Jump to content
Hundesonen.no

Pass av hund - etter ønske


Guest Belgerpia

Recommended Posts

Guest Belgerpia

Hei

Jeg har behov for pass av mine hunder helgen 15. - 17. april. En kan jeg nok dumpe hos 2ne, men da står jeg igjen med 2. 
Noah - tervueren hannhund 8 år, grei gutt, relativt lydig, men MYE å holde orden på fordi han er litt voldsom i sin framferd. Går greit med andre hunder, men foretrekker at han i så fall deler husvære med tisper om han skal være hos noen jeg ikke kjenner så godt. (mors lille elskling :)  )
Hermine - fralle, frekk og for seg, lydig og grei, hater dårlig vær. Går overens med alt, men svarer på tiltale om noen er ufine. Kan være litt som mygg når hun treffer nye hunder, det er ikke så nøye med intimsoner.
Malin - frøken puddel - rein skjær lykke på fire bein, enkel og grei, men kan ikke være alene og har tidvis ett og annet å snakke om. Går overens med absolutt alt.

Rekk opp hånden om noen vil passe :)

Link to post
Share on other sites

Åååh..kanskje Hermine kan komme hit? Jeg har skikkelig lyst å bli kjent med en fralle :yes: Vi bor vel 10-15 min fra hverandre tror jeg...

Edited by LØJ
skriveleif
Link to post
Share on other sites
Guest Belgerpia
Akkurat nå, LØJ skrev:

Åååh..kanskje Hermine kan komme hit? Jeg har skikkelig lyst å bli kjent med en fralle :yes: Vi bor vel 10-15 min fra hverandre tror jeg...

 

Det går sikkert superbra :) Om det passer så er 10-15 minutter unna helt innafor :)

Link to post
Share on other sites

Åh, søren.. jeg skal jobbe ute på byggeplass den helgen. Ellers tipper jeg sambo hadde syntes det var kult å passe Malin - han ønsker seg nemlig mellompuddel :P

Håper det ordner seg for dere! :) 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
  • Sånn blir det her om ett par mnd…Begge er av samme rase og kommer fra samme oppdrett. Rasen er av type miniatyrhund Noen som har erfaringer om å introdusere og leve med valp og unghund?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...