Jump to content
Hundesonen.no

Norsk akvarium planlegger utvidelse - hva kan jeg/vi gjøre?


Guest
 Share

Recommended Posts

Dessverre ligger det bak en betalingsmur, men Polaria i Tromsø skal legges ut for salg og det ligger an til at en stiftelse kjøper Polaria opp. Da ser de for seg en "SeaWorld-aktig" amfi-scene med plass til 500 mennesker som skal sitte og se på sel-show. De planlegger også å hente inn flere seler fra området mellom Grønland og Spitsbergen, sånn at de kan tjene penger på horder med turister som vil se på at seler hopper etter baller og ringer.

Dette er så hårreisende utdatert, kynisk og RÆVVAAAAAA (/rant over/) at jeg kjenner at dette.... Dette skal ikke skje. Eller, det skal iallefall ikke skje uten at disse folka skal få det vanskelig, møte motbør og høre hvor dust de er.

Så. Hva kan man gjøre? Hva kan jeg gjøre? Hva kan vi gjøre? Jeg bor ikke i byen lenger. Dyrebeskyttelsen og andre dyrevenn-grupper er gjerne redde for eget rykte, og for opptatte med å redde villkatter som ingen vil ha. (Beklager dyrebeskyttelsen, dere gjør mye bra, men ... dere er ikke aggressive nok når det kommer til slike saker).

polaria%2B1.jpg?chk=BDAF00

https://www.nordlys.no/polaria/dyreliv/arktis/om-fa-ar-kan-nye-polaria-se-slik-ut-plass-til-500-ved-selbassenget/s/5-34-680445

"Selnes ønsker å flytte selbassenget til utsiden av bygget, slik at det er vendt mot Tromsøsundet - og med det gi både selene og publikum bedre plass. På dagens Polaria er det plass til at 50-60 personer ser på den populære matingen av selene. Selnes ønsker at det skal bli plass til 500."

"Geir Stokke, daglig leder i Polaria, ønsker å bedre dyrevelferden på senteret ved å bygge et større selbasseng. Han ønsker også å hente inn andre typer seler som finnes i de arktiske områdene." Ironien sjøl, han Geir.

Han vil ha mer peng, det er det han vil ha. Ikke dyrevelferd. Da hadde de sluttet å ha sel i fangenskap på Polaria, og lært av de allerede 5 døde selene som de hentet fra Spitsbergen og som døde én etter én fordi ville dyr ikke skal være i fangenskap og naturlig nok også dør når man ikke en gang evner å ta godt vare på de stakkars dyra man har tatt fra naturen.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...