Gå til innhold
Hundesonen.no

Å jobbe som lærer


Zitka
 Share

Recommended Posts

Det er jo noen lærere her på sonen, så kan dere ikke fortelle meg litt mer om yrket.. Jeg har jo selv bare erfaring av å bli undervist eller jobbe som stud.ass. Men lærerjobben er jo veldig mye mer enn bare å få slått litt kunnskap inn i tenåringshjerner :aww: 

så opplys meg :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber i ungdomsskolen, og det er morsomt, frustrerende, slitsomt, stressende, utfordrende, lærerikt, og givende, sånn kort oppsummert. Jeg møter utrolig mange flotte mennesker hver dag, og selvfølgelig noen som kjemien ikke er så god med. Jeg blir utfordret, både faglig og personlig, og føler ofte at jeg ikke får gjort alt jeg skal, vil og bør, fordi tiden ikke strekker til. Det er mye humor og glede, og noen tårer. Innimellom er det fryktelig kjipt, når man opplever vonde skjebner og ikke klarer / kan gjøre noe med det. Men jeg trives veldig godt med jobben min, og jeg er flink i jobben min, og jeg tror at for å få til det så må man ha lyst til å jobbe med ungdommer.

Du jobber hele tiden du, har jeg fått hørt både tre og fem ganger, og ja, det er veldig intenst i perioder. For å gi meg selv litt pusterom så bruker jeg gjerne å legge innleveringer opp mot langhelger og ferier, sånn at jeg ikke får sånn voldsomt med retting i tillegg til planlegging og undervisning. Man må være forberedt på at helger og slikt har man ikke fri, selv om man ikke har oppmøteplikt på jobb da. Det er litt slitsomt å måtte forsvare avspaseringen man har i arbeidstidsavtalen, og det er også pes at "alle" vet mer om skolen enn deg, fordi de har jo gått på skolen selv. Alle har meninger om jobben din, av samme grunn, og ganske mange vet bedre enn deg - og det kommer også gjerne til uttrykk i media.

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer litt an på fag og nivå - i alle fall var det slik når jeg jobbet som lærer i vgs. R2 i vgs ble f.eks regnet som ca 28 % belastning, mens førsteklasse naturfag (som også er et 5-timersfag) ble regnet som ca 25 % (husker ikke tallene helt, så de er bare med for å eksemplifisere). Jeg underviste 18-20 timer i uka + var kontaktlærer.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Krutsi skrev:

Hvor mange undervisningstimer i uka har man egentlig når man jobber fulltid? 

På ungdomstrinnet ligger det innenfor 20-24 timer, avhengig av fag. I år har jeg 24 timer, men da har jeg 16 timer K&H. Norsk er det faget som gir færrest undervisningstimer, mens praktisk-estetiske fag er de som gir flest. Man må også regne med å være kontaktlærer, og da varierer det om man har en eller to timer nedsatt undervisningsplikt, avhengig av hvordan den enkelte skole fordeler ressursene sine.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jobber på vgs og kan si meg enig i det @Line sier. Morsomt, frustrerende, totalt uforutsigbart, slitsomt, utfordrende og fint. Hvordan jeg opplever hverdagen min har veldig med hvilke klasser jeg har. Hvilken kjemi man får med dem og om man klarer å få dem til å spille på lag eller ikke, noen ganger går det bare ikke dessverre. 

Det beste med jobben min er når jeg ser at elevene får til noe de ikke trodde de skulle få til, eller når det går opp et lys for dem og de plutselig forstår hvordan noe henger sammen :) det tyngste synes jeg er kontaktlærerjobben, møte med foreldre, hjemmeforholdene til en del får meg til å grine. Underytere som ødelegger for seg selv, er også veldig frustrerende. 

Det er sjelden jeg ikke jobber i helger og ferier og det er sjelden det ikke blir litt jobb på kvelden også. Jobben er veldig fleksibel og veldig ufleksibel på samme tid. Lange ferier/avspasering, men du kan ikke ta fri når du vil. Det å gå legetimer feks kan være en utfordring, ikke lett å få ting til å passe utenom undervisningstid. 

Men alt i alt blir jeg bare mer og mer glad i jobben min. I år har jeg vært med på utrolige prestasjoner fra enkeltelever, sett hvordan de har vokst og fått mestring og endret syn på verden - det er faktisk ganske fantastisk.

PS Jeg har også fått overbevist noen om at Rockefeller ikke lagde HIV, at nei timene mine kan ikke sammenlignes med Hunger Games, ja jeg er nok like kjip som Humlesnurr i femmern og nei jeg eksisterer ikke ene og alene for å torturere dem :P  

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Turb har jo fått med det meste. Eg arbeider i barneskulen. Der har Eg 24 timar undervisning, og to timar som går til kontaktlærerarbeid og slikt. Eg har vore veldig heldig med faga eg underviser i som 1. Lærar, så eg har nok litt mindre rettearbeid enn til dømes dei med norsk og engelsk. Derfor klarer eg stort sett å arbeide så pass ò vekene at eg får dei fleste helger fri.

Det eg likar best med yrket er variasjonen. Du veit aldri Korleis dagen din blir sidan du skal jobbe med så mange forskjellige individ. @Line oppsummerte eigentleg fint dei ulike adjektiva som passar.

Men eg diggar foreløpig yrket, og satsar på nokre år til! (eg er hovedsakelig lærar i praktisk-estetiske fag)

Sent fra min D5803 via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som beskriver stor arbeidsmengde i yrket - opplever dere at dette har noe med skole/klassestørrelse å gjøre? Vil det være like "uoverkommelig" å rekke alt man skal og bør også på mindre skoler?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, RDJ skrev:

Dere som beskriver stor arbeidsmengde i yrket - opplever dere at dette har noe med skole/klassestørrelse å gjøre? Vil det være like "uoverkommelig" å rekke alt man skal og bør også på mindre skoler?

Til dels, men kanskje mer relatert til hvor mye man faktisk vil jobbe. Jeg kan jo droppe en innlevering liksom, da sparer jeg meg mye jobb. Jeg kan slutte å la elevene levere tekstene to ganger, det sparer meg for enda mer jobb. Men ja, klassestørrelse har helt klart en innvirkning. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...