Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund på prøvetid- den klør mye


sandy4
 Share

Recommended Posts

Har en hund på prøvetid, synes den klør veldig - spurte da den var her første dagen - dette var ikke noe eier hadde lagt spesielt merke til eller mente hunden gjorde mye.

Mulig jeg er var på kløing da jeg allerede har en hund med atopi.

Kan jo muligens være litt stress med flytting osv. Vi har også vært mye inne nå da det er veldig mye snø og kaldt, så dette kan jo selvsagt spille inn.

Synes ellers at hunden passer veldig bra inn hos oss, men blir litt usikker på dette med kløingen.

Er det for mye forlangt å be eier om å ta allergitester før ´offisiell´ overtakelse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du snakket med eier ang kløe? Dersom dette aldri har vært et problem før kan jeg jo se for meg at eier ikke ser nødvendigheten av en allergitest. Kan det evnt være aktuelt for deg å betale halvparten?

Min ene hund reagerer med kløe på enkelte fór, eller så kan det jo være stressrelatert som du nevner. Hvordan ser hud og pels ut? Tørt?  Flass? Matt farge? Kanskje hunden bare trenger litt fiskeolje på vinteren? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

En tur til vet kanskje. Sjekke om midd eller allergi. Men kan også være at hvis den har vært mye ute og eier har vedfyring og nå mye inne til elektrisk fyring så kan det bli for tørr luft for hunden og begynner å lø av det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som sagt så spurte jeg iløpet av de timene de var her da de leverte hunden - la merke til litt kløe da, og dette var ikke noe de hadde tenkt noe over.

Hunden er forsikret, men Agria har jo bevegelig egenandel. Og vet jo av erfaring at allergi er kostbart.

Vi fyrer i peisen gjennom hele dagen, og hadde inntrykk av at de også hadde vedfyring hjemme.

Pelsen ser fin ut, ikke noen sår som jeg kan se. Har gitt litt olje i maten i løpet av de 7 dagene den har vært her, men sånt kan jo ta litt lengre tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde vært veldig skeptisk og tenker at samme om det er hele tiden, fordi den har vært litt ekstra inne eller fordi den var på fremmed plass så kan det jo raskt være noe som ligger der og kan trigges og evt kan bli et problem. Det skal jo ikke være sånn. 

Edit: allergitesting er så upålitelig med både falske positive og negative så det vil antagelig ikke hjelpe deg noen ting. Men en lengre prøveperiode kan jo være kjekt, da får du jo observert hunden i praksis.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde nok takket pent nei. Jeg har hatt kløhund selv, og ser hvor lite "ikke-klø"hunder klør i forhold, så rekker du å legge merke til kløing på så kort tid så er det nok noe der. Hvor alvorlig det er er jo umulig å si, men jeg hadde nok ikke tatt sjansen om jeg ikke var forberedt på enda en kløende hund.

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å starte med å gi sen en ordentlig runde stell? Ett bad og ordentlig gjennombørsting. Noen hunder kan klø mye når de røyter. Om det er det så vil jo du merke det fort etter ett bad og hvor mye pels som kommer av.

Mye død pels som ligger igjen kan også gi kløe. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke lett å bestemme seg. 

Men, jeg ville ikke tatt på meg en hund med kløe ( har selv hatt en i huset, der avliving ble resultatet, og har en nå som klør og er allergisk. Han får imunterapibehandling nå). Det koster både penger og ikke minst mye bekymringer. 

Når det er sagt, kan flytting utløse kløe. Stresset i det å flytte til nytt hjem kan utløse kløe. Så jeg ville sett det an, og kanskje bedt om å få ha hunden på prøve over en periode. Ellers er det gode råd over. Vask den med en shampo som er mild til huden, og om du har tilgang til tørrer, så få blåst tørr pelsen. 

Husk at et proteinrikt for ikke er bra for hunder som klør. Hver også nøye med hvilken olje du bruker til en hund med kløe. Jeg bruker linfrøolje og hvetekimeolje til begge her, pluss at de får c- vitamin. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...