Zitka Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 http://www.nationen.no/verden/tre-ganger-flere-giftstoffer-i-akologiske-egg/?share=eW%2BrWvGz7MQ3%2BFhxV%2FXMtM6HBBtP7LvmLcZflAqvFB8FQ4DENDxHaYMGZx6gSKs%2FeaS26ES4VWRn4rVtjJupRxuBXT5ufvooTcEQSnR%2BTn%2Bf%2FBfd6m0Y3r2%2BtCLKagFgXgF2PwBhDQF4oSadJP%2B9m6spIjSmdlegN6Ys1q9k2i8%3D Siter
Symra&Pippin Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 Ja, så det. Den høye andelen giftstoffer, skyldes trolig bruk av fiskemel i fôret til verpehønene. I konvensjonell eggproduksjon i Sverige, tilsettes aminosyren metionin i syntetisk form i fôret, men dette er ikke tillatt i økologisk produksjon. Håper de finner en annen brukbar kilde til metionin. 1 Siter
Gjest Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 Men altså.. herregud. VAFFAN tror folk, østersjøen er det mest disskøsstinge avhølet i nordeuropa, hele området er en SKAM for oss skandinavere som bare PÆLMER (se for dere dette i stil med Atle Antonsen) ut dritt og hva det måtte være i nærmest urensa form rett ut i bottenvika og ned til bornholm-sjøen som det heter på fagspråket. Det baltiske hav er nærmest omringet av tung industri på alle kanter - Sverige, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Russland, Polen - stålfabrikker, betongfabrikker, paper pulp processing plants, kjemikalieproduksjon - for ikke å snakke om all dritten (bokstavelig talt) som kommer ut av alle fergene som raver rundt innaskjærs og uttaskjærs. Jeg var regelrett rystet over å se hvor texas det var gjennom 1 måned på havet, med drita polakker i fiskebåter som seilte sin egen sjø - og krigsskip med skyteøvelser. Store "no sail zones" med gammalt ræl fra krigens dager - asbest, radioaktivitet, tungmetaller enmasse. Dette på toppen av en minimal oksygeninflux i området, som gir fantastiske forhold til flere algearter som gjør vannet til en giftig suppe i varme sommermåneder. Ingen har lyst å spise fisk som fanges i Østersjøen, og det er jo en grunn til at den fisken som går til DYREFOR gjør nettopp det. Fordi den ikke bare er kjip og fra Østersjøen, men fordi den er EKSTRA kjip, og fra Østersjøen. Den er ikke er egnet som menneskemat. Hvilken mindre oppegående noldus fant så ut at hey, det blir sikkert bedre om vi maler opp fisken og så forer den til dyr, som så blir menneskemat. "Problem solved"... Siter
Zitka Skrevet 13. Oktober 2016 Forfatter Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 Det skal sies da at det brukes fiskemel i foret til økologiske høner i Norge, men vistnok ikke fiskemel av fisk fra Østersjøen.. men dette er bare noe jeg har blitt fortalt da.. Siter
Guest Kåre Lise Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 Mye giftig snadder i økologisk mat og landbruk. https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/KMTE50009315/sesong-3/episode-5 Siter
Zitka Skrevet 13. Oktober 2016 Forfatter Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 1 minutt siden, Kåre Lise skrev: Mye giftig snadder i økologisk mat og landbruk. https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/KMTE50009315/sesong-3/episode-5 Og det der er vel en av de mest omstridte episodene jeg har hørt om på lenge.. det er skrevet mye som taler imot det NRK gikk ut med her.. 2 Siter
Guest Kåre Lise Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 8 minutter siden, Krutsi skrev: Og det der er vel en av de mest omstridte episodene jeg har hørt om på lenge.. det er skrevet mye som taler imot det NRK gikk ut med her.. Ja det var argumentet sitt. Noe konkret du tenkte på? Siter
Zitka Skrevet 13. Oktober 2016 Forfatter Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 1 time siden, Kåre Lise skrev: Ja det var argumentet sitt. Noe konkret du tenkte på? At man ikke bør bruke den episoden for å argumentere imot økologisk pga den er veldig omstridt.. Siter
Gjest Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 https://www.nrk.no/ytring/folkeforvirringen-1.13166655 Siter
Guest Kåre Lise Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 14 minutter siden, Krutsi skrev: At man ikke bør bruke den episoden for å argumentere imot økologisk pga den er veldig omstridt.. Jo takk, jeg skjønte det. Derfor jeg spurte om noe mer konkret, Google var lite behjelpelig. Hvis du tenker på Oikos så blir deres motsvar plukka i fillebiter her: http://www.dagbladet.no/kultur/okologi-bevegelsen-baseres-pa-ideologi-ikke-forskning/63419667 og ja av en navnebror A.W. Blomkvist Siter
Guest Kåre Lise Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 VKM's rapport http://vkm.no/eway/default.aspx?pid=277&trg=Content_6500&Main_6177=6500:0:31,2296&Content_6500=6187:2070363::0:6712:1:::0:0 Siter
Symra&Pippin Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 Jeg tror jeg har lest det meste som ble skrevet etter den episoden av Folkeopplysningen, og jeg har absolutt ikke tenkt å slutte å kjøpe økologisk, for å si det sånn. Men det er en interessant diskusjon som gir litt å tenke på for oss som sverger til økologisk, og ikke minst for de som ukritisk tror at alt du får kjøpt i norske butikker er ok. 4 Siter
Guest Kåre Lise Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 Maten er nå en ting, dyrenes velferd og det med homeopati visste jeg faktisk ikke før jeg så programmet. Vanvittig galskap. https://www.nrk.no/viten/oko-rettleiar-anbefaler-homeopati-1.8399154 Siter
Symra&Pippin Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 1 minutt siden, Kåre Lise skrev: Maten er nå en ting, dyrenes velferd og det med homeopati visste jeg faktisk ikke før jeg så programmet. Vanvittig galskap. https://www.nrk.no/viten/oko-rettleiar-anbefaler-homeopati-1.8399154 Det med homøopati tror jeg er temmelig fjernt for de aller fleste økobønder. Det blir litt usaklig å dra inn i diskusjonen synes jeg. 1 Siter
Zitka Skrevet 13. Oktober 2016 Forfatter Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 4 minutter siden, Symra&Pippin skrev: Det med homøopati tror jeg er temmelig fjernt for de aller fleste økobønder. Det blir litt usaklig å dra inn i diskusjonen synes jeg. Pappa har drevet økologisk, og jeg tror han (og flere) hadde sett dumt på deg hvis man begynte å legge ut om bruk av homeopati i økologisk gårdsbruk 2 Siter
Guest Kåre Lise Skrevet 13. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 7 minutter siden, Krutsi skrev: Pappa har drevet økologisk, og jeg tror han (og flere) hadde sett dumt på deg hvis man begynte å legge ut om bruk av homeopati i økologisk gårdsbruk Da burde pappa lese seg litt opp på rettledningen som er basert på EU-direktivene for økologisk drift. Siter
Zitka Skrevet 13. Oktober 2016 Forfatter Rapporter Skrevet 13. Oktober 2016 15 minutter siden, Kåre Lise skrev: Da burde pappa lese seg litt opp på rettledningen som er basert på EU-direktivene for økologisk drift. Men det er fortsatt ikke en vanlig del av norsk økologisk landbruk, uansett hva som står i rettledningen.. 1 Siter
Zitka Skrevet 14. Oktober 2016 Forfatter Rapporter Skrevet 14. Oktober 2016 Sånt generelt når man sammenligner økologisk og konvensjonelt, så hjelper det lite å hente informasjon fra utlandet. For konvensjonelt her er ikke det samme som konvensjonelt i utlandet.. 2 Siter
Guest Kåre Lise Skrevet 14. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 14. Oktober 2016 24 minutter siden, Krutsi skrev: Sånt generelt når man sammenligner økologisk og konvensjonelt, så hjelper det lite å hente informasjon fra utlandet. For konvensjonelt her er ikke det samme som konvensjonelt i utlandet.. Når du kommer med sånne påstander må du nesten være så snill å være bittelitt mindre hemmelighetsfull. I forhold til hva? Siter
Sprettballen Skrevet 14. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 14. Oktober 2016 Hva er det som er omstridt med folkeopplysning-episoden? Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig. Jeg har ikke tatt særlig stor stilling til dette med økologisk landbruk og jeg kan ikke så mye om det. Utenom at jeg kjøper økologiske egg når jeg kjøper egg, pga. hønene har bedre dyrevelferd. Ut over det har jeg ikke prioritert å kjøpe økologiske grønnsaker kontra konvensjonelle. Siter
Zitka Skrevet 14. Oktober 2016 Forfatter Rapporter Skrevet 14. Oktober 2016 25 minutter siden, Kåre Lise skrev: Når du kommer med sånne påstander må du nesten være så snill å være bittelitt mindre hemmelighetsfull. I forhold til hva? Konvensjonelt i Norge er mer tilnærmet økologisk i utlandet enn konvensjonelt i utlandet. Dette er hovedsakelig mtp dyrevelferd, medisinbruk, god dyrehelse, sprøytemidler osv. I tillegg er gårdene våre små, kortere distanser fra gård til slakteri og det er generelt få uhell eller "skandaler".. 1 minutt siden, Sprettballen skrev: Hva er det som er omstridt med folkeopplysning-episoden? Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig. Jeg har ikke tatt særlig stor stilling til dette med økologisk landbruk og jeg kan ikke så mye om det. Utenom at jeg kjøper økologiske egg når jeg kjøper egg, pga. hønene har bedre dyrevelferd. Ut over det har jeg ikke prioritert å kjøpe økologiske grønnsaker kontra konvensjonelle. Enkelt sagt så kommer vel folkeopplysningen til konklusjonen at økologisk og konvensjonelt er like "bra". At det ikke er noe bevis at mat er sunnere osv. Her kan du lese http://www.nationen.no/landbruk/nar-musa-skremmer-elefanten-eller-folkeopplysning-om-du-vil/ Men igjen, det har faktisk kommet frem at økologisk mat har flere sunne fettsyrer i seg enn konvensjonelle varer.. http://www.matmerk.no/no/okologisk/helse-og-livsstil/forskere-har-fastslaatt-at-oekologisk-er-sunnere Siter
Gjest Skrevet 14. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 14. Oktober 2016 3 timer siden, Krutsi skrev: Sånt generelt når man sammenligner økologisk og konvensjonelt, så hjelper det lite å hente informasjon fra utlandet. For konvensjonelt her er ikke det samme som konvensjonelt i utlandet.. Er alle matvarer til salgs i norske butikker nødvendigvis fra norge? Det er da både irsk kjøtt og blåbær fra peru på butikken. Siter
Zitka Skrevet 14. Oktober 2016 Forfatter Rapporter Skrevet 14. Oktober 2016 4 minutter siden, Kangerlussuaq skrev: Er alle matvarer til salgs i norske butikker nødvendigvis fra norge? Det er da både irsk kjøtt og blåbær fra peru på butikken. Nei? Det har jeg vel heller ikke sagt? Siter
Turb Skrevet 14. Oktober 2016 Rapporter Skrevet 14. Oktober 2016 Jeg tenker at det på mange måter er supert at konvensjonelt i Norge er så bra at det er få ting som skiller det fra økologis, det sier jo litt om landbruket i Norge. Utlandet (annet enn Sverige) er helt umulig for oss i Norge å sammenlikne oss med. Derfor vi bør kjøpe norske og svenske produkter så langt det lar seg gjøre og unngå å kjøpe fra resten av europa (med noen få unntak...). Jeg har jobbet sammen med mange som forsker på økologisk landbruk og synes et av problemene med folkeopplysningsprogrammet var at de stilte feil spørsmål. Regelverket rundt økologisk landbruk er til tider veldig problematisk og gjør det vanskelig for bønder som vil drive økologisk. Ergo får man som Odin - halvøkologiske bønder. Dyrevelferdsmessig er det mye positivt med økologisk i forhold til konvensjonell, men noen problemer der også på bla parasittbekjempelse og karantene tider osv... Bare det at mange dyreslag må ha tilgang på uteareal veier opp for mye annet for meg iallefall... 4 Siter
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.