Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunder og røyting


Wildlife
 Share

Recommended Posts

Australian Shepherd, kasterert tispe, røyter litt hele året, små dotter her og der, hun røyter noe helt sinnsykt på våren og høsten. 

Korthåre Collie hannhund, ukasterert, røyter kun på våren og høsten, og da kommer det mye. Først dotter, så stikkehår som sitter fast ia lt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 59
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

2 ganger pr år , 6 mnd hver gang 

Alaskan malamute: et ******* et par ganger i året

På dalmisen datt det svarte av også, men i mye mindre mengder. De eneste stedene vi fant den svarte korte pelsen, var i kjøleskapet

På 23. september 2016 at 0:42 PM, Mirapusen skrev:

Golden retriever tispe, røyter hele året, gigamye høst og vår. Pels overalt!

Goldentispe, samma her? Kooikern røyta omtrent på samme måte, men jeg tror han røyta enda mer pr.kvadratcm enn goldenen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har erfaring med begge deler, både røyteraser og klipperase( puddel). Puddel er herlige hunder men aldri mer. Gi meg røytehunder når som helst. Nå skal det sies at jeg  ikke syns pelstell( klipping, napping av ører og bading) er det minste gøy,tvert om. Pelstell bør etter min mening begrense seg til støvsuging og eventuellt litt tørking med håndklær, når vi har vært ute i regnvær. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Her er det røyting hele tiden, og etter min mening en grei mengde hår, men jeg var vant til korthårscollie og to heftige røytinger årlig.

Engelsk setteren er stort sett hvit så ser bare hvite hår, og de legger seg utover gulvet, overhodet ikke noen dotter.. men det har nok med at han er glatthåret og det er dekkhårene som røytes. Han har på en måte ikke underull slik jeg er vant med fra tidligere. I tillegg til jevn røyting hele tiden var det ekstremt mye i overgang fra valpepels til voksenpels. Har inntrykk av at de også har litt røyteperioder vår/høst men at det ikke er så ekstremt siden det er røytinh hele året ellers.

Må gre (på en slags nappemåte) godt rundt ørene jevnlig da, for der detter ikke den døde pelsen av på samme måte og grer jeg ikke ofte nok får han sånn små floker, samme mellom tærne men der klipper jeg vekk overskytende pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Asti, schæferhannhund: Hele året, + vår og høst så ramler alt av. Til å være så dårlig pelset som han er så er det himla mye som skal av.
Nix, schæfertispe: To uker to ganger i året, ellers minimalt. Da ramler ALT av på en gang. SEC ga henne det klingende navnet Alf: 1779310_10152847296000833_85841521576559

Lilo, shelitefrøken: røyter som Nix, to/tre uker i året og ellers lite.

"Heldigvis" så røyter alle til forskjellige tider i løpet av høsten og våren, så husker knapt hvordan huset så ut uten røytehund *sukk* Lilo slapp all unghundpelsen sin i august, når hun var ferdig, så begynte Asti og han feller ikke sånn som jentene, neida, det er litt og litt i en hel mnd. Nå har Nix så vidt begynt, men regner med at på mandag så er vi skikkelig i gang. Hun er pen to ganger i året hun, i dag og om 6 mnd igjen, det tar nemlig tid å komme opp i full langhårspels. Godt jeg har meldt på ustillinger fremover da *himle* Jeg stiller ikke i en slik hund, vi går knapt ute på dagtid med en slik hund. Så de penga anses som tapt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frk Dachs røyter lite. Korthårsdachs med god pelskvalitet. Mulig hun røyter litt om våren, men vi merker ikke så mye til det.

Springer spaniel-frøkna røyter skikkelig ca 2 ganger per år, og da kladder det seg pels overalt her. Dekkhårene setter seg gjerne fast på klær og møbler, underulla samler seg i kladder på gulvet sammen med hybelkaninene og er dermed enklere å bli kvitt. Resten av året merker jeg lite til pelsen i så måte.

Irsk setteren røytet ca en gang i året, på våren og pelsen falt da som kladder vi bare kunne sope opp fra gulvet. Veldig grei pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...