Jump to content
Hundesonen.no

Hunden klarer ikke å holde seg


Oda9
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har en Toy Puddel på 1 år og 2 mnder. Jeg jobber natteskift og er derfor borte 9 timer om gangen. Hun var husrein før, men jeg hadde et samlivsbrudd og vi flytta inn i ny leilighet, og nå bæsjer og tisser hun inne hver eneste gang. Omså hvis jeg er på butikken i 2 timer. Hun gjør det aldri når jeg er hjemme, da sier hun i fra hver gang hun må ut. Men her om dagen sto jeg på kjøkkenet, og hun hoppet mot døra for å si i fra om at hun måtte ut. Men hun klarte ikke å holde seg så hun tissa foran døra. Om jeg har en hund som ikke kan holde seg 5 minutter hvordan skal hun noen gang klare å holde seg 9 timer? Jeg kan ikke fortsette å ha det slik det er uhygenisk og jeg blir nødt å gi henne bort om jeg ikke får en stopp på dette. Hva kan være grunnen? 

Link to comment
Share on other sites

Det første du bør gjøre, er jo å sjekke om hun har urinveisinfeksjon. At hun ikke klarer å holde seg 5 minutter er såpass uvanlig at det ville jeg sjekka ut. 

Det er ikke uvanlig at et samlivsbrudd og en flytting er såpass stor omveltning i en hunds liv at den ikke lenger er så husrein som den var før. Hvor lenge siden er det dere flytta? Trives hun der dere bor nå? Har hun hatt tid til å bli trygg i nytt hjem før du ble borte 9 timer av gangen? 

Link to comment
Share on other sites

Hun har vært slik fra jeg fikk henne. Hvis hun ikke kommer seg ut med en gang hun sier i fra, når jeg er hjemme da, så tisser hun inne. Vi flytta hit i juni-juli og jeg var mye hjemme med henne. Hun var husrein her de første mndene og så sklei det ut av en eller annen grunn. Og hun hyler hver gang jeg drar. 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Oda9 said:

Hun har vært slik fra jeg fikk henne. Hvis hun ikke kommer seg ut med en gang hun sier i fra, når jeg er hjemme da, så tisser hun inne. Vi flytta hit i juni-juli og jeg var mye hjemme med henne. Hun var husrein her de første mndene og så sklei det ut av en eller annen grunn. Og hun hyler hver gang jeg drar. 

Du bør uansett sjekke det ut, forøvrig høres det ut som dere har et større problem med separasjonsangst i en eller annen form som bør trenes på.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Enig med @Malamuten, det er uvanlig at hunder ikke klarer å holde seg i 5 minutter når de har blitt voksne, så det ville jeg sjekka ut. Jeg ville også tenkt at dere har et problem med seperasjonsangst, og at det er noe du må trene på. 

Var hun ikke sånn før dere flytta? 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...