Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Har en valp på fem måneder som i ca. en uke har vært dårlig i magen. Det startet fredagskveld i forrige uke, med halvannen dags opphold ca. Det er verst om natta, da hun som regel skal ut hver andre time. Det er rennende, slimete og oransjaktig som regel. Ellers virker hun å være fin i formen. Glad, energisk og leken som alltid. 

Siden mandag har hun fått Zoolac og digestive support, anbefalt av veterinærkontoret. Det virket som dette funka på torsdag, for da begynte avføringen å bli fastere. Men i løpet av fredagsnatta denne uken var det tilbake til diare. 

Vanligvis forer vi henne med en blanding av eukanuba for valp og vom og hundemat. Hun har ved et par ganger klart å få i seg kattebæsj på tur, da hun er veldig rask å snappe disse før jeg merker det. Har tenkt det kanskje kom av dette, men så kom jeg også på at det kanskje kommer av en grisehale hun fikk fredagen det startet. 

Uansett begynner det å bli litt frustrerende at det ikke gir seg. Bør vi dra til veterinæren for sjekk? Hun har vært ekstremt sulten i et par dager nå, så har gitt litt tørrfor i tillegg til våtforet, uten at det virker å ha hatt noen påvirkning ene eller andre veien. Er det noe annet jeg bør gi? Biola? Ris? Mange råd å lese på nett. 

Link to post
Share on other sites

Først og fremst, kutt ut alt annet enn vanlig for til hun er bra og har vært helt bra over en lengre periode. Så er du sikker på at magen har fått stabilisert seg. Noen ganger om de har vært dårlig en stund så kan magen/tarmfloraen være i ubalanse en god stund etterpå og selv om de har dager innimellom som er greie så kan det hende at de tåler mindre før de blir dårlig igjen. Kjør på med zoolac også dagene etter hun er blitt bra i magen. Personlig ville jeg fortsatt å gi den vanlige maten hun har fått før, å bytte for kan være med på å forstyrre mer så det ville jeg ikke gjort før jeg hadde sett an en stund og følt at det var et nødvendig steg å ta, og gitt zoolac eller biola i tillegg, og fortsatt med zoolac eller biola kanskje en ukes tid etter at hun er normal i avføring igjen. Antagelig så trenger bare magen litt tid og ro til å komme i lage igjen. :) 

Veterinær hadde jeg ikke orket å oppsøke så lenge valpen virker å være fin i formen, får i seg mat/drikke og har pauser innimellom med normal/relativt normal avføring. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • https://www.wtmetall.se/bilbur Disse lager bur tilpasset bil. Ser mange som er fornøyd med dem, og sett modeller laget med skyvedør. Men koster endel da.
  • Borzoi. Hvis det ikke hadde vært for pelsen. Er ikke særlig glad i hår overalt... Og så er de en snute litt for fjerne for min smak. Skotsk hjortehund. Har alltid elsket store mynder (eide greyhounder tidligere). Men helsa til hjortehunden gjør at jeg aldri kommer til å eie en hjortehund desverre. Shetland Sheepdog... hvis det ikke hadde vært for den pelsen da....  Berner Sennenhund... om det ikke hadde vært for pelsen og helsen... Bichon Havanaise... men DEN har også masse pels som må stelles 😄 Tibetansk Terrier... igjen...pels   Haha, ser at jeg kunne ha tenkt meg å eie en haug med pelsdyr...hvis det ikke var for pelsstellet. Jeg har null glede av å eie pelshund og stelle og klippe osv osv... Så blir vel med de korthåra myndene mine...  
  • Jeg har litt samme opplevelse faktisk. Min ble operert for korsbåndskade (tplo) i 2020, men har aldri blitt bra. Jeg trodde selv lenge at det var foten som skapte problemene. Han halter av og på (både foran og bak forsåvidt, men senest denne uka har han haltet markant på bakben) alt etter aktivitet etc. Jeg bestilte CT av ryggen hans og det viste instabilitet i korsryggen. Han har også issues mellom/bak skulderbladene. Og beskrivelsene er ganske like også, min er skikkelig eksplosiv og ligger høyt i stress. Kaster seg utfor kanter, hopper over gjerder, opp og ned fra bord og er generelt helt ellevilt gal. Hatt mer knall og fall i sitt liv enn jeg kan telle dessverre.   Min teori er at han fikk denne korsbåndskaden av et eller annet (enten over tid eller akutt skade, hvem vet med galingen) og at operasjon gjorde ryggen verre siden han avlastet i flere måneder. Men at ryggen var et problem allerede før tplo, det er jeg ikke i tvil om. Min får fysio hver 2-3 uke + kiro litt sånn når det er behov for det. Og han står også på onsior og blir sikkert å prøve en annen smertestillende etterhvert, fordi onsior i mine øyne ikke har helt topp effekt. Med dette lever han et godt liv som turhund enn så lenge. Vi både telter og går relativt lange turer fremdeles. Ikke så langt som vi pleide og vi holder oss unna altfor mye myr og heftig terreng. Jeg prøver også å begrense hopping opp og ned fra sofa/seng, men det er ikke lett altså. Men forøvrig får han være hund. Han hadde blitt ulykkelig hvis livet hans besto av små rusleturer i nabolaget. Han må ha mer enn det for å være tilfreds. Så da får jeg heller skjære av noen år av livet hans og gjøre et greit innhugg i kontoen månedlig i behandling mot at han er lykkelig. Min er eldre da, han blir 8 år om en mnd. Hjerteskjærende når det er en så ung hund ❤️ 
  • Nei enig, noe endring burde du sett og måten han går på er unormal... Lita ble jo henvist ned til Sissener for operasjon siden jeg uansett skulle sørover noen uker, og hadde bare rehab der oppe, og det er vel ikke så mange andre med mer kompetanse der enn der du allerede har vært - verken på rehab eller veterinær...
  • Det er helt fortvilt, han var bare 2,5 år når han skadet seg, nå er han 4. Jeg har vist flere videoer og beskrevet min opplevelse av hvordan han beveger seg. Vi hadde håpet at fjerning av platen skulle hjelpe. Det er forventet at det kan gå 2-3 mnd før man ser det ferdige resultatet av fjerningen, men jeg ser absolutt ingen endring i positiv forstand. Jeg er enig i at det kan være noe annet som har skjedd her som gjør at han belaster helt feil. Han tråkker ned på innsiden av poten, går i en rar vinkel med beinet og av og til så vrir kneet seg som at det er lealøst på en måte. Dette må jo også gjøre vondt andre steder etterhvert. Jeg skal kontakte de igjen og be de om å kontakte den veterinæren du nevnte. Det er ingen andre i området her som har mer kompetanse på dette enn der jeg har vært så vidt jeg vet.    Håper virkelig det er noe mer som kan gjøres for han, for det er ikke holdbart at han skal ha det sånn. Han er veldig positiv, men det tærer jo på å aldri få løpe ordentlig og at jeg kommanderer han til å være rolig hver gang han har lyst til å frese fra seg. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...