Jump to content
Hundesonen.no

Floss-pass, uke 47


Recommended Posts

Floss syntes at det er himla morro at matmor holder på og skal flytte, for da kan hun hjelpe masse til! Destruere pappesker for matmors enkelhet, stikke av med allskens ting å tygge på, bare være med og i veien, morro med gøy!

Matmor innser nå at hun har begrenset plass i valpesikker høyde til å få pakket ned huset i fred, hun lufter dermed om noen kunne tenke seg passe lille Floss denne uken :lol:

Torsdag til søndag, eventuelt tirsdag til søndag, skulle valpen gjerne funnet noen som kunne passe henne i Vestfold og omegn - vi gjengjelder gjerne tjenesten ved en senere anledning, men akkurat i flytteprosess med dobbel husleie er det ikke mange kronasjene til overs for kompensasjon. 

Floss er en 11 uker gammel hjemmelaga Border Collie-tispe. Hun er herlig som dagen er lang, elsker å være med ut på tur og gooooodis! En kropp med masse futt (og av-knapp), som gjerne vil holde deg med selskap. Hun er dog bare valpen enda, så å være hjemme alene over lengre tid er utelukket (kan godt sove noen timer i bilen), og det som kan smakes på, blir smakt på. Sover gjennom hele natta i senga, men er enda ikke helt husren.

Om du kunne tenke deg passe lille spirrevippen, rop gjerne ut! :) 

970C6B90-522B-4758-BE74-2B59D92EE965.thumb.jpeg.5ac80f1e3ca091ef4879705a5d0593ea.jpeg

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...