Gå til innhold
Hundesonen.no

Venstre vil kreve kurs for hundeeigara


Wildlife
 Share

Recommended Posts

http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/Venstre-vil-krevje-kurs-for-hundeeigarar-3988323.html

Får ikke lest hele saken, men hvordan har de tenkt å få til dette? Jeg er jo enig i at noe slikt hadde vært greit men synes det havner litt under samme kategori som at folk hadde blitt pålagt ta kurs i å være foreldre før de får barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja hvordan få gjennomført det. Det finnes fortsatt mange plasser hvor det er alt for langt å reise til et kurs eller være aktiv i en hundeklubb. 

Hvordan ville han gjøre det i forhold til blandingshunder, rasehunder blir jo registrert i nkk så de er det lett å få tak i 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bare tull. 

Det er ikke kunnskap som skorter stort sett , det er evnen til å vise hensyn. 

Jeg vet om flere som aldri har vært på noe kurs som har et bedre og mer ansvarlig hundehold enn mange instruktører.  

Man kommer stort sett mer enn langt nok med sunn fornuft og empati.  Noe det desverre skorter mer på hos "fagfolk " i hundeverden enn hos menigmann. 

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres veldig flott og fint ut, men i tillegg som tidligere skrevet her så undrer jeg også på hvordan dette rent praktisk skal håndheves. Skal alle som selger valper være ansvarlige for at de nye kjøperne har dette kurset, hva hvis denne eieren omplasserer hunden til en som ikke har dette? Ha vil skje når det oppdages at en eier ikke har det? Utredning og en straffereaksjon fra politiet, som vel har mer en nok å gjøre ellers?

Mistenker dette er svært vanskelig å gjennomføre i det virkelige livet, da.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn i teorien er det jo ikke en dum ide, men jeg kan ikke se for meg hvordan dette skal gjennomføres praktisk og hvordan det skal håndheves. Og på generelt grunnlag så synes jeg hundeeiere flest er fornuftige og tar hensyn. Det hadde nok vært ønskelig om flere spurte før de slapp hunden bort for å hilse, men jeg har sjeldent opplevd at "nei, vi vil ikke hilse" har blitt ignorert. Jeg hadde helst også sett at flere hadde bedre innkalling på sine hunder, men når jeg velger å gå tur i områder med løse hunder, så får jeg ta konsekvensen av det tenker jeg(når jeg hadde hund som ikke tålte å møte løse hunder, så gikk jeg der vi stort sett fikk være i fred). Det hadde heller ikke vært dumt om flere var litt mer obs på at selv om de har en snill hund, så er det ikke alle som har lyst til å hilse på hunden, folk kan være redde etc. Men sånn generelt så føler jeg at folk er ganske flinke til å ta hensyn faktisk. Hvert fall der hvor jeg går. Det er sjeldent jeg kommer hjem fra tur og irriterer meg over uansvarlige hundeeiere egentlig og jeg treffer veldig mye forskjellig og ganske mange forskjellige hunder og hundeeiere ukentlig.

Jeg tenker at god informasjon om "hvordan oppføre seg som hundeeiere ovenfor andre" med hell kan komme tydligere fram i kurssammenheng(valpekurs, nybegynnerkurs hverdaglydighet etc) og også hos oppdrettere som selger de valper(evt. omplasseringssentre etc), for jeg tror egentlig at i mange tilfeller så handler det ikke om at folk er uhøflige med vilje, men at de ikke kommer på at det de gjør, er til sjenanse for andre.

Og skal man som politisk parti først engasjere seg i noe med hund, så burde raseforbudet ha førsteprioritet. Det er faktisk noe som er en pest og en plage. Ikke bare fordi man ikke kan eie hunder på forbudslisten(selv om det også er synd), men den loven gjør oss hundeeiere rimelig rettsløse. I motsetning til hva resten av det norske lovverk bygger på, så er bevisbyrden i dette tilfellet på EIER. Du er med andre ord skyldig inntil det motsatte er bevist. Og det eneste hunden har gjort galt, er å se ut som den gjør. 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min lille (store?) drøm er jo at alle som skal ha ansvaret for en hund (for fornuftig gjennomføring og håndheving bør dette også gjelde hundepassere) må man gjennom et obligatorisk kurs, slik man må for førerkortet. Her gjennomgåes generell fakta om hund og gjeldende lovverk for hundehold (hundeloven med tilhørende relevante tillegg, retningslinjer fra mattilsynet osv). Det skal IKKE være noe valpekurs eller noe som tar for seg hundetrening og/eller raser/rasevalg (selv om kurset bør ha noe generelt om at raser har ulike behov, ikke velg en malamute hvis du passer best med en chihuahua), men hvilke rettigheter og plikter du har ovenfor dyret og alle rundt deg.

Så får man et sertifikat som man er pliktig til å ha på seg når man håndterer hund utendørs.

Dette koster selvfølgelig noen milliarder å utvikle og ikke minst håndheve, spesielt i landlige strøk. Så jeg har ikke mye troen. Men drømmen er der. Og minner meg på at jeg må få sett litt på hvordan det faktisk funker i Sveits.

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...