Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunder og røyting


Wildlife
 Share

Recommended Posts

Australian Shepherd, kasterert tispe, røyter litt hele året, små dotter her og der, hun røyter noe helt sinnsykt på våren og høsten. 

Korthåre Collie hannhund, ukasterert, røyter kun på våren og høsten, og da kommer det mye. Først dotter, så stikkehår som sitter fast ia lt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 59
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

2 ganger pr år , 6 mnd hver gang 

Alaskan malamute: et ******* et par ganger i året

På dalmisen datt det svarte av også, men i mye mindre mengder. De eneste stedene vi fant den svarte korte pelsen, var i kjøleskapet

På 23. september 2016 at 0:42 PM, Mirapusen skrev:

Golden retriever tispe, røyter hele året, gigamye høst og vår. Pels overalt!

Goldentispe, samma her? Kooikern røyta omtrent på samme måte, men jeg tror han røyta enda mer pr.kvadratcm enn goldenen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har erfaring med begge deler, både røyteraser og klipperase( puddel). Puddel er herlige hunder men aldri mer. Gi meg røytehunder når som helst. Nå skal det sies at jeg  ikke syns pelstell( klipping, napping av ører og bading) er det minste gøy,tvert om. Pelstell bør etter min mening begrense seg til støvsuging og eventuellt litt tørking med håndklær, når vi har vært ute i regnvær. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Her er det røyting hele tiden, og etter min mening en grei mengde hår, men jeg var vant til korthårscollie og to heftige røytinger årlig.

Engelsk setteren er stort sett hvit så ser bare hvite hår, og de legger seg utover gulvet, overhodet ikke noen dotter.. men det har nok med at han er glatthåret og det er dekkhårene som røytes. Han har på en måte ikke underull slik jeg er vant med fra tidligere. I tillegg til jevn røyting hele tiden var det ekstremt mye i overgang fra valpepels til voksenpels. Har inntrykk av at de også har litt røyteperioder vår/høst men at det ikke er så ekstremt siden det er røytinh hele året ellers.

Må gre (på en slags nappemåte) godt rundt ørene jevnlig da, for der detter ikke den døde pelsen av på samme måte og grer jeg ikke ofte nok får han sånn små floker, samme mellom tærne men der klipper jeg vekk overskytende pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Asti, schæferhannhund: Hele året, + vår og høst så ramler alt av. Til å være så dårlig pelset som han er så er det himla mye som skal av.
Nix, schæfertispe: To uker to ganger i året, ellers minimalt. Da ramler ALT av på en gang. SEC ga henne det klingende navnet Alf: 1779310_10152847296000833_85841521576559

Lilo, shelitefrøken: røyter som Nix, to/tre uker i året og ellers lite.

"Heldigvis" så røyter alle til forskjellige tider i løpet av høsten og våren, så husker knapt hvordan huset så ut uten røytehund *sukk* Lilo slapp all unghundpelsen sin i august, når hun var ferdig, så begynte Asti og han feller ikke sånn som jentene, neida, det er litt og litt i en hel mnd. Nå har Nix så vidt begynt, men regner med at på mandag så er vi skikkelig i gang. Hun er pen to ganger i året hun, i dag og om 6 mnd igjen, det tar nemlig tid å komme opp i full langhårspels. Godt jeg har meldt på ustillinger fremover da *himle* Jeg stiller ikke i en slik hund, vi går knapt ute på dagtid med en slik hund. Så de penga anses som tapt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frk Dachs røyter lite. Korthårsdachs med god pelskvalitet. Mulig hun røyter litt om våren, men vi merker ikke så mye til det.

Springer spaniel-frøkna røyter skikkelig ca 2 ganger per år, og da kladder det seg pels overalt her. Dekkhårene setter seg gjerne fast på klær og møbler, underulla samler seg i kladder på gulvet sammen med hybelkaninene og er dermed enklere å bli kvitt. Resten av året merker jeg lite til pelsen i så måte.

Irsk setteren røytet ca en gang i året, på våren og pelsen falt da som kladder vi bare kunne sope opp fra gulvet. Veldig grei pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...