hun på 6mnd har blitt hustørr,så nå er det bare å jobbe med den lille! Vi gleder oss!?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...