Jump to content
Hundesonen.no

Miljøpolitikk


puddellover
 Share

Recommended Posts

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/RWWMW/Kvifor-stemmer-sa-mange-pa-Hoyre-og-Frp-

Denne damen setter fingeren på det jeg har tenkt og følt på gjennom hele valget:

"Frp og Høyre vil samtidig halde grensene inn til det ressurssterke landet vårt relativt stengt for menneske i nød. Men, kva då med klimaflyktningane? Nansen-initiativethar rekna ut at 22,5 millionar menneske årleg måtte flytte grunna vær- og klimarelaterte farar mellom 2008 og 2014. Til samanlikning er talet på politiske og sosiale flyktningar 43 millionar. Så om ein er så redd for desse flyktningane og deira såkalla trugsel mot norske verdiar, bør kanskje den blå regjeringa tenkje litt meir på miljøet vårt i staden for å opne nye oljefelt og byggje motorvegar. Fordi menneske og miljø går hand i hand."

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest Kåre Lise

Hadde bare Sylvi forstått dette så hadde hun gjort det bra som klimaminister. :D

Etter valget og alt rundt det har jeg mistet troen på at det blir noen klima og miljøpolitikk som monner med dagens politiske system. Det er ikke det samme som at jeg har mistet trua men at det blir andre partier enn de store tradisjonelle som blir fremtiden. Desverre begynner 4 år og bli altfor lenge i denne sammenheng. Mye kommer til å skje på de neste 4 årene, bare tenk tilbake på hvor vi var i 2013. Da hadde ikke denne siste "oljekrisa" begynt. 

 

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Kåre Lise said:

Klimaeksperter: Klimaendringer gjør orkanene større og sterkere

Ser det går endel vittigheter på fb etter uværet om at USA alltid har hatt uvær. Lykkelige er de uvitende. :)

Nja, Kåre.

Du går litt i vittigheter-på-fb-fella selv, siden du bruker en artikkel som forsøker å være enig med deg til å VÆRE enig med deg.

Skal vi se hva det egentlig står der?
Mediene søker etter svar på det "alle" vil høre; død, drama, dramtikk, ting blir verre, entropi, grusomheter, alt som tiltrekker mennesker.

Så her serverer nrk.no spørsmålet:
"Men er de siste store orkanene i Atlanterhavet påvirket av klimaendringene?"

Og hva svarer Bjørn Harald Samset, forskningsleder i Cicero senter for klimaforskning?
"Antakelig".

Han sier ikke JA. Han sier ikke NEI.

Han svarer som en forsker.

"Det er havtemperaturen som bestemmer hvor sterk orkanen blir." Ja. Korrekt. Men HVORFOR havtemperaturen har økt, svarer han ikke på. Merk deg han svarer: "Ifølge Cicero-forsker Samset, er det fortsatt mulig at de kraftige orkanene kan være resultatet av såkalte «sykliske svingninger»."

NRK blander inn diffuse kilder fra histen og pisten, bl.a nevnes det at en fransk meteorolog sier: "Men en tendens ser ut til å være at de er mellom fem og ti prosent kraftigere" og hva er feilmarginen på statistikken her? Er 5-10% statistisk signifikant? Det sies det ingen ting om. Å måle havtemperatur og intensitet på en storm er høyst ... tja. Hva kan man si. Det er ikke noe man kan putte i en boks med 4 vegger og si "sånn er det". Det er en svært flyktig greie som vil variere med hvilken retning du har, hvilket tidspunkt du måler på, målerutstyret vil i seg selv ha feilmarginer, og man kan ha store forstyrrelser (f.eks uvær ved måling fra båt og fly, turbulens og bølgehøyde på 10 meter) i tallmaterialet. Derfor er alt relativt, det er snakk om store intervaller, og dertil store feilmarginer.

Dessuten snakker vi igjen om *klima* - klima er et gjennomsnitt som tas i en periode på 15-30 år avhengig av hvem du spør. Hvordan var målerinstrumentene for 30 år siden? Hvordan så en mobiltelefon ut for 30 år siden? http://www.zdnet.com/pictures/the-mobile-phone-30-years-ago-photos/

mobile1.jpg

 

Så hvor nøyaktig tallene fra mange mange herrans år siden er, er også et stort spørsmål. Jeg har personlig jobbet med vitenskaplige data innhentet i 1990, og var pinade noe av det verste jeg har jobba med. Helt grelle pelke dårlig oppløsning, det er som å være stokke nærsynt og så ta av seg brillene. Dette må man også ta høyde for. Så er 5-10% endring på 30-60år en relevant endring? Det synes jeg er det som er interessant å se på.

Resultatet er at et stort "TJA, kanskje" fra forskere, framstilles som "Ja" av NRK. Men for all del, det gir jo NRK flere klikk, og det er det de vil ha.

Her er 30 år med orkaner visuelt framstilt: https://www.axios.com/a-history-of-atlantic-hurricanes-2482247577.html

Jeg sier ikke at orkanene ikke er påvirket av globale klimaendringer, men jeg er mest interessert i de som kan svare konkret på "er det sykliske svinginger, eller er det faktisk en funksjon med økende verdier vi ser?". Her er eksempler på svært sykliske svinginger i havtemperatur som er et resultat av den naturlige El Nino-syklusen:

http://www.srh.noaa.gov/jetstream/tropics/enso.html

soi_nino34.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Kåre Lise

Joa @Kangerlussuaq, jeg var nok muligens litt rask der. Men så var det like mye poenget å ta opp temaet som å konkludere med noe. Det er fortsatt et stykke igjen fra "antakelig" til å humre over noe så dumt som "de hadde jo uvær" på 1800-tallet o.l. mens folk har mistet alt de har. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...