Gå til innhold
Hundesonen.no

Løpetid.


Evelina
 Share

Recommended Posts

Går dere i skogen når tispa deres har løpetid? Går dem løse når de har løpetid? Hvis dere har flere hunder går feks. Løpske tispa i bånd og de andre er løse? Hvordan tar tispa det? Sjalusi? 

Det kan jo hende en Hann hund er løs og de hører jo ikke alltid når det lukter godt ett stykke unna og kanskje stikker av?

Heldigvis kan jeg løfte tispa mi opp hvis det kommer en hannhun. Kan jo ikke dytte den vekk siden den ikke kjenner meg heller så tryggheten min er å løfte opp løpske tispa.

tenkte både i båndtvang perioden og ellers?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om du har en hund som det er fysisk mulig å løfte opp, så ville jeg ikke stolt på tisper under løpetid - får de lyst på hannhund, så ignorerer de alt av innkalling, lydighet og førerorientering. Det er ikke bare hannhunder som stikker av for å parre.

Jeg gjør som Line - løpetidstispen går i bånd, og får heller ikke være løs i hagen. Jeg har de gjerne i bånd i fire uker for å være sikker - jeg har hatt tispe som har latt seg parre på dag 23, så jeg tar ingen sjanser. 

De som ikke har løpetid, får løpe løs som vanlig - forskjell i flokken må en jo gjøre av og til uansett, hvis en skal holdes kontrollert i bevegelse på grunn av skade, eller fordi en tenåring har fått midlertidig døvhet, også videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går de samme stedene som ellers, men hunden må gå i bånd, ja. Resten får gå løse om det passer seg sånn for dem, ikke noe problem. Kommer det hannhunder så blir de holdt i sjakk som best jeg kan alt fra å ta et ledig bånd å binde dem til å sparke dem vekk, kommer an på situasjonen og hunden. Har heldigvis ikke så ofte opplevd løse hannhunder og løpsk tispe, uten eiere i nærheten som kan komme å ta kontroll på hunden relativt kjapt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Evelina skrev:

Går dere i skogen når tispa deres har løpetid? Går dem løse når de har løpetid? Hvis dere har flere hunder går feks. Løpske tispa i bånd og de andre er løse? Hvordan tar tispa det? Sjalusi? 

Det kan jo hende en Hann hund er løs og de hører jo ikke alltid når det lukter godt ett stykke unna og kanskje stikker av?

Heldigvis kan jeg løfte tispa mi opp hvis det kommer en hannhun. Kan jo ikke dytte den vekk siden den ikke kjenner meg heller så tryggheten min er å løfte opp løpske tispa.

tenkte både i båndtvang perioden og ellers?

Tispe her har løpetid nå, går løs og ferdes som vanlig i turområdet , kobles selvsagt ved passeringer eller hvis andre hunder dukker opp, som er sjeldent. Dog litt ekstra påpasselig, av naturlige årsaker, hundene mine får ikke vimse avgårde løse uansett, de går fot ved uoversiktlige områder. Hun er alltid i nærheten og har en over gjennomsnittet god innkalling som funker i alle situasjoner vi har møtt på så langt uten å måtte vifte med en biff foran snuta, en god fordel med gjeterhund iallefall :lol: 

Hannhunden i hus går generelt koblet uansett hvis de ikke slippes for lek, han går nå koblet hele tiden. Den eneste endringen vi gjør er ingen frilek mellom dem, de får ikke stå i hundegården eller være alene sammen, Lyn står minimalt i hundegården og litt ekstra påpasselig på tur. Har ikke merket noen endring på tispa i hverdagen :) 

Den forrige tispa jeg hadde var en tøs av rang, hun gikk koblet og vi unngikk travle turområder.
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja. Det kommer an på tispa. Den ene tispa her lever sitt liv som vanlig, går løs der hun pleier å gå løs, løpetid eller ikke. Kommer det en løs hannhund, utgjør det ikke en veldig stor forskjell på om hun er i bånd eller ikke, liksom. 

De to andre er tidvis døve når de ikke løper, så de går i bånd når de har løpetid, sånn for sikkerhets skyld. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi går i Oslomarka med løpetid. Jeg har god kontroll på begge og roper dem inn når det kommer andre hunder og begge går løse. De er heller ikke så veldig interessert i andre hunder.

Møtte på en løs han hund siste gang nå med løpetid der han hunden blokkerte seg helt og hørte ikke på innkalling til eieren. Heldigvis var min samboer med tispa mi snudde og kom tilbake til meg han hunden kom løpende etter. Samboer stod med hunden vår mellom beina og prøvde å holde han hunden bort. Jeg koblet han hunden til båndet vårt og da kom eieren til han hunden. Han koblet sin hund med sitt bånd mens vi gikk videre med jentene våre løse 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi går hvorsomhelst og nårsomhelst, med og uten bånd, alt etter som. Har vel hendt jeg har holdt en hanne i halsbåndet til en eller annen sløv joggeeier har skjønt at Fido slett ikke har tenkt å komme etter, men tvert i mot snudde etter den liflige tispelukta :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går i bånd under stådagene ellers går hun løs på passende steder. Begrenser ikke hvor jeg går tur, men styrer gjerne unna populære turområder i helgene når det er fint vær (=myyyye folk). Det gjør vi forsåvidt når hun ikke har løpetid også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine er alltid løse, selv under stådagene, men jeg tar de i bånd når vi møter løse hunder. Sånn som for en drøy måned siden når vi møtte en jakthund med peiler som var mere interessert i høyløpske Nora enn i elgen :P Da fikk hun gå i bånd til vi var kvitt han.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går i bånd under stådagene, men frøkna jeg har nå har jeg stålgod innkalling på. Og kommer det en hannhund som er løs mens tispa er i bånd og har stådag, bør man få tispa ned i sitt og sette seg selv bak på ryggen hennes. Da kommer han ikke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...