Gå til innhold
Hundesonen.no

feil å si nei og fy?


Gjest
 Share

Recommended Posts

Det er jo ikke rart at hunden må(eller bare vil?) tisse oftere når den ikke er vant til å holde seg. Det må jo mest sannsynlig strekkes gradvis. Ang tissing om natten, har du prøvd å gå en lengre tur eller ta en treningsøkt eller noe slikt på kvelden sånn at hunden er skikkelig sliten før natten og se om han sover natten igjennom da? Ikke at det er nødvendig sånn egentlig, men det kan være en enkel løsning på nattesøvnen til å begynne med, til man får endret vanene og tøyd blæra litt :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, I natt droppet jeg kladd.
Han ligger i bur om natten. Buret står i sengen. Jada jeg vet det ikke er helt etter boken. 
Han og katten bruker å tulle og kose i ca 2 timer. Så kryper han inni buret selv, så lukker jeg det også er det natta. Katten ligger i en hundeseng som står oppå buret. 

Rundt 9 våknet valpen og ville tulle og leke. Slapp han ut, han lå å tygde på en tyggebein. Så var det rett inni buret etter 1 time. 
Han peip litt, for han er vandt til å få være ute til jeg våkner. 
Da bruker han å tisse på kladden. Men ikke i natt, jeg satt han inni buret og la meg til å sove. Ble stille etter ca 5 minutter.

I natt tisset han ikke på kladden! 
Først hadde jeg han i bur fordi han tisset i sengen. Så var han noen uker uten bur. Men så lærte han seg å hoppe ned, men ikke opp. Så det var opp og ned hele natten. Piping og bjeffing ved sengekanten, fordi han kom seg ikke opp.
Jeg øver vær dag, men han "klarer" bare ikke å hoppe opp i sengen. Det sitter i hodet. Theo, helbroren bare 1 år eldre, var akkurat det samme. Han hoppet plutselig opp da han var rundt 1 år gammel. Før det var det måneder med søvnløse netter og tortur, akkurat det jeg går igjennom nå med Mio. 

Den dagen han klarer å hoppe opp så er det slutt på bur. Kun bur i bil. 
Problemet er den ene gangen han våkner om natten. For da våkner katten og spiser litt, før han kommer tilbake og sovner. 
Mio vil da så klart leke. Løper etter katten i sengen, så følger han katten utpå stua, og da tisser han litt også herjer de litt til. Før katten legger seg oppi sengen sin, eller i klesskapet. Da begynner Mio å mase om å vil opp. Så er det litt opp å ned, også sovner han i armkroken min. 
Nå så fikk han være ut i ca en time, jeg hadde hånden min på han så jeg kjente at han var der. Da tyggepinnen var borte så la jeg han i buret. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må katten ligge sammen med dere på soverommet? Kan den heller være i stua eller et annet sted i en periode til Mio lærer seg å sove natten igjennom? Synes det er forståelig at han blir forstyrret av katten og har lyst å leke med den. Han trenger å lære seg at på natta skjer det ingenting, ikke noe lek med katten, ingen tyggepinner, ikke noe action i det hele tatt. På natta sover vi stille som mus :) Ja, også får man lov å gå på do, så klart, en kjapp tur ut, tisse også inn igjen å sove. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når valpen våkner om natten så må du ta ham ut umiddelbart og stå i ro ute til han har tisset. Hvis dette er ganske vanlig rutine så tenker jeg at dette er et sted du har gjort litt feil og må ta tak i.

Katten er vel et nattdyr, så om mulig ville jeg kanskje hatt den i et annet rom på natten, eller ihvertfall lært valpen at den ikke får leke med katten om natten?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis foranledningen er at han leker med katten på natta, så er det jo ikke rart en plass at han må på do på natta. Hele problemet hadde nok vært løst om han ikke ble forstyrra i søvnen om natta. Det er bare å kjenne selv det. Når jeg begynner å våkne, så må jeg tisse. Om klokka er 4 på natta eller 10 på formiddagen spiller ingen rolle. Når jeg våkner, så må jeg på do. Hjernen er laget sånn at man ikke føler behov for å tisse mens man sover, men kjenner det når man våkner. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 27.2.2016 at 4:14 PM, Poter skrev:

Må katten ligge sammen med dere på soverommet? Kan den heller være i stua eller et annet sted i en periode til Mio lærer seg å sove natten igjennom? Synes det er forståelig at han blir forstyrret av katten og har lyst å leke med den. Han trenger å lære seg at på natta skjer det ingenting, ikke noe lek med katten, ingen tyggepinner, ikke noe action i det hele tatt. På natta sover vi stille som mus :) Ja, også får man lov å gå på do, så klart, en kjapp tur ut, tisse også inn igjen å sove. 

Katten er umulig å stenge ut. Han kom før Mio, og har alltid ligget på soverommet. Han hopper opp og skraper opp døren hvis jeg stenger han ute. 

Dag 2 uten uhell! 
Lå i sengen 2 timer ekstra, for å se om han klarte å holde seg. Null problem! 
I natt skal jeg ikke ha kladd, den er fjernet nå. 

Jeg vet ikke om det er Mio som vekker katten, eller om det er katten som vekker Mio. Jeg sover jo selv :P 
Men i natt våknet han, og da lå katten å sov. Så det så ut som at han vekte katten..
Han lå i armkroken min i 2 timer, så prøvde han å hoppe ned og da ba jeg han om å legge seg i buret. Han gjorde det uten å syte. 
Så våknet han igjen 4 timer senere eller noe. Da var det på tide å våkne, men jeg lå i sengen i nesten 2 timer for å se om han måtte på do. Han prøvde ikke å hoppe ned en eneste gang. Så jeg kledde på meg og gikk en tur med han. Uten uhell inne :D 
Enda ikke hatt uhell inne, kladden er borte nå. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...