Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Har en valp på fem måneder som i ca. en uke har vært dårlig i magen. Det startet fredagskveld i forrige uke, med halvannen dags opphold ca. Det er verst om natta, da hun som regel skal ut hver andre time. Det er rennende, slimete og oransjaktig som regel. Ellers virker hun å være fin i formen. Glad, energisk og leken som alltid. 

Siden mandag har hun fått Zoolac og digestive support, anbefalt av veterinærkontoret. Det virket som dette funka på torsdag, for da begynte avføringen å bli fastere. Men i løpet av fredagsnatta denne uken var det tilbake til diare. 

Vanligvis forer vi henne med en blanding av eukanuba for valp og vom og hundemat. Hun har ved et par ganger klart å få i seg kattebæsj på tur, da hun er veldig rask å snappe disse før jeg merker det. Har tenkt det kanskje kom av dette, men så kom jeg også på at det kanskje kommer av en grisehale hun fikk fredagen det startet. 

Uansett begynner det å bli litt frustrerende at det ikke gir seg. Bør vi dra til veterinæren for sjekk? Hun har vært ekstremt sulten i et par dager nå, så har gitt litt tørrfor i tillegg til våtforet, uten at det virker å ha hatt noen påvirkning ene eller andre veien. Er det noe annet jeg bør gi? Biola? Ris? Mange råd å lese på nett. 

Link to post
Share on other sites

Først og fremst, kutt ut alt annet enn vanlig for til hun er bra og har vært helt bra over en lengre periode. Så er du sikker på at magen har fått stabilisert seg. Noen ganger om de har vært dårlig en stund så kan magen/tarmfloraen være i ubalanse en god stund etterpå og selv om de har dager innimellom som er greie så kan det hende at de tåler mindre før de blir dårlig igjen. Kjør på med zoolac også dagene etter hun er blitt bra i magen. Personlig ville jeg fortsatt å gi den vanlige maten hun har fått før, å bytte for kan være med på å forstyrre mer så det ville jeg ikke gjort før jeg hadde sett an en stund og følt at det var et nødvendig steg å ta, og gitt zoolac eller biola i tillegg, og fortsatt med zoolac eller biola kanskje en ukes tid etter at hun er normal i avføring igjen. Antagelig så trenger bare magen litt tid og ro til å komme i lage igjen. :) 

Veterinær hadde jeg ikke orket å oppsøke så lenge valpen virker å være fin i formen, får i seg mat/drikke og har pauser innimellom med normal/relativt normal avføring. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk for gode svar.  Jeg bør nok sjekke foret ja, og kanskje høre med dyrlege. 😕  Godt å høre at du mener man kan si tydelig nei til hopping. Har prøvd lenge å bare kaste godbiter på gulvet, uten hell.    Jeg krysser fingrene for at hun vokser av den spisingen av ting - og vi skal være påpasselig med at det ikke er tilgjengelig  Takk igjen 😇
  • 1. Vis misnøye når hun gjør det. Si "nei" og gå mot henne, de fleste vil da trekke unna. Gjør den ikke det, ta tak i halsbåndet og dytt henne bestemt ned. En ESS tar normalt dette veldig raskt uten at man trenger å bli sinna eller bruke store ord. 2. Å spise hundedritt er ikke spesielt vanlig, særlig ikke sin egen dritt. Hva fôrer dere med? Hva får hun av godbiter og mat utenom? 3. Noen hunder har dessverre slik adferd, det eneste dere kan gjøre er så sørge for at hunden ikke har tilgang til slikt. Selv små biter av tråd og tøy kan være livsfarlig, så lenge hunden tygger på dette eller sluker det må dere holde ting unna henne. Lukk dørene etter dere og hold rommene hun får være i fritt for alt hun kan spise på. Mange gir seg med sånt når de blir eldre.
  • Hei😊  Da er det klart at jeg skal få en valp i slutten av juli🥰  Har noen tips til fine hundenavn til ei fluffy tispe?  Har funnet noen navn, men kom gjerne med forslag 😊 Gjerne navn som ikke "alle" andre har.
  • Hei. jeg har en valp å 5 mnd. Og har tre spørsmål  1. hvordan kan man klare å avvenne og hoppe på benk, og bordet for å lukte, snuse. Hun gjør det gjerne når vi spiser, men også ellers. Hvordan gå frem for å få bort den type hopping?  2. Hun spiser sin egen bæsj, kan man klare å avvenne henne med det, hvordan få henne til å forstå at det ikke er ok, og avvenne henne med det 3. Alt hun kommer over av ting og svelge, det svelger hun. Eks. Sokker, truser, hårstrikk, kjøkkenklut etc. er selvfølgelig veldig påpasselig med å ikke ha disse tingene tilgjengelig men dessverre har hun klart det likevel et par ganger.  Er det mulig å lære henne til at hun ikke må svelgen alt. Og da mener jeg sluke helt. At ting kan bli hull i, lekes med eller ødelagt det kan led valp  skje men ikke bra hun svelger hele ting på den måten.  rasen er en engelsk springer spaniel  Jeg håper virkelig på gode svar som kan hjelpe oss Catglom
  • Jeg vet ikke hvordan du gradvis vente hunden til bussturer, for det kan være lurt å ta det gradvis. Bjeffingen kan bety at han føler seg utrygg. Jeg har en hund som kan bli usikker, og da bjeffer han. Så våre første turer med buss var utenom rushtiden (=få folk på bussen), og de varte kun ett stopp. Og så gikk vi videre på tur til fots. Så bussturene var veldig korte for at han skulle få en følelse av trygghet. For oss er det heldigvis ikke blitt et problem, men vi har enda ikke tatt de lange turene. Vil tro de vil gå helt bra.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...