Gå til innhold
Hundesonen.no

Møte andre hunder som bjeffer


newbie75
 Share

Recommended Posts

Sikkert super dumt spørsmål fra en ferk hundeeier, men selvom jeg vokste opp med hund så kan jeg ikke huske at det var noe problem å møte andre hunder på tur. 

I dag så gikk vi på en ny skogsløpe og møtte på en eier med en svær hund, han stoppet helt opp med hunden sin og jeg ble litt usikker på om vi skulle bare fortsette å gå imot de eller om vi skulle snu. Så ferskingen som jeg så spurte jeg den andre hundeieren om det var ok at vi bare kom imot de, helt ok sa han. Så vi begynte å gå og hunden hans begynte å bjeffe og småhoppe litt, jeg ignorerte hunden og oppmuntret min til å følge kommandoen side. Han tittet veldig på den andre hunden og små hoppet litt men bjeffet ikke.  Så gikk vi forbi uten at hundene hilste på hverandre. 

Hvordan er det egentlig, når hundene møtes og den ene begynner å bjeffe. Er det meningen å la de hilse på hverandre eller skal man unngå det ? 

En annen tanke, hva når båndtvangs perioden er over. Og man møter en løs hund som kanskje ikke hører på eieren sin og kommer hen til oss, hva gjør man om hundene møtes og begynner med aggressivitet ? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Generelt sett så er det ikke noe særlig å hilse på de man møter, bjeffing eller ikke, noen synes det er greit (men uansett greit å alltid spørre først om man absolutt må/vil hilse på), noen synes det er en selvfølge og mange synes det er veldig ugreit (derfor bør det alltid være avklart på forhånd). 

Greit nok å hilse på noen innimellom om man har omgjengelig hund som synes sånt er greit, men man bør uansett ikke hilse på alle eller de fleste, det vil bare bygge opp mye stress/forventning i hunden og plutselig så er det du som står i kanten med en bjeffende/hoppende hund som ikke kan gå forbi andre fordi den bare vil bort å hilse. Og ikke minst så er det ikke alle andre hunder som er hyggelige og hilsing i bånd er jo en ganske stressende og unaturlig situasjon for hundene. Bedre å ha noen kjente man kan sosialisere med. Noen man kjenner godt, noen man møter ofte på tur og blir kjent med sånn over tid e.l. 

Løse hunder får du jo ikke gjort så mye med dessverre, og de kan du nok møte på i og utenfor båndtvangen. De fleste er jo heldigvis greie eller holder avstand, men man kan absolutt også møte de som er mindre hyggelige. Hva du må eller kan gjøre kommer jo veldig an på situasjonen, om din hund er grei og hunden som kommer bort ikke har noen åpenbare onde hensikter når den kommer så ville jeg gitt hunden din så fritt spillerom som mulig (altså ikke stramt bånd) i hilsesituasjonen for å gi den best mulig sannsynlighet for å gå bra, om din hund (nå eller senere) ikke liker at andre kommer bort så fungerer det som regel ganske greit å bare fortsette å gå, gjerne sånn at de ikke kommer ansikt mot ansikt, da blir det sjeldent noe bråk uansett, selv om situasjonen kan være litt ubehagelig. Kommer det noen busende på med tydelige onde hensikter så er nok det beste å prøve å få sin egen hund bak seg mens man prøver å brøle, sparke e.l. etter den som er løs i håp om å få skremt den vekk. Evt om din hund er grei og holder avstand så kan det være et alternativ å slippe sin egen å få tak i den andre (men da greit å passe på at man ikke slipper sin egen før man har den andre for om plutselig begge er løse så er det mye vanskeligere å kontrollere situasjonen. Og blir det slossing så gjør man enkelt og greit det som er nødvendig, om du må være hard med den andre hunden så so be it, du får redde din egen hund også får de som evt har en sint løs hund uten kontroll selv ta evt konsekvenser det måtte ha for sin egen. (Men det blir nok ikke noe stort problem altså, så sjeldent noe man trenger å bekymre seg for)

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns de sa det på en grei måte på unghundkurs nå nettopp: ikke tenk på hvordan den andre hunden oppfører seg. Du tar ansvar for din egen hund, så tar den andre ansvar for sin hund. 

Det beste er å ikke la dem hilse. Bare gå forbi som om det er den mest naturlige ting i verden. 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Pixie skrev:

Syns de sa det på en grei måte på unghundkurs nå nettopp: ikke tenkt på hvordan den andre hunden oppfører seg. Du tar ansvar for din egen hund, så tar den andre ansvar for sin hund. 

Det beste er å ikke la dem hilse. Bare gå forbi som om det er den mest naturlige ting i verden. 

Som om jeg skulle sagt det selv :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Jeg hilser helst ikke i bånd. Vil ikke gi hunden min forventninger om at alt skal hilses på og jeg stoler ikke på fremmede hunder jeg tilfeldigvis møter. 

Jeg sier hei men går ut til siden eller tar en  stor bue rundt møtende hund mens hunden min får beskjed om å forholde seg rolig,så går vi videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hilser som hovedregel ikke på fremmede hunder. I møtesituasjoner pleier jeg enten å gi hundene god plass i passeringen (kan gjerne krysse gata f.eks. så de slipper å møtes på et smalt fortau), på trange skogsstier o.l. tar jeg min godt ut til siden og får henne i sitt med kontakt til den andre har passert. Min hund er ikke så glad i andre hunder, og får vi de for tett på har hun et veldig behov for å signalisere at hun ikke er ute etter bråk, noe andre hundeeiere veldig ofte tolker som at hun vil hilse. Så det prøver jeg å unngå så godt som mulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...