Gå til innhold
Hundesonen.no

Stamcellebehandling av artrose


Gjest
 Share

Recommended Posts

Jeg har prøvd blodplasmabehandlingen (acp), hvis det er den du mener. Det var dyrt (forsikringen dekket det ikke), men det virker som det har hatt god effekt på hundens albuer (9 år gammel hund med forkalkninger). Hun ble halt av småturer rundt nabolaget i vår, men etter behandling i sommer har hun uten problemer vært med på mange lettere fjellturer i høst. Så klart er hun ikke slik hun var før albuene ble dårligere, men jeg mener som sagt det hadde en positiv effekt.

Red: veterinæren mener også at albuene kjennes myke og fine ut nå. I vår sa de at albuene "knaste"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Mona skrev:

Stemmer, det er 2 til. Totalprisen avhenger av hvor mange blodglass de må behandle for å få nok plasma, så vidt jeg skjønte det. Hos oss ble det vel rundt 6000 per behandling, så vidt jeg husker.

I helsikka.... O____O Vi betalte 10,000 av totalpris på 33,000 (10,000 var det forsikringa ikke dekket), som da inkluderte TTA-operasjon og døgnovernatting - og en ACP-behandling (av 3). Tror jeg må gå å se på kvitteringa hva det egentlig kosta :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sa jo det var dyrt :P Noe av grunnen er jo at hunden må dopes helt ned for acp-behandling, og man betaler jo også for lett narkose samt en dags oppstalling (ikke overnatting). Når dere gjorde første behandling var vel hunden uansett neddopet, så da ble det vel litt billigere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Absolutt, må de gjøre det hver gang? Jeg ser det eneste som er spesifisert ifht acp er "2 acp behandling a 1300kr + utstyr 70kr, og en annen post med 2 acp behandling a 400kr + utstyr 30kr". Pluss 25% moms blir totalt 2250kr. Rart. Koster det 3000kr for lett neddoping ++? Nå må hun dopes for røntgen ved TTA-sjekk om 2 uker uansett, kanskje det kan gå litt opp i opp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AussieAllTheWay skrev:

Hva er dette for noe? Og hva har dere brukt det mot?

Jeg vet ikke helt, hadde aldri hørt om det før. Jeg ba veterinær sjekke en skulder som har vært noe "skurrete" det siste året, i forbindelse med innleggelse for en annen prosedyre. Ved palpering fant veterinær ømhet i sener i skulder, men røntgen viste ikke noen forandringer eller forkalkninger. De tok da ut noe slags blodplasma fra hunden, og injiserte rett i det vonde stedet. Visstnok skal dette hjelpe celle"regrowth"?

Her er en wiki-artikkel: https://en.wikipedia.org/wiki/Autologous_Conditioned_Plasma

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo omtrent det samme som skjer under den såkalte "Dracula-behandlinga" også, hvor en trekker ut blod fra noen, sentrifugere det og sprøyter det deretter inn i trynet på vedkommende igjen. 

Jeg har vært en del sjuk i det siste og ganske oppdatert på siste skrik innen skjønnhetsbehandling takket være britiske dokumentarer som går på dagtid. :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...