Gå til innhold
Hundesonen.no

flexib bond


Recommended Posts

Noen med erfaring,  2 stykk som er ødelagt på en måne, det ene ca 3-4 år sporadisk brukt det andre 1 år brukt ver dag. Det brukes på hund 5,5 kg. Da burde størrelse opp til 12 kg holde? Er det tråd som skall holde opp til 12 kg eller er det  selve snella? Begge båndene er det snella som sluttet å virke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Har aldri klart å ødelegge ei flexi snelle - den eldste min er fra den gangen jeg hadde golden på begynnelsen av nittitallet. Jeg bruker type 8 meter inntil 15 kilo på alle mine, det inkluderer ett stykk belgisk fårehund, en fralle og en mellompuddel. Men mine hunder drar ikke - det er ikke trekkhundbånd liksom, mine drar ikke og de kommer på innkalling, dvs. jeg bruker ikke snella til å fiske inn hundene mine. Før jeg bruker flexi på hundene så får de lære å gå i bånd og komme på innkalling - dermed går vi tur i flexi, uten at det er press på snella. De båndene som er i daglig bruk i dag er snart 8 år gamle, og like fine - men jeg passer på at de ikke blir bløte, ruller rundt i sand osv. Dog har det blitt noen runder i grusen, og i ett og annet badevann, men de funker strålende allikevel.
Tror kanskje at det er feil bruk som gjør at dine ryker etter bare en måned altså - det eller så har du fått mandagsvarer. Mine bånd er heller ikke av de dyreste og mest fancy båndene, men ødelagt blir de ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke erfaring med ødelagt flexi og synes det virker rart at dine ryker så tidlig. Har bare hatt billigvarianter og bruker båndet en del. Kjøpte ny i fjor på grunn av at polstringen rundt tråden begynte å bli slitt etter 6 år, men det var mest kosmetisk. Min både trakk og har blitt innhanket en del i flexi på sine yngre dager, så litt skal de tåle altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lar du de ligge ikke innrullet å tørke hvis de har blitt våte? Det anbefaler produsenten hvertfall, hvis ikke kan de råtne. Og vaske de hvis det er grus på de så det ikke blir med inn i snella. Jeg skal innrømme at jeg aldri har gjort noen av delene, og vi har hatt flexibåndet vårt i 4 år. Men det kan jo hende det har noe å si ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt 8m 50kg flexi ('ordentlig', ikke billigmerke) på 35kg hund i 4 år, og fram til hunden lærte seg flexi-manerer har hun jaggu trukket godt i den, blitt fisket inn, og løpt av gårde og møtt enden brått, i sele.. [emoji15] Men jeg ruller alltid snora helt ut og lar den tørke når den har blitt våt/fuktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...