Jump to content
Hundesonen.no

Hvilke rase skal jeg velge?


spirrevippen
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg er en aktiv jente som driver på med alt fra vannsport til fjell og ski/kiting. Ønsker å skaffe meg en valp eller omplasseringshund. Har tenkt gjennom dette over lang tid, og føler livet er litt mer tilpasset å ha en hund nå. Det jeg lurer på er litt hvilke rase jeg skal velge. Har tenkt litt på husky da jeg går mye ute i fjellet både sommer og vinter, men så bor jeg i en leilighet i byen (med gode turmuligheter altså!). Lurer på om det er andre raser dere kunne anbefalt med et litt mindre energinivå, men som likevel kan være med på lengre fjellturer? Jeg ønsker en hund på størrelse med en liten husky, eller type border collie +/- :) Planen min er å trene mye, gå på valpekurs osv.. Ønsker også en hund som jeg kan slippe løst når vi er i fjellet (dermed er husky et dårlig valg?). Selvfølgelig etter mye trening på innkalling.

Noen som har noen gode råd eller anbefalinger? :) 

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde sett på retriever jeg ? Hadde golden retriever før, og det var en enkel og flott hund som var med på alt av fjellturer året rundt. Pelsmessig kan en golden med mye faner slite litt med snøklumper om vinteren. Skulle jeg hatt retriever igjen, hadde jeg av de grunner sett på labrador. Ellers så tror jeg en god toller sikkert kunne ha vært veldig bra ? Men det kan sikkert andre her inne mer om enn meg.

Har selv polarhunder, og ja, vil anbefale å ha hundegård tilgjengelig (men mange klarer seg fint uten), samt at det ikke er kult med de jaktinstingtene i forhold til å ha hunden løs. Ellers supre turhunder ❤

Link to comment
Share on other sites

Enig med de andre om å se på retrieverne. Labradoren har praktisk pels som det ikke fester seg klumper i, mens min har ganske tynn pels og må kles på, men det må forsåvidt de fleste innehunder når graderstokken kryper nedover. Flat, curly og golden er trivelige de også!

Springer spaniel kan kanskje også være noe. Mer pelsarbeid der, men trivelige hunder. 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Enig med dem over her som snakker om retrievere! Utrolig trivelige hunder, og veldig glade i alt av mennesker stort sett! Ellers vil jeg jo selvfølgelig anbefale Engelsk Springer Spaniel da de er supre hunder, som trives like godt inne på sofaen, som ute på lange turer! I tillegg til at de elsker å jobbe! Tenker da på bæring av kløv og etc.!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...