Jump to content
Hundesonen.no

Kongsberg 5-6 desember


Recommended Posts

På 17.11.2015, 10.30.37, Monab88 skrev:

Usikker på hvilken dag vi stiller, men innbiller meg det er søndag?

Har meldt på Nora og Jäger i championklassene. Årets siste utstilling!

Da blir du garantert BIR og BIM, for vi andre er der på lørdag :D

Jeg har meldt på Le Pup, og tenker fram og tilbake på om jeg skal etteranmelde en av de som trenger cert - og pels... Men jeg vet dommeren liker typen... Og jeg innbiller meg at Foenix har mer pels nå enn for en uke siden. Så har jeg en junior på fôr som ser ut som om hun har mer pels enn Foenix på bilder, så kanskje henne i stedet?

Link to post
Share on other sites
På Wed Nov 18 2015 10:34:40 GMT+0100, SFX skrev:

Da blir du garantert BIR og BIM, for vi andre er der på lørdag :D

Jeg har meldt på Le Pup, og tenker fram og tilbake på om jeg skal etteranmelde en av de som trenger cert - og pels... Men jeg vet dommeren liker typen... Og jeg innbiller meg at Foenix har mer pels nå enn for en uke siden. Så har jeg en junior på fôr som ser ut som om hun har mer pels enn Foenix på bilder, så kanskje henne i stedet?

Det skjønte jeg nesten, det er alltid motsatt dag av hva jeg tror :P 

Meldte du på F?

Spent på pm jeg også :)

Link to post
Share on other sites
3 timer siden, Monab88 skrev:

Det skjønte jeg nesten, det er alltid motsatt dag av hva jeg tror :P 

Meldte du på F?

Spent på pm jeg også :)

Det virker som om det blir mange bernere - forståelig, med den dommeren. "Alle" som var på spesialen i helga skulle også til Kongsberg :P Da jeg sjekket i går, var det ikke forhøyet pris på utsatt frist, så da klinte jeg til og meldte på både Mira i junior og Foenix i åpen. Vil gjerne høre hans vurdering av junioren, og det "verste" som skjer er jo at den ene tar certet fra den andre når begge trenger det. Men jeg skal ikke forskreve meg, vi er mange som vil ha certet den dagen :D Det var mange pene tisper i helga, så det er høy konkurranse for tiden.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
31 minutter siden, Klematis skrev:

Går junior som voksen på antall, eller? Står bare valp 3 og finsk lapphund 13. Jeg har da 1 stk junior.

Ja, valper er de som går i 4-6 og 6-9 måneder, voksne er alle de offisielle klassene.

Vi er 10 valper og 33 voksne, og jeg hadde ikke vært overrasket om det var det dobbelte på voksne - så jeg er overrasket over at det ikke er flere. Kanskje alle er i Finland :P 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei, jeg har nettopp kjøpt nytt stoffbur til hunden som jeg tenker vi kan ta med når vi er på kurs eller utstilling, men lurer på om det er for lite/trangt for ham. Hva er deres mening? Legger ved et bilde av ham i det. Buret er som sagt kun tenkt til å brukes når vi er på reise, kurs eller utstilling. Han har mye større bur hjemme hvor han kan stå, sitte og snu seg uten problem. Dette buret ser litt for lite ut synes jeg, og han skal jo være i det i noen timer hvis man venter på sin tur på utstilling, eller gjennomgår teori på et kurs. Vil jo heller ikke at det skal være ubehagelig for ham å ligge i det over lang tid. Men vil også ikke kjøpe det største buret, om det ikke er nødvendig, da det blir tyngre å bære med seg. Så hva synes dere? Returnere dette buret og kjøpe en størrelse større, eller går det fint?   Størrelsen på buret er: B 50,5 x D 76 x H 48 cm Og han er ca. 50+ cm i mankehøyde, og fra nakke til halerot 50+ cm, så han har ikke mulighet til å stå eller sitte i buret.    
  • Her er dagene veldig forskjellig, og jeg jobber 100%. Jeg har en korthåret hollandsk gjeterhund. Jeg har med vilje vendt henne til at vi har rolige dager hvor det ikke skjer noen ting innimellom. Jeg er ikke av de som går to timer tur hver dag. Går ikke en times tur hver dag en gang. 😅 Men! Jeg bruker henne på andre mer effektive måter. Vi sykler, hun trekker kjetting, hun går med vektsele, eventuelt løper løs i sandbakken eller skogen. Vi trener mot IGP, så det blir også en del spor, lydighet og bitearbeid. På sommerhalvåret kan vi ha dager hvor jeg har fri som vi først sykler på morgenen, så trener lydighet og spor på ettermiddagen. Og vi kan ha andre dager hvor vi kun får trent bitearbeid og gått en kort tur på ettermiddagen pga jobb.  Det som er viktig for meg er at hun får skikkelig brukt seg enten fysisk eller mentalt gjevnlig, men ikke nødvendigvis hver dag. Og dette funker gull hos oss, hun er alltid rolig og enkel å ha i hus.  Så lenge det er snø på vinteren blir det mye mindre mental trening og ikke sykling. Så da prøver jeg å være flink til å bruke kjetting trekk eller gå litt lengere turer de dagene jeg har tid, og å trene litt lydighet inne eller på parkeringen ol innimellom. 
  • Her varierer det en del ut i fra årstiden, og koronaen har også ført til ganske store endringer i hverdagen her så akkurat nå føles det som vi er i en slags "venteperiode" før vi kan ta fatt på en normal hverdag igjen. Når det gjelder fysisk aktivitet er vinteren vanskelig, for min hund vil ikke gå tur på snø (og hun vil i hvert fall ikke ha på sokker). Heldigvis er det oppvarmede fortau i stor deler av sentrum her, så nå for tiden går vi stort sett tur i byen. Da slipper hun kuldekrampe i labbene, og en ekstra bonus er at det lukter utrolig spennende overalt så hun får brukt hodet litt også. Når det er barmark går vi i snitt 5 mil i uka, fordelt på skog og fjellturer. At det blir mindre på vintertid er absolutt ikke ideelt, men det får jeg ikke gjort så mye med. Jeg orker faktisk ikke å tvinge en seniorhund ut på tur i middels snøstorm når hun ikke vil. Heldigvis har vi svømming som et alternativ da, og hun svømmer vanligvis én gang i uka. For min hund er mental aktivisering utvilsomt det viktigste, og her har koronaen virkelig gjort det vanskelig for oss. Før gikk vi jevnlig på kurs og var på fellestreninger i hundeklubben et par ganger i uka. I tillegg konkurrerte vi med jevne mellomrom, stort sett i Sverige. Så det ble en del langturer og møter med nye miljøer. Sist vi var på kurs var februar 2020, og etter det har det stort sett vært dødt både med tanke på kurs, fellestrening og konkurranser. Vi trener nosework ca. daglig uansett, men hun blir jo ikke spesielt sliten av det hjemme på stua liksom...  Min hund er sjelden alene. Hun var ikke veldig mye alene før koronaen heller, men nå er det nesten aldri.
  • Jeg har en såkalt brukshund. En rase som kan jobbe hele dagen, og som ville ha elsket det. Men sånn er det ikke hos meg. Jeg er i full jobb, har familie så tiden jeg har kan ikke bare brukes på hund (som for de fleste av oss). For tiden har vi ikke trent på noe som helst, har litt treningsfri en måneds tid tenker jeg. Så da blir det "bare" tur. I går var dette dagen hans: Morgen Tissetur (max 5 minutter), En liten luftetur ved lunsjtider (hadde hjemmekontor i går) ca 15-20 minutter. Så tok guttungen han med på en tur som varte i ca 30 minutter. Da min arbeidsdag var over gikk vi ut på tur til en skog i nærheten hvor han kan gå løs. Han løper og leker fint alene, og koser seg veldig med å være løs. Turen varte nesten i 1 1/2 time. (Mistet votten min da, så jeg måtte sende han ut for å finne den. En veldig liten feltsøk-økt ) En stille og rolig dag, som på ingen måte sliter han ut. Ofte går vi tur med andre hunder, det gir han også mye glede (og litt mer trim 😁) Ellers trener vi i LP, RallyLP, bruks og agility. Når vi først kommer i gang med å trene igjen vil det bli flere økter i uka, Men inntil videre tar vi oss litt fri nå etter en travel høst hvor vi har konkurrert masse.
  • Rabies vaksinen kan ikke valper få før de er...12 uker? Usikker, men det er senere enn vanlig hentedato, i allefall. Revens dvergbendelorm har de også i Danmark, tror jeg. Og jeg mener man må varsle mattilsynet med mindre det er fra Sverige, men det er jeg usikker på. Jeg ville nok kontaktet dem for å være på sikre siden, dersom du ikke finner svar på siden deres.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...