Gå til innhold
Hundesonen.no

HD C - har dere gode tips?


Zappa
 Share

Recommended Posts

Min once-in-a-lifetime-hund, springerjenta Milli, har akkurat fått avlest HD C - uten forkalkninger - på begge hoftene. Er litt over året. Jeg har lest meg opp såpass at jeg vet det ikke er verdens undergang, men jeg blir jo ekstra bekymret for henne mtp fremtid. Soleklart at det er ekstra viktig å holde henne slank og veltrent, og å være obs på eventuelle smerter. Vet jo også at det er lurt å tenke oppvarming og evt dekken etter hard fysisk aktivitet.

Vi trener lydighet, jakttrening og går en god del i fjellet, både til fots og på ski - har ingen planer om å slutte med dette. Har aldri hatt planer om å avle på henne, så slik sett går HD-statusen greit.

MEN: har dere noen andre tips mtp på hvordan jeg best kan forebygge smerter / ivareta hennes HD på best mulig måte? Gulltips fra erfarne sonere mottas med stor takknemlighet!!!

Endret av Zappa
Skrivefeil
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eneste jeg gjør med alle mine HD hunder (2 med c og 1 med d) er å gi de grønnleppemussling som tilskudd. De to med c har blitt røntget igjen for litt siden( en for noen dager siden og den andre for halvannet år siden) og det har ikke vært noe forandringer, de er 6 og 7 år. Den med D er 3 år gammel, og de har fått lov til å leve livet som normalt alle tre :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min ene har HD C. Hun brukes aktivt til trekk og kløving, samt mye vanlige turer i skog og fjell. Som du sier er det viktig å holde de godt trent og i god form. I tillegg strekker jeg henne godt ut og masserer endel etter trening. Følger godt med på bevegelsene hennes, og passer på å varme opp før hardere trening. Oppvarming og å strekke ut gjør jeg med begge, men jeg følger ekstra godt opp hun med HD.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan jo gi grønnleppemusling forebyggende, men c hofter uten forkalkninger vil jo mest sannsynlig ikke bli et problem uansett. Hold hunden i god form, slank, vær nøye med oppvarming og nedgåing, passe på litt ekstra med å ikke løpe på hardt underlag, benytte seg av de mulighetene man har for å avlaste, feks mye svømming når vær og årstid tillater det.. Du trenger neppe å ta så mye hensyn til dette heller, men det er jo det man kan gjøre for å jobbe forebyggende, sånn i tilfelle. Ville ikke satt noen begrensninger på hunden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Schäferen til samboeren har også HD:C på begge sider, uten forkalkninger. Hun har blitt brukt aktivt hele livet, først i bruks og nå i IPO, og man kan virkelig ikke gjette at hun har HD ved å se på henne. Hun blir syklet med, svømmer, trener trekk, og alle andre normale hundeaktiviteter. Hun er 5,5 år gammel, forresten, og har blitt rerøntget, uten forandringer. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser flere anbefaler grønleppemusling her, men finner ingen studier som sier noe om effekten av å gi tilskudd av dette.

Er det egen (god) erfaring som gjør at dere anbefaler dette - eller er det markedsføring/anbefaling fra andre som gjør at dere råder andre til å bruke det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel forsket på glucosamin? Grønnleppemussling inneholder jo det :) Jeg kan ikke si om det funker eller ei, men mine har foreløpig ikke problemer med hoftene, og jeg tør ikke slutte å bruke det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser flere anbefaler grønleppemusling her, men finner ingen studier som sier noe om effekten av å gi tilskudd av dette.

Er det egen (god) erfaring som gjør at dere anbefaler dette - eller er det markedsføring/anbefaling fra andre som gjør at dere råder andre til å bruke det?

Som Stine sier er grønnleppemusling en veldig fin kilde til glucosamin.

Glucosamin er mye forsket på i forbindelse med artrose og mange andre leddsykdommer. Det er mange forskere som mener at det ikke har noen effekt å ta glucosamin som tilskudd. Mens noen mener at det er noe som kan hjelpe med oppbygging av ny leddbrusk.

Glucosamin kan ha noen bivirkninger og burde ikke gis til dyr eller folk ned høyt blodtrykk, problemer med blodsukkeret eller hjerte og nyreproblemer.

Min får glucosamin, men hun er ikke røntget som ferdig utvokst enda så hun får det egentlig bare fordi jeg kjøpte store mengder på tilbud til den forrige valpen som hadde HD.

Sent fra min Nexus 5X via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...